המלצה על ספר מעולה

integrity1

New member
המלצה על ספר מעולה

ריפוי ADD על ידי ד"ר דניאל ג. אמן (הוצא ב-2001 בארה"ב)

spidergirl

New member
לדעתי ספר גרוע

אבל זה ענין של טעם. אהבתי יותר את "להבין ולטפל ב- ADHD" של ד"ר גרין

פרחיה2

New member
דר אמן לא אומר שזה עובר- בשום אופן

הוא רק מציע דרכי טיפול, בעיקר תרופות. אוהב מאוד את האדרל, אבל נותן גם ריטלין על סוגב וגם קונצרטה. הוא גם משבח תוספי מזון רבים כמו אצות כחולות ירוקות, אומגה 3, המון ויטמינים, בקיצור המטופלים שלו מקבלים טונה של כדורים כל יום. לא נראה לי שילדים ממש יכולים לעמוד בזה. והוריהם מן הסתם מתקשים לעמוד בהמלצותיו היקרות... אבל אהבתי מאוד את החלוקה לטיפוסים. היא עוזרת לנו בהבנה של השונות עם הדמיון בין הילדים השונים במשפחה- אצלי כנראה כולם ADHD אבל כל אחד משהו אחר. וגם לא כל אחד זקוק לתרופות.

integrity1

New member
לטענת המחבר

שכמובן צריך לבדוק אותה על עצמנו. ישנן דרכים לטפל בנושא ומוביל לתוצאות דרמטיות (והוא מביא דוגמאות קונקרטיות שאולי תמצאי את עצמך בתוכן). הטיפול הוא הוליסטי, קרי, גם תרופתי, אם מוצאים לזה צורך וגם משלב דרכים שונות המותאמות לאדם באופן מאוד ספציפי וגם על סמך צילום המוח, וגם על סמך ראיה כוללת ומדויקת של מצב הבן אדם. לטענתו אפשר לרפא את זה לגמרי, קרי, להגיע למצב שאדם יכול לחיות עם זה חיים שלמים ומלאים כאשר הוא מנהל את התופעה של עצמו (מביא דרכים אישיים ליישום ולביצוע).

zivadina

New member
גם אני אהבתי את ד"ר אמן, אבל

צריך להדגיש שהגישה שלו איננה מקובלת בממסד הרפואי, וכן שיש מעט מאוד נוירו-פסיכיאטרים שיודעים להשתמש בכלי האבחון ובטיפולים השונים שהוא שולט בהם. היות שבארץ אין מי שמטפל בגישה זו, לא הייתי הולכת על טיפול כזה, אלא רק אם יש לי כסף לטוס לארה"ב פעם בשנה לביקורת אצלו. בכל אופן, הגישה הטיפולית הרב-תחומית שלו מרשימה ביותר.

למעלה