המלצה על מחשב נייד ->

המלצה על מחשב נייד ->

שלום! אני מחפש מחשב נייד. אילו הן האפשרויות הטובות היותר שיש לי בתקציב 7000-8000ש"ח? מעבד 1.8 פלוס מינוס דיסק קשיח 80 ג'יגה זיכרון 512מגה כל שאר הדברים רגילים ONBOARD... של HP או משהו בסגנון... תודה רבה.

bar666xp

New member
צרכים שימושים למה הוא מיועד.

נט ואופיס או צריך גם 3D. אגב בנייד 99% זה על הלוח להוציא זיכרון, דיסקים, ועוד איזה כרטיס או 2.

צרכים ->

שלום המחשב באמת מיועד לצרכי נט ואופיס...לא בשביל משחקים עתירי מנוע גראפי. כן ברור לי שמן הסתם רוב רכיבי הנייד הם "אונבורד"... תודה.

bar666xp

New member
אז מעבד סלרון או סמפרון יתנו מענה

במחיר טוב יותר מפנטיום M או AMD64BIT. גם אין לך צורך בכ.מסך חזק. אני מציע לך לעשות חיפוש באתרים כמו ZAP.CO.IL (מחשבים ניידים). לשימושים של נט ואופיס אפשר למצוא ב2500-3000ש"ח בערך. תעיין באתרים תראה כמה דגמים שמצוא חן בעינייך לדעתי יהיה להרבה אנשים כאן המלצות והערות...ואפילו הצאות לאחרים ""טובים יותר"" במחירים זהים. (בטובים יותר הכוונה לדוגמה פנטיום M במקום סלרון בעד הפרש של 100ש"ח לדוגמה).

Jan22

New member
סלרון יענה לדרישות של הבחור ...

אולם מעבד הסמפרון (ממספר דגמים שיצא לי לבדוק) מתחמם די מהר ולכן פסלתי אותו לחלוטין !

bar666xp

New member
הבדלי הטמפ' אם הכל תקין כ10 מעלות

מעבדי AMD סמפרון ידועים בנטיה לעבוד בטמפ' גבוה יותר משל סלרון... אני מסכים שבנייד זה לפעמים משנה הכל ה10 מעלות הללו. נקודת הקצה המוצהרת ע"י AMD היא 70-72 מעלות אם אני זוכר נכון אגב המעבד בפועל כבר ראיתי כמה שהגיעו ל100 מעלות עקב כשל מאוורר וכדומה והם עברו זאת בשלום. אבל דבר שמצאתי רק לאחרונה והוא מעניין לראות AMD הוציאה מספר דיגמי סמפרון ב64BIT...(בעקבות הפרסומים בדקתי שוב ושוב בסוף מצאתי כמה דגמים) וזאת עוד סיבה שלא הייתי פוסל אותו כלל...אבל מצד שני לא ניראה לי שלשימושים של אינטרנט ואופיס יש צורך ב64BIT.

Jan22

New member
תראה ,את מעבד הטיורון אני די מעריך

מבדיקה בין הטירון של AMD לP.M של אינטל הטיורון ניצח ; אני מדבר על קידודי וידאו ,הרצת משחקים ,כושר סחיבה של מספר משימות במקביל וכיוב'. את סמפרון , שוב , יצא לי לראות בכמה דגמים והוא התחמם מהר מאוד , מה שלא שימח אותי כל כך !! שימושי אופיס ? מעבד סלרון עם 512MB !

bar666xp

New member
אני לא חולק אני רק אומר שלא צריך

לפסול אותו על הסף. ומסכים בהחלט שיש להביא בחשבון שיש לו נטיה לעבוד בכ10 מעלות יותר מהסלרון.

Y. Welis

New member
רוב הסמפרונים הם 64 ביט

מדובר בגירסה מוחלשת של Athlon, כך שככל שהסידרת ה-Athlon מתחזקת, כך מתחזקת גם סידרת ה-Sempron. באשר לחימום - בנייחים יש לסמפרונים טמפרטורה סבירה מאוד - בבדיקות שערכתי הם לא עברו את ה-45 מעלות גם בתנאי שרב. אני מקוה שהנייד שהוזכר כאן היה יוצא דופן.

bar666xp

New member
כן ולא.

רוב הסמפרון...עד כמה שידוע לי היו מבוססים על סוקאט A מה שלא אפשר כלל 64BIT המעבר שלהם לביסוס על סוקאט 754 כניראה אפשר זאת. אבל מה שנכון נכון הסמפרון כמו הסלרון גירסה מקוצצת כנפים של המעבדים החזקים יותר. אגב לא אני אמרתי שהוא מתחמם אבל ידוע עליו שהוא נוטה לעבוד ב10 מעלות יותר מהסלרון....בנייח/שולחני זה לא מורגש כלל כי החום הזה לא מגיע למשתמש בנייד יש אנשים שהתלוננו כאילו זה חום בילתי ניסבל. אגב מניסיוני האישי סמפרון שהגיע לכ90-100 מעלות יש סבירות שהוא עוד עובד הרבה יותר גבוה מהסלרון. אגב נקודת הכשל המוצהרת ע"י AMD היא 70 מעלות.

Y. Welis

New member
יש עכשיו סמפרונים גם ל-939

וסביר שיהיו גם ל-M2 החדשה. באשר לסלרון - תלוי מאוד איזה. סלרון עד 2800 מגהרץ (כלומר לא פרסקוט) יהיה בטמפ' סבירה. סלרון של פרסקוט ירש ממנו את הכור הגרעיני...

bar666xp

New member
וולאה לא הזכרתי את 939 ../images/Emo45.gif

מעניין אם יהיה גם על AM2. יצא לך לראות משהו בנושא הזה?

למעלה