המלצה על מנה ראשונה יפה ומעניינת לשבועות, ללא

אמרלדה

Active member
המלצה על מנה ראשונה יפה ומעניינת לשבועות, ללא

גבינה אבל עם יוגורט..

מטגנים או אופים, כהרגלכם, פילטים קטנים של דג חתוכים בערך 4 על 4. אפשר עם ציפוי,
אפשר בלי, כפי שאתם רגילים לעשות. אני חותכת פילטים של דנים או מושט או אחרים, מתובלים
היטב ואפויים בלי ציפוי, אבל כל דרך תסכון. העיקר שייצאו חתיכות בערך בגודל זה. ואגב, אפשר
כמובן גם סלמון מעושן.

חותכים פרוסות דקות של פרי כמו נקטרינות או אפרסקים או קיווי (לא פרי מתוק מדי)

מכניסים לכוס יין עם רגל עלה חסה קצת ארוך או עלי בייבי קצת ארוכים, או עשבי תיבול אחרים שישתלשלו מקצה הכוס כלפי מטה.
אם חסה - אני שוברת אותה במקום הנכון, בקצה הכוס, כדי שתשתלשל.

מכניסים פנימה לסירוגין קוביות דג ופרוסות פרי, ממלאים עד חצי או 3/4 מגובה הכוס.

למעלה מזליפה בכף רוטב דמוי יוגורט צזיקי. או שקונים ומערבבים שיהיה קצת נוזלי, או שמכינים לבד רוטב משמנת ומעט חרדל,
או רוטב מיוגורט ומעט מיונז - מתבלים בעשבי תיבול קצוצים ומזלפים 2-3 כפות לכל כוס ממש לפני ההגשה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
וואו! נשמע מדהים וטעים! טחינה תוכל להחליף

את הצזיקי/יוגורט לטובת אלה שלא מערבבים דג וחלב?
 

אמרלדה

Active member
לא ניסיתי אף פעם טחינה עם פרי, אבל למה לא

לנסות?

ואגב, המועדף עלי הוא יוגורט וחרדל. אפשר לנסות טחינה בטעמים...מיונז תוצרת בית (אני לא אוכלת...) וחרדל גם יהיה מצוין.
 

shira1960

Active member
חשבתי על ויניגרט חרדל/דבש (לא חלבי)

לסלט ירוק עם פירות אני אוהבת רוטב של חרדל/דבש אז נראה לי שזה יכול להתאים
 

אמרלדה

Active member
או ! נשמע לי הרבה יותר מוצלח מטחינה, האמת.

רעיון טוב. תודה.
 
למעלה