המלצה על ספרים

Mister Matrix

New member
המלצה על ספרים

מישהו יכול להמליץ לי על ספרים טובים? כעיקרון אני בן 17 לא אוהב לקרוא הרבה כ"כ ובעיקר לא ספרים של 500+ עמודים.... הספר האחרון שקראתי ואהבתי היה "מישהו לרוץ איתו" של גרוסמן אשמח לקבל שמות של ספרים מומלצים...

ל א

New member
הא לך

"מועדון האידיוטים" של ג'ונתן קו מספר על חבורת מתבגרים והוריהם בבירמינגהאם של שנות ה- 70. אם יש מתבגרים אז יש התאהבויות. אם יש בירמינגהאם יש מלחמת מעמדות. אם יש שנות ה-70 אז יש גם IRA ומוזיקה של שנות ה-70. ואם יש ג'ונתן קו, אז יש הרבה עלילות מקבילות, כתיבה קולחת, עלילה מרתקת אם כי נוטה לעבר הסנסציוני. והכי חשוב: רק 496 עמ'. בגרסה האנגלית. (הערה לריוונדל: זה מה שיש בספריה
)

ayala26

New member
אם ג'ונתן קו - ממליצה שוב

על "בית השינה" הפרקים הזוגיים מתרחשים בהווה והפרקים האי-זוגיים 12 שנים לפני. המקום שבו מתרחש הסיפור היה בעבר מעונות סטודנטים ומסופר על 4 סטונדטים בפרט ובהווה אותו מקום הוא קליניקה לחקר הפרעות שינה. בין הדמויות הראשויות:שרה, נרקופלקטית (סובלת מהתקפי שינה בלתי נשלטים) שהחלומות שלה מתערבבים במציאות והחבר שלה שהוא אובססיבי לגבי התופעה. הסיפור מתחבר לאט לאט ולכל אירוע קטן שמסופר עליו יש משמעות לחיבור. אני מאוד אוהבת סיפורים שבהם אף פרט אינו שם במקרה וגם אם מטרתו לא מתגלה מיד היא מתגלה לבסוף (כמו בחיים למי כמוני שמאמין בגורל ) זה ספר מפתיע, מרתק ויש גם קטעים מצחיקים. ול"בלאגנים" (כרגע עמוד 2 של הפורום) שכתב:"לדעתי אפשר היה לצמצם את הספר בכמה עמודים טובים. יש שם קצת מריחת עמודים, אבל עקרונית- בשביל סוף הסיפור שווה להתמיד." א. אם העמודים טובים אז למה לצמצם
ב. זה בכלל לא ספר ארוך ג. מסכימה בהחלט לגבי סוף הסיפור...

בלגאנים

New member
איילה

את המושג "עמודים טובים" אל תיקחי מבחינת האיכות. כשכתבתי "עמודים טובים" התכוונתי מבחינה מספרית. תסכימי איתי שרוב הספר הוא "רדום" במקצת, די מונוטוני, וכל האקשן מגיע לקראת הסוף. אבל כמו שאמרתי, ספר מיוחד, סוף מיוחד ומפתיע. מומלץ למי שהתחיל את השרשור אני אמליץ על הספר "פובידיליה" שהתחלתי לקרוא, ספר מעולה. פרק ראשון מהספר אפשר למצוא פה. עוד המלצות- ספר די ותיק אבל תברחו ממנו- השטן והעלמה פרים. ספר לא ברור, במיוחד הסוף שלו, שעד עכשיו אני לא מבינה אותו. טוב שיש את חנויות יודן כדי להיפטר מהספר הזה... ואיילה- ד"א אני בת. בלגאנים זה לא רק אצל בנים
אלה דבריי עד כה. חג שמח

בלגאנים

New member
שכחתי..

פובידיליה זה יותר מ- 500 עמודים אבל זה שווה את זה... מה אכפת לך, תחלק את זה לכמה פעמים.. אתה לא צריך לסיים ביום אחד

0sveta0

New member
אתם רוצים להעלות את

הבחור על המוקד?
במה הוא פשע? אתם רוצים להרחיק את כדי כך את העלם הצעיר מעולם הספרות? מי שיקרא חצוצרה בואדי אחרי גרוסמן יקבל שבץ, מה זה בגרות בבית ספר? נדמה לי שמספיק לו מהספרים האלה בבית ספר.

Rivendell

New member
"חצוצרה בואדי" הוא ספר מקסים.

