המלצה על ספר

גנגי

New member
המלצה על ספר

גמרתי היום לקרוא את "רומן משפחתי" של עדנה מזי"א, ואני מבקשת להמליץ לכם עליו בכל פה. הספר מרתק, כתוב נפלא, העלילה משתרעת על פני שלושה דורות ושלוש יבשות והיא סוחפת וסוערת, אם כי כתובה בטון מינורי, וכל הכבוד לעדנה מזי"א שעמדה בפיתוי ולא נסחפה לכתיבה צבעונית יותר, שהייתה פוגמת בסיפור - יש משהו מופלא בעיניי בסיפור מאוד סוער שכתוב בלשון פשוטה ובלתי מתנשאת, שאינה עתירה בשמות תואר ושפשטותה מבליטה את הסיפור ולא את המספרת. נסו ותיהנו.

shellyland

New member
אז אם כבר ממליצים:

"ילדה שחורה" של סמי ברדוגו. גמרתי עכשיו בפעם השנייה, לצורך עבודה. תענוג צרוף. סיפורים קצרים ברמה שלא נודעה כמותה בארץ כבר עשרות שנים. אחרי שאני אגמור לכתוב את העבודה, מחכה לי בתור הספר השני שלו. הביקורות אומרות שהוא מאכזב. מישהו קרא ויכולהעיד?

צימעס

New member
טוב, אז גמני

המלצתי לא מזמן בפורום אחר, אכתוב פה לטובת מי שלא קורא שם - מישל עזרא ספרא ובניו. בגלל השפה בה אמנון שמוש משתמש - הרגשתי שהוא מצייר ערבסקות. זו היתה לי חוויה נהדרת. (אני בגיל בו בשעה בה שידרו את הסידרה, נשלחתי למיטה...)

magy

New member
ואחרי כל הספרים שמניתם

וגם נהניתי מהם אני מבקשת להמליץ על משהו אחר...... ממקום אחר ותרבות אחרת. נשרפת חיים מאת : סועאד יצאתי המומה מהספר למרות הידע בנושא מתוך קריאה. ספר חובה על כל מערבי ובפרט , לא מערבי, בכל רחבי העולם אולי אפילו ספר חובה בבתי ספר מוסלמיים ונוצרים כדי שכל העולם יידע עם מי יש לו עסק - אם עדיין לא הפנימו בספר יש תאורים על יותר מסתם "רצח בגלל כבוד המשפחה", אמהות נוהגות לחנוק למוות בנות בעת לידתן, בתקווה לבן שיגיע בעתיד. הכל מתרחש בגדה המערבית.... בכפר קטן. מזוויע ברמות שלא הכרתי רבע שעה נסיעה, מכל מקום בישראל..... אלפי שנים אחורה בזמן...........לפי שעון העולם הנורמטיבי. ומגב הספר אני מעתיקה את התקציר "נשרפת חיים", הוא סיפורה המזעזע של אישה צעירה שנפלה קורבן לניסיון רצח על רקע "חילול כבוד המשפחה". סועאד נולדה בכפר פלסטיני נידח. היא מעולם לא למדה בבית ספר וילדותה עברה עליה בעבודה קשה ובהתעללות פיזית מצד אביה. כשהיתה בת שמונה עשרה הרתה, כמקובל בחברה שבה חיה, גיסה שפך עליה דלק והצית אותה. היא נכוותה קשה אבל נשארה בחיים. עשרים וחמש שנים אחר כך היא מוסרת עדות מפורטת על הזוועה. כיצד תכננה משפחתה לרצוח אותה, כיצד נאבקה על חייה, מנוסתה הדרמטית ממולדתה וההחלטה הנחושה לבנות חיים חדשים. ספר מצמרר של אישה בעלת אומץ לב נדיר. הספר הפך לרב מכר בצרפת וזכויות התרגום שלו נמכרו למדינות רבות. סועאד חיה היום "במקום כלשהו באירופה" עם בעלה ושלושת ילדיה אבל עדותה נמסרת בשם בדוי שכן עדיין נשקפת סכנה לחייה.

ושני סיפורים נפלאים של קנז ../images/Emo141.gif

שניהם מתוך גליונות של "קשת החדשה", "עמרם" בגיליון האחרון (והועתק ל-YNET) ו"חדר מספר 10" משנה שעברה (ראו לינק בתוך "עמרם"). שני סיפורים על הורים וילדים, אחד על בדידות ואחד על האפשרות לפוגג אותה.

למעלה