המלצה על ספר...

potion

New member
המלצה על ספר...

רוצה להמליץ על הספר: "אספלט" של מיכל פיטובסקי. הספר היחיד שקראתי בתקופה האחרונה (מפאת קוצר זמן... ).
למי שלא תכנס לקישור, אז אפרט קצת, שמדובר בספר שמבוסס על המציאות וחוויותיה של הכותבת בתור נערה בבית ספר בירושלים. והנושא שהוא מתמקד בו זה אלימות בין בני נוער ובפרט כלפי בנות, ואוזלת ידם של המבוגרים, נוכח זאת. כל מי שחוותה זאת בצורה כזאת או אחרת, נראה לי שתוכל להזדהות (מאמינה שאין כמעט מישהי שלא...).

לא רק מזדהה, זה חלק ממה שמניע אותי

בבחירת הקריירה, בבחירה של מה אני עושה במהלך היום שלי, בבחירה לא להפנות לעולם עין לצד השני, בכתיבת תכניות נגד אלימות, בהדרכה ובעוד מקומות. אלימות משנה חיים, היא מותירה צלקות מדממות.
אגב, האלימות שהיא מתארת כלפי הבנות היא חריגה, לפי המחקר העדכני. פעמים רבות אלימות בין בנות היא קשה ביותר ויש בה שימוש בכלים חברתיים, ואלימות כלפי בנות ממוקדת בפן המיני, בשונה מהתיאור שלה (לגבי היסודי, לפחות).

potion

New member
יכולה לומר

ממה שאני חוויתי במערכת החינוך, שיש אווירה כללית של אלימות בבית הספר.
אלימות פיזית בין בנות, זה משהו שנתקלתי בו פחות מאלימות פיזית של בנים כלפי בנות. ככה שאני לא ממש יודעת על מה אתה מדבר.
ואלימות כלפי בנות, בבית הספר היסודי, לא ממוקדת בפאן המיני. לא יודעת שוב על מה אתה מדבר... אלימות מינית בכל מקרה, מתחילה מאלימות. ולצורך העניין זה כל ללא משנה.
להיפך, בספר יש אמירה, שאלימות מינית (סאדיזם), זה תוצר של אלימות פיזית ומילולית רגילה. זה פשוט שלב יותר מאוחר.

משיכות בחזיה, הורדת מכנסיים, "הבנים על הבנות"

סטירה-נשיקה ושאר משחקים, כאילו-משחקים, ואלימות שאינה מוסווה כלל. אלימות מינית נפוצה בכמות מבהילה ממש, וזוכה לסליחה מעולם המבוגרים כ"סקרנות", "שובבות" ושאר טיוחים. זה נורא.

Ricca

New member
זה באמת נורא?

ילדים הם מאוד מאוד אלימים, מינית ובכלל.
זה היה ככה בדור שלי, זה היה ככה בדור של ההורים שלי..
בדור של האחיינים שלי אני רואה שסוף סוף מתחילים לטפל בזה, והורים מזדעזעים מאירועים שבילדותי היו עניין שבשגרה.
במקביל גדל שם דור של ילדי ריטלין מיפלצתיים, שלומדים להסוות את האלימות שלהם הייטב ברשת הווירטואלית, מפונקים ברמות שזה מפחיד.

גורם לי להתגעגע לימים שהיו מנסים להרים לי את החצאית.

"ילדי ריטאלין מפלצתיים" ?!

לא יודע אפילו איך להתחיל להתייחס לזה. חוץ מלומר שהחוויות של חלק מאיתנו כקורבנות אלימות מינית הן קשות יותר מהתמימות הנאיבית והכמעט נוסטלגית שאת מתארת. כן, להיות קורבן תקיפה מינית יכול להיות דבר נורא מאד.

Ricca

New member
תגדיר תקיפה מינית..

האם באמת לחטוף פליק בחזייה זו טראומה לכל החיים?
ואיך זה ביחס לעילבון פייסבוק בתפוצת נאט"ו הצעירה שלא קשור בהכרח למיניות.

אני לא קובעת עובדות, רק תוהה.

וכן. יצא לי להיתקל בילדי ריטאלין מפלצתיים, גם בקרב המשפחה שלי, וזה פשוט מוציא את החשק לעשות ילדים.

מעשה מיני הנכפה על אדם (ט)

כל התנהגות או מעשה מיני הנכפה על אדם בכל גיל. זו אלימות שמטרתה השפלה, זו אלימות שמתבטאת במין ולא דחף מיני לא ניתן לשליטה. היא תמיד כוחנית ואגרסיבית ויש לה היבטים שונים. אגב, גם בפייסבוק ניתן להשתמש באלימות מינית, ישנם סוגים של אלימות כזאת שאינם מחייבים מגע כלל ועיקר, ועדיין הנזק מהם יכול להיות כבד.

לשאלתך אם אלימות מינית תמיד פוגענית יותר מסוגי אלימות אחרים? התשובה היא שלילית. תקיפה אלימה יכולה לפגוע הרבה יותר מהצצה מתחת לשמלה, למשל.

מצד שני, לא ניתן להסיק מכך שאלימות מינית היא פחות חמורה מסוגים אחרים של אלימות - סחיטה מינית באמצעות איומים, נגיעות בלתי פוסקות (ואפילו הן לכאורה "ילדיות"), הערות מיניות מתמשכות, פגיעה מינית ע"י מבוגר אחראי, הטרדות מצד קבוצה - כל אלה נחלתן של ילדות ונערות רבות.

אל לנו להקל ראש בתוצאות הרות הגורל של תקיפות כאלה. הן עשויות להיות קלות לעיכול ולא משמעותיות, והן יכולות להרוס חיים שלמים.

Ricca

New member
אני חושבת שלהתעלם מכן שיש מדרג חומרה

זה לעשות עוול לקורבנות.
אני לא חושבת שפגיעה מינית היא חמורה יותר מעצם היותה מינית.

ילדות שהציצו להן מתחת לחצאית, בד"כ לא יחוו טראומה לכל החיים.
ילדות שחוו חרם מתמשך, אולי כן.

הפוך.

פגיעה מינית לא חמורה יותר כי היא מינית. היא שונה כי היא מופנית הרבה יותר כלפי נשים; כי היא מנציחה פגיעה מתמשכת בחלשים בחברה (שהן, מה לעשות, נשים); כי קשה להתגונן נגדה וקשה להתמודד איתה ובעיקר כי *בדיוק הפוך ממה שאת אומרת* החברה מקלה ראש בפגיעות רק כי הן על רקע מיני, וכי הן בילדות/נערות/נשים.

Ricca

New member
האמת.. אני לא בטוחה שזה נכון היום.

אין לי ספק שהגישה שאתה מתאר הייתה נכונה אצל בני דורנו, אבל היום, ממה שאני רואה אצל אחיינים הרבה יותר מחמירים בנושא.

נהדר.

אני שמח שמחמירים. עדיף לטפל באלימות לפני שהיא הופכת חמורה, ונזקיה הופכים בלתי הפיכים.
לא הבנתי, את חושבת שזה לא בסדר ?

Ricca

New member
ברור שאני חושבת שזה בסדר..

אבל יש לי איזו הרגשה, שבכל מה שקשור לחינוך - מרוב שמתרכזים בפן המיני-פדופילי בהגנה על ילדים, שוכחים מכל השאר.

וואו, הלוואי.

הלוואי שהמערכת הייתה מצליחה להתמודד או להתמקד בפן אחד של האלימות. איזה שירצו.
האמת המרה היא שאנחנו מעדיפים להביט בצד השני, בוודאי אם מדובר באלימות מינית.

HouseAtreides

New member
פגיעה מינית כן חמורה יותר כי היא מינית

כי היא נמצאת בתוך קונטקסט חברתי של הטלת טרור תמידי וייחודי כמעט אך ורק על נשים וכמעט אך ורק מצד גברים. שום הטלת טרור אחרת לא מצליחה להשיג אפקטיביות שאפילו מתקרבת לזה, ובטח לא מצליחה להסוות את עצמה כל כך ביעילות כאילו היתה דבר טבעי ש"אין מה לעשות" איתו (למשל אם בסרטי נשיונל ג'יאוגרפיק רואים אריה מתנפל על לביאה, סימן שגם לגברים מותר ושאין מה לעשות, מה רוצים מהם, זה טבעי. אבל ישיבה בשיעור למשך 50 דקות שלמות מבלי לזוז, לא מצריכה הצדקה כזו מטעם סרטי נשיונל ג'יאוגרפיק. מה אנחנו בהמות? לא מסוגלים לשבת בשקט בשיעור?).
אני לא בטוח שקשה חברתית להתמודד איתה כמו שיש חוסר רצון להתמודד איתה. אני משוכנע שאם גברים היו חוששים להסתובב ברחוב בלילה מחשש שמכשפות יתנפלו עליהם, אז הפתרון היה מגיע די מהר.

שזה בערך מה שכתבתי.

העניין אינו המיניות, ממילא מדובר באלימות והעניין המיני הוא כלי. העניין הוא פגיעה בעיקר בנשים, בעיקר ע"י גברים, ובחברה שנוח לה להתעלם.

kagome10

New member
נשיקה סטירה זו אלימות?

משיכות בחזיה והורדת מכנסיים זו אלימות, שלא נתקלתי בה. כנראה כי הייתי ועודי חנונית. אנהי אל יודעת מה זה "הבנים על הבנות".

סטירה-נשיקה זה משחק שראיתי איך משחקים בו, ואולי גם השתתפתי. הנשקיות והסטירות היו לא אמיתיות. מה אלים בזה?

וזה לא שלא ראיתי אלימות. אבל היא הייתה אלימות רגילה, להציק למישהי, לקחת לה משהו ולתת לה לרדוף אחרי מישהו.
וזה היה טנגו של שניים. אם מישהי (למשל אני) סירבה להשתתף, אז עזבו אותה.

ואני לא אומרת שלא הייתה אלימות בבתי הספר שלמדתי בהם. הייתה. היו מכות. הייתה אלימות פיזית לסוגיה.
ראיתי אלימות רגילה שמופנית בצורה חרגיה כלפי נערות.

אלימות מינית לא ראיתי.

היה לי מזל?

kagome10

New member
שאלה של כמות

אם לקחת בחשבון שאני גרה בעיר שבה רוב האנשים יחסית עשירים (ויש קצת רוסים ואתיופים בכמה שכונות שגם אותן רוצים לפנות ולבנות בתים לאנשים יותר עשירים)
אז כנראה שפשוט לי היה מזל.

אולם מבחינתי העניין הוא אל בכמות של האלימות אלא בסוג שלה - גם כשהיא מגדרית היא אל הייתה מינית, מה שמוזר למדי.

Old Girl

New member
את חושבת שיש קשר

בין עושר לבין רמת האלימות?

אני גם לא מכירה דבר כזה - עיר עם תושבים עשירים, יש בארץ שכונות מבוססות ויש כמה יישובים מבוססים, אבל עיר שרובה מאוכלסת בעשירים זה משהו שלא נתקלתי בו. בכל אופן, זה לא האישיו. לא הבנתי מה הקשר לאלימות.

למעלה