לא צריך להתרחק ממשהו רק כי הוא במקרה גם מופיע בתכנית הלימודים.

suki da yo

New member
לא בעל זבוב

אם אתה בן 17 תה סביר להניח תהיה חייב ללמוד אותו לבגרות בספרות... תדחה את הסבל כמה שאתה רק יכול

Rivendell

New member
"בעל זבוב" ספר מצויין!

כהראה עוד דוגמא לאנטי שמערכת החינוך יוצרת אצל ילדים. אני קראתי אותו כמה שנים אחרי התיכון, ולדעתי זה ספר מצויין - וחזק מאוד.

suki da yo

New member
למעשה מעט ההערכה שיש לי לספר הזה

הגיעה רק אחרי שלמדתי לנתח אותוץ. אבל כעיקרון אני לא נותנת קרדיט לשופ יצירה ספרותית שהייתי צריכה ללמוד כדי להעריך ( ואולי בגלל זה אני לא מאוד אוהבת שירה). לפני שלמדתי את בעל Zבוב סתם חשבתי שזה ספר מחליא ומעורר זוועה...

לא ממש התחברתי אליו.

ניתן להגיד גם שזה בגלל שלמדנו אותו בשיעור אנגלית, אבל בדרך כלל מורים לא מצליחים להרוס לי ספרים טובים. פשוט לא אהבתי את זה. זה ספר עמוס רעיונות ומשמעויות, אבל הוא לא "מעניין", וזה המדד העיקרי מבחינתי בספר. (זוהי כמובן דעתי בלבד)

Digi Lista

New member
אני מסכימה...

אני שונאת את בעל זבוב ולא סתם שונאת הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר משונאת(כתבתי את זה כאן כמה פעמים,אני יודעת שהרבה חושבים אחרת בדיוק אבל על טעם וריח אין מה להתווכח),בשנה שעברה קראנו אותו(כיתה י') והיו לי סיוטים שלא עברו והשנה לקראת הבגרות כנראה נאלץ לקרוא אותו שוב,אני כול כך שונאת אותו,הייתי שמחה לקרוא רק את ההתחלה(היא הייתה דווקא חביבה לאללה)אבל כנראה שאני חייבת(מצד שני אפילו יומן קריאה בספרות עשיתי לא מזמן על מה שאני רציתי ולא על הרשימה שהמורות הציעו,מה לעשות שאני מכירה גם עוד ספרים וקוראת להנאתי ולא כי מכריחים אותי?)בכול אופן את בעל זבוב אני לא רוצה לקרוא אם אני לא חייבת. כמובן שהכול עניין של טעם

Princess Grace

New member
בתור אחת שדיי קרובה אלייך בגיל..

שנתיים פחות או יותר.. בכל מקרה- יש את 1984 שדוסטו הזכיר, ספר ממש טוב, סוראליסטי (בתקווה) לחלוטין, אורוול כתב אותו אי שם בשנות החמישים ואז,שנת 1984, היתה ממש מדע בדיוני... "תמונתו של דוריאן גריי" ספר קצר על הפחד מזקנה של בחור צעיר ויפה, אני ממליצה לקרוא אותו באנגלית, העיבוד שעשו לו לעברית ממש עושה עוול לווילד.. קצת פוסט מודרניזם- אתגר קרת- כל הספרים שלו, אבל אני ממליצה בעיקר על צינורות והקייטנה של קנלר. צינורות -אוסף, הקייטנה של קנלר-סיפור ירון פריד, השם של הספר לא עולה לי לראש כרגע, אבל תחפש תחת השם של הסופר, למיטב ידעתי הוא הוציא לאור רק ספר אחד. פרא של גבי ניצן גם טוב, אבל מאוד מאוד מאוד ארוך...

ayala26

New member
ירון פריד - אמא שלך יודעת?

ספר מאוד מצחיק לזה התכוונת נכון?

Princess Grace

New member
ועוד אחד...

ששכחתי, "מיי פירסט סוני" - בני (או שאני מתבלבלת בין האחים- אם כן.. סליחה...) ברבש כתב ספר מאוד מאוד נוגע ללב, שאני חושבת שכדי שמישהו יבין "ישראליות" צריך לתת לו לקרוא את הספר. (ומי שראה את הסדרה, שיקרא את הספר, הוא הרבה יותר טוב. אני, אחרי רבע שעה של הפרק הראשון, כמעט הקאתי מהעיבוד הנוראי.)

פריאנטה

New member
על העוורון

אתמול קניתי אותו ואני לא יכול להפסיק עד שאסיים. זורם ומפחיד.

למעלה