המלצה על ספר

המלצה על ספר

מחפשת ספר טוב על חינוך, שמדבר על הצבת גבולות מרד גיל שנתיים וחינוך בכלל. אשמח להמלצות.

לאה_מ

New member
לאו דוקא על גיל שנתיים -

המלצה כללית: "הורות יעילה" / ד"ר תומס גורדון "איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברו" / אדל פבר ואיליין מייזליש אחרי שמתגברים על הסגנון המאד מאד אמריקאי (בעיקר ב"איך לדבר") - אלה ספרים שמציבים גישה יצירתית ומכבדת לחינוך ילדים, ונותנים גם הרבה רעיונות מעשיים לפתרון בעיות (שעובדים לא רק עם ילדים
).

גיל שנתיים היה רק דוגמא

תודה על ההמלצה. עוד מישהו? שמעתי דברים טובים אל "המקצוע הורים" מישהו מכיר? וגם על ילדים האתגר. הייתי רוצה לשמוע גם את דעתכם.

sarush

New member
נדחפת... לגבי "המקצוע הורים"

רוצה לענות: יש לי את הספר בבית - זה ספר ישן מלפני עשרים שנה פלוס. אפשר ללמוד ממנו אבל צריך לקרוא אותו בביקורתיות ולקחת משם רק מה שמתאים.. יש לו שם המלצות שלא מתאימות לי ומן הסתם גם לאחרים (נדמה לי שהוא ממליץ לתת "פליקים" במקרים מסוימים.. וגם לגבי גמילה נדמה לי שהגישה מעט ארכאית). בקיצור- אני למדתי ממנו כמה דברים, בהחלט, אבל כמובן לא לקחתי את דבריו כבלתי ניתנים לערעור.

שרוֹן

New member
../images/Emo32.gif לא קראתי, אבל

שני הספרים האלה נשמעים כמו יציאה למלחמה כוללת

mummy

New member
מנצלש"ת - "כללים להורים נבוכים"

מישהי קראה? מישהו מכיר? יש המלצות? אזהרות? אשמח לשמוע את דעתכן.

niritcat

New member
כן כן! אני מאוד אוהבת אותו.

מפרט בצורה ישירה ופשוטה כללים לגידול ילדים. דברים כמו איך ללמד ילדים לבטא רגשות, לא לסבול אלימות בבית, לא לחפש מי אשם אלא איך פותרים. מתמקד בחשיבות של תמיכה ואהבה, אך לא בכל מחיר להיות החבר של הילד (לדבריה, יש 6 ביליון אנשים בעולם שיכולים להיות החבר שלו, את לא אחד מהם
). היא מדברת על איל לעזור לביסוס העולם הפנימי שלו ולחיזוק הערך העצמי כך שיגדל להיות מבוגר אוהב, מבין ומודע לעצמו. מאוד ממליצה.

למעלה