כמה נקודות
מבחינתי אין בעיה להעביר פרטים במסר פעם הבאה לנוחות כולם אך כמה נקודות למחשבה בהמשך להתכתבויות שקראתי :
• לצערי הרב ילדי לוקה ב-PDD, הייתי נותן הכול כדי להיות מתחזה אך חיפוש מהיר של הניק שלי מראה פוסטים לאורך השנים
• אני בטוח שבדיקות כגון הנ"ל נעשות ע"י מנהלות הפורום, כפי שצוין, על מנת לסנן פרסום – למשל מנוי שרק פתח חשבון וישר נותן המלצה מחשיד.. אגב, בדיוק באותו אופן ניתן להתחזות ע"י חשבון פיקטיבי ובמסר להעביר את הפרטים של בעל המקצוע
• לגבי דיבה – לא כל ביקורת הינה עבירת דיבה, אחרת לא היו ביקורות מסעדות, טורים בעיתון כמו "דני מתעצבן", קולבוטק ובכלל עיתונות וטלוויזיה חוקרת.
עבירת דיבה הינה הכפשה ללא בסיס, כלומר או שסיפרת שקרים על מישהו, או שהכפשת, לדוגמא אמרת שהבן אדם טיפש וקיללת אותו.
בהחלט את יכולה לספר מה קרה לך ומניסיונך ולחוות דעה כזאת או אחרת, כמו בדוגמאות שציינתי מקודם, וזאת בפירוש לא הוצאת דיבה גם אם את אומרת דברים על מישהו ספציפי.
אגב, כשחיפשתי בפורום אנשי מקצוע ראיתי גם קטילות לא מועטות.
• באופן כללי אני לא חושב שהמלצות פתוחות הן דבר רע, כמו ב"יצאת צדיק", אני חושב שנכון לתת את הקרדיט לאנשי מקצוע טובים בייחוד בתחומים הנוגעים לעולם שלנו, בגלל שאנשים נקלעים למצוקה ומחפשים בפורום מישהו טוב ומהר כמו שקרה לי כמה וכמה פעמים, עם סייעת, פסיכיאטר ועוד.
בנוסף, אני בדעה שהפורום הוא של כל משפחת ה-PDD , אנשים שכותבים יותר ופחות, וכאלה שרק קוראים, ולכן אני בדעה שאיש באמונתו יחיה, לא חייבים לקרוא פוסט שפחות מדבר אלייך.
• בנוגע לאלו"ט, אכן אנו חברים באגודה ואני נעזר בשירותם המשפטי גם כן, אך אני מרגיש שזה טוב לדברים עקרוניים וגדולים יותר, וזה שונה מעו"ד אישי – שם אני לא דיברתי ישירות עם העו"ד, לא היה לי את הסלולרי שלו, ואני לא יכול להפעיל אותם על כל "שטות" כגון איחורים בהסעות וכיוצא בדומה, אחרי חודשיים של סבל עם העירייה לי סובייקטיבית פשוט הסידור התאים כי אני רגוע שיש מי שמטפל בדברים צמוד – לי באופן אישי זה מאד עזר והקל.