המלצה על המפרט

אנדריאל

New member
אני יודעת שזה

מחשב חזק, האם זה לא קצת חשוד עבור מחיר כזה? גם מבחינת החברה-האם dell באותה רמה כמו lenovo ? פשוט ללנובו יש כל מיני שטויות כמו טביעת אצבעות וכו' ושלדעתי זה מיותר לחלוטין... ועוד שאלה-bluetooth חיצוני עובד כמו אחד מובנה, רק צריך לקנות אותו בנוסף, נכון ?

kobi 23

New member
המחיר בסגר,לא חשוד

יש לציין שזה מחשב חזק אמנם אך לא חזק דיו למחשקים (למרות שזה לא מעניין אותך

bar666xp

New member
בעיקרון דונגל BT עובד כמו BT שיהיה פנימי...

ההבדל העיקרי הוא שדונגל תלוי חיצונית על הUSB ופנימי הוא פנימי... עד כמה שזכור לי קצב ההעברת נתונים של USB2 מהיר יותר מזה של הBT אז ממש אין בעיה. אם אני זוכר לא נכון סביר שמיד יעירו לי על כך

יאיר B

New member
אם אין כרטיס בלוטוס במחשב וצריכים את האפשרות,

קונים דונגל חיצוני (שנראה כמו DOK) ב-50-100 ש"ח וזה עובד אותו דבר (צריך להתקין דרייבר שמגיע עם הכרטיס).

לדעתי המפרט לא יתאים לך.

שני דברים שחסרים או שעדיף לשנות הם הכרטיס מסך , עדיף שיהיה אחד שהוא לא מובנה. ככה תוכל לראות סרטים יותר טוב. דבר נוסף הוא שלא מגיעה מע' הפעלה יחד עם המפרט, צריך לברר כמה עולה ההתקנה. אני גם מתכוון לקנות את אותו הדגם רק עם כרטיס מסך אחר ומע' הפעלה XP. יום טוב.

kobi 23

New member
מה פתאום !!!!!

מה הקשר בין סרטים לכרטיס המסך ?? גם עם כ.מסך הכי בסיסי אפשר לראות סרטים. כ.מסך יעודי הינו למשחקים ולתוכנות גרפיקה מורכבות

kobi 23

New member
המחשב האחרון שלי

היה הכי בסיסי שיכול להיות עם הכרטיס הכי בסיסי ולא הייתה לי שום בעיה לצפות בשום סרט. הדבר היחיד שצריך סרט הינו קודק,נגן ומחשב עם תצוגה

התגובה נשלחה בטעות

המשך : יכול להיות שאני טועה, אבל ממה שהסבירו לי הבנתי שכרטיס מסך חיצוני בד"כ יתן תוצאות יותר טוב מon-board, ולכן עדיף ללכת עליו בד"כ , במיוחד אם רוצים לראות סרטים. אז לפי מה שאתה טוען, כרטיס מסך on-board כן יכול לאפשר צפייה נורמלית בסרטים? מצטער אם הטעתי, ובקשר לשליחת תגובה בטעות - אז מתברר כשלוחצים enter בתגובה מהירה בfirefox הוא ישר שולח את התגובה :/ . יום טוב

kobi 23

New member
הסבר כללי

כפי שכתבתי,אין שום קשר בין צפייה בסרטים לכרטיס מסך מובנה או יעודי. הייתרון של ייעודי הינו בתוכנות גרפיקה תלת מימד ושאר תוכנות מורכבות ובהם גם משחקים (לא כולל משחקי פלאש או משחקים ישנים) הייתרון של יעודי בא לידי ביטוי בכך שהזכרון שלו עצמאי ולא "גונב" אותו מהזכרון הפנימי של המחשב. חלק מהייעודיים לוקחים גם מעט מהזכרון הפנימי. המובנים לוקחים חלק ניכר מהזכרון של המחשב וע"י כך יהיה קשה למחשב להתמודד עם תוכנת כבדות שדורשות חומרה חזקה. כל זה רק בהקשר של זכרון,יש עוד מאפיינים. סרטים אינם לוקחים משאבים כבדים וגם אם תצפה במחשב שמצוייד בכרטיס GF 8800 ULTRA לא תיראה הבדל בינו לבין אינטל 950 אקסליריטור.

kobi 23

New member
נ.ב

במערכת ההפעלה הידוע לשמצה ויזטה יש ייתרון למחשב בעל כ.מסך יעודי.

אנדריאל

New member
גבי מע' הפעלה

כן, אני יודעת שאין-זה מעולה!!! אני ממש לא רוצה ויסטה, בכלל בתקופה אחרונה חשבתי ללכת על לינוקס ולא וינדוס. תודה על התגובות בכל מקרה...

kobi 23

New member
איפה בר ?

בר יראה שאת מעוניינת בלינוקס מאוד ישמח. אם את לא מעוניינת בויזטה אז בכלל אין לך שום סיבה לכרטיס מסך יעודי. מה שכתבת בראש השרשור יספיק לך,בטח שלסרטים.

bar666xp

New member
כמו שנאמר אני ../images/Emo13.gif

אגב כבר בחרת איזו הפצה? מומלץ אגב להוריד כבר LIVECD ולשחק/לעבוד איתו קצת. לינוקס זה לא WINDOWS... שניהן מערכת הפעלה אבל האמת היא שלעשות השוואה בין מערכות הפעלה זה כמו לנסות לעשות השוואה בין מסאית, רכב-שטח, רכב משפחתי, אופנוע.... הן מערכות שונות, לדעתי האישית הידוע בפורום רוב ככל הפצות לינוקס מגיעות הרבה יותר OUT-OF-THE-BOX מהרבה מערכות אחרות. אישית ממליץ על UBUNTU אבל כדאי לדעתי להתחיל בWIZERD נחמד.. http://www.zegeniestudios.net/ldc/ מופיע שם TAKE THE TEST אפשר לבחור כל מיניי שפות {אין אותו בעברית עד כמה שידוע לי}. לתשומת לך אחרי מתן תשובה/ות בכל דף מופיע למטה NEXT כדי לעבור לשאלות הבאות. אגב הוא לא קצר במיוחד {לא יותר מדי ארוך אבל לא קצר}.

למעלה