המלצה על ברצלונה

VeNuS123

New member
המלצה על ברצלונה

אני טס לברצלונה באוקטובר לחמישה ימים... איך אני מארגן את טיול מה לראות? ומתי? אני זקוק גם למלצה למלון... תודה מראש...

בפורום טיולים בחו"ל בתפוז

יש מאמר שלי על יומיים בברצלונה (במתווה של הבוס-טורסטיק יום באוטובוס הכחול ויום באוטובוס האדום, לאורך הרמבלה עם השוק המקומי, שווקי הספרים ציפורים ופרחים,מופעי רחוב, מוזיאון האירוטיקה,מוזיאון השעווה וכו) ושלושה ימים בקטלוניה (חירונה של הרמב"נ, פיגרס של דאלי, אמפוריה בראוה ונציה של ספרד, בזאלו הרומית, קסטלו-פוליט-דה-לה-רוקה הכפר על המצוק, מנזר מונסרט המיוחד וכו).

VeNuS123

New member
באיזה תחבורה לשתמש בקטלוניה

למשל כדי להגיע למונסרט או חירונה ופירוארס?

תחבורה

הטוב ביותר רכב שכור לחירונה ופיגרס ניתן להגיע ברכבת הארצית (הממשיכה לצרפת, לא רכבת הפרברים) למונסראט ניתן להגיע ברכבת המקומית עד לכפר מונסראט וממנו למנזר ברכבל.

VeNuS123

New member
קיימים טיולים מאורגנים שניתן לקחת

מברצלונה למונסראט וחירונה ופיגרס? (בדומה לאוטבוסי תיירים בעיר)...

שפירא, כמה זמן לא היית בברצלונה??

הרכבת למונסרט מברצלונה עולה היום עד למנזר והרכבל כבר אינו פעיל.

הכותרת משהו........

שמח לשמוע שכבר לא צריך להחליף מהרכבת לרכבל. איך הרכבת עולה ? במקביל לכביש?

רכבת ההרים

הרכבת לא עולה מקביל לכביש אלא די דוך... ובשיפוע די מפחיד.... מדובר במסילה מיוחדת ורכבת מיוחדת. במרכז המסילה יש פס של שיני ברזל וברכבת יש גלגל שינים הנתפס בפס המשונן על מנת למנוע החלקה של הרכבת במורד השיפוע. הרכבת יוצאת מתחנת הרכבת המרכזית של ברצלונה בתדירות מאוד גבוה במיוחד ביום ראשון אז יש הופעת הילדים המזמרים.

תודה, טוב לדעת

לידיעתך הבעיה המרכזית במיקום מסילת הברזל החיג'אזית מאל-חמה צפונה, היה ההימנעות משימוש בפס משונן שגם איננו הבטוח ביותר (דגם רכבות מסויימות בשוויץ) וכן מאט את נסיעת הרכבת שגם כך איננה מהירה מידי (50-80 קמ"ש)

למעלה