המלצה על צמיג

jkatz

New member
המלצה על צמיג

אהלן,
הגיע הזמן להחליף צמיגים (אחרי כשנתיים) עקב סימני שחיקה בעיקר בצמיג האחורי...
אני רוכב על merida matts 40v ו- 99% מהרכיבות הן בעיר (ה- 1% בשטח עדיין לא מומש) ומעוניין בצמיג שיעניק מהירות וזריזות, אך לא על חשבון האחיזה.
הצמיגים הנוכחים של מרידה, סופקו עם האופניים ומידתם - 26X2.1. התקציב עומד על כ- 150 ש"ח לצמיג.
תודה לממליצים!
יונתן

ronengeles

New member
אני אוהב את אלה

koo-bikes.com/continental-sport-contact-town-bike-tyre.html

26x1.6

מאוד עמידים לתקרים (בכל מקרה מומלץ לשים חומר), מהירים וסוחבים שביל כורכר /עפר פה ושם. בסדר גמור גם בגשם.

jkatz

New member
איך הם מבחינת "שיכוך"?

מכיוון שהם צרים יותר, האם מניסיונך ארגיש יותר "קפיצות" בעת נסיעה בעיר?
סה"כ הם בכיוון של מה שאני מחפש...

creth11

New member
צריך להבין שבצמיגים יש קשר בין כושר הספיגה

לבין כושר הגילגול שלהם ואתה הרוכב בוחר לפי טעמך סיגנונך וישבנך
קצת הסבר
ככל שהצמיג יהיה דק יותר היא בהכרח ינופח בלחץ גדול יותר המשפיע על פחיסתו תחת עומס בנוסף לכך לעוביו ולכן הוא יספוג פחות זעזועים אבל יחזיר לך ביכול גיגול טובה יותר קרי השקעת פחות אנרגיה באותו מסלול ומיכאן מהירות גבוהה יותר אבל גם אחיזתו נמוכה יותר. גם מישקלו לרוב יהיה קטן יותר.
וההיפך לצמיג ככל שהוא בעל חתך גדול יותר.
הדיון בעניין חתך ולחץ אויר הוא דיון בילתי ניגמר ביגלל ההשפעות המנוגדות המיתקבלות ולכן אני תמיד עונה שחתך ןלחץ זה עניין לטעם אישי ואין כללים ברורים.
אפילו בתנאי מסלול שונים יש רוכבים שמשנים לחצים בצמיגים הקיימים שלהם למשל שאני עושה מסלולים סילעיים במידבר כמו בדרך הסוכר אני מעלה לחץ כדי להקטין סכנת קריעת צמיג בצביטה על פינות חדות.

מכאן תבין שצמיג שהוצע לך בחתך 1.6 יהיה מהיר קל יותר וסופג פחות מצמיגי 2.1 שייש לך. הבחירה כאמור תלויה בטעמך האישי. אני לא רוכב כביש או עיר כלל כך שאין לי טעם אישי ועדיפויות בתחום זה ולכן אני מסביר רק את העיקרון.

בהצלחה ורק רכיבות טובות

enigo

New member
זה נכון ככלל אצבע לצמיג בעל סוליה נתונה

אבל סוליה שונה יכולה לגרום לצמיג בעובי נתון ובלחץ אוויר נתון להיות בעל התנגדות נמוכה או גבוהה יותר לגלגול, מבלי לשנות את תכונות הספיגה שלו.

creth11

New member
אפשר להוסיף תמיד עוד פרמטרים שישפיעו על

על היתנהגות צמיג כמו שציינת את צורת הסוליה של הצמיג ולהוסיף מיבנה דופן ועוד ועוד
אני מנסה לענות לפי השאלה כלומר אם השואל לא ניכנס לדקויות אני לא ניכנס כדי לא לבלבל או לייצר תשובה מסובכת מידי.
תמיד אפשר להרחיב בדיון בעיקר עם השואל מפגין עניין בכך
רק רכיבות טובות

enigo

New member
ולכן לא אמרתי שאתה טועה, רק הרחבתי

רוצה יקרא - לא רוצה לא יקרא...
אבל תגיד, אם אני עוטף את הצמיג בנייר כסף, זה מוריד את ההתנגדות לגלגול או מעלה אותה? אני מתכוון בחלל כמובן.

steiff

New member
זה בתנאי שאתה רוכב ליד אנטנה סלולרית

מפני שאז הקרינה הכי חזקה!

creth11

New member

ronengeles

New member
בנוסף למה שכבר כתבו

באספלט סבבה, לא צרגיש הבדל בנוחות. במדרכה רגילה, ההבדל לא משמעותי. באספלט משובש ובריצוף באבנים משתלבות, אכן תרגיש הבדל בנוחות, אבל גם אז זה לא נורא.
אני משתמש באופניים ככלי תחבורה, ולכן אני מעדיף מהירות על פני נוחות ככל שהצמיג מהיר יותר, אני מגיע מהר יותר, פחות מתאמץ ופחות מזיע).
אם ברכיבה שלך אין משמעות למהירות (רוכב סתם בשביל הכיף/ספורט), או רוכב למרחקים קצרים (עד 3 ק"מ למשל), אז אתה בהחלט יכול ללכת על צמיג רחב יותר שגם יהיה נוח יותר., בחתך 1.75 - 1.9.

בלינק שנתתי לך מקודם, יש גם צמיג ברוחב 1.9, ואם אתה רוצה משהו זול יותר, יש גם את הצמיגים של מישלן:
http://mibike.co.il/ProductDetails.asp?Product_Type=23&Product_SubType=92&Product_ID=83

אני אישית רוכב על ה MICHELIN CITY 700X28, אבל יש כזה במידה 26X1.85. נראה לי שהוא קצת איטי יותר מהצמיג של קונטיננטל, אבל הוא בהחלט הפתיע אותי ביכולות שלו בשטח, ואני רוכב בכיף בשביל ישראל באיזור של פארק הירקון-פ"ת.
תסתכל על עוד סוגים של צמיגים שיש להם, אולי יהיה אחד אחר שיותר ימצא חן בעינך.
בכל מקרה, אם אתה קונה משם, תכניס את הקוד BIKEPANEL ותקבל עוד 20% הנחה.

susita7

New member
Continental CityRide II 26X1.75

משתמש בהם לנסיעות עירוניות כחצי שנה. מאד מרוצה. עלו לי בסביבות 150 לזוג ב-KOOBIKES

jkatz

New member
כתגובה לכל מה שכתבתם

קודם כל תודה על התגובות והפירוט, לספוג מידע אף פעם לא מזיק.
אני רוכב כ- 10 ק"מ ביום (הלוך-חזור) בגבעתיים-ת"א ולכן חשוב לי שהצמיג לא יהיה צר ו/או דק מדי.
החתך של 1.75 - 1.9 כנראה יתאים לי, מכיוון שהשינוי לא יהיה יותר מדי דרמטי.

אקפוץ לאחת מהחנויות כדי לראות את ההבדלים ובין היתר, אם הצמיג יתאים לחישוק (מניח שזה סטנדרטי)

תודה

למעלה