המלצה על אופניים

avidoc

New member
המלצה על אופניים

שלום לכולם
לאחר שנגנבו לי האופניים לפני שבוע אני מחפש אופניים חדשים לי ולאישתי...
המטרה - רכיבת שבילים ועירונית ( אולי אופציה לשידרוג בהמשך )
התקציב - סביב 2000 ש" לזוג
מסיבוב החנויות הציעו לי את האופציות הבאות:
- KONA LANAI
- KHS ALITE 150
- MERIDA BIG 7
יש עוד אופציות כמו TREK 3700/3900 או specialized hardrock שקצת יותר יקרות.
אני יודע שהשירות מאוד חשוב כך שאני יותר הולך לכיוון של ה KONA / KHS כי rosen and meents קצת רחוקים ממני. הבעיה היא שאני לא מכיר את היצרנים והאיכות שלהם.
מה דעתכם כאופני פתיחה / לצרכים בסיסיים איך האופניים האלה.
ד"א - מעכשיו האופניים יאוכסנו בבית
תודה
אבי

oriel29

New member
אופני כניסה

אופני כניסה, כלומר אופניים בתקציב של עד 2500 שקל, די דומות בין שלל היצרנים, ההבדלים ממש זניחים, ובעיקר מה שנשאר, זה להחליט מה הכי נח לטוסיק/גב שלך
ואיזה צביעה הכי מוצאת חן בעינייך..

בעקרון, החשוב ביותר זה כנראה הגאומטריה של השלדה ומידת הנוחות שלה (באופן יחסי אלייך) והתאמת המידה הנכונה ע״י המוכר בחנות
אח״כ יש את עניין הגלגלים/צמיגים, בחר אותם לפי היעוד להן האופניים אמורות: שטח / שבילי עפר / עירוני וכו׳
אחר כך תוכל לבחור אם להתפנק ב 24/27/30 הילוכים, בבלמי דיסק או בבלמי v, לרוב אלו ההבדלים הדקים בין אופניים כאלו ואחרות ברמת הכניסה.

אז בעצם, כול מה שנשאר לך, זה לקנות את אלה שהכי ״מדליקות אותך״..
ההבדלים (של 400-600 שקל) בין דגם לדגם לא ממש עקרוניים, אם אתה על תקציב, לך על הזול יותר, ואל תתפתה לשדרוג, גם הדגמים הפשוטים ביותר, יעשו את העבודה.
אם יש לך יותר אפשרויות (כספיות), אז תתפנק, בכול אופן לא הייתי קונה אופניים יקרות יותר להתחלה.

במאמר מוסגר, הטרנד היום נע לכיוון 27.5 ו29 - הם גם יתגלגלו טוב יותר וחלק יותר על שבילים, אבל שוב, עלייך לבדוק בעצמך את ההבדלים.

oriel29

New member
פשוט מפרט פחות טוב

באופן כללי, נראה כאילו יש להם מפרט פחות וב - בעיקר בולם, רק 75 ממ ולא מהסוג הננעל.
באשר לקונה ולמרידה, שניהם מותגים מצויינים, המרידה ידועים התמורה הטובה שהם נותנים לכסף, והם אוני ה27.5 הכי זולים בשוק
אבל כמו שאמרתי, אתה צריך לעשות סיבוב ואז להחליט

zoharzafon

New member
זוויות שלדה

על פניו הקונה נראות מצוין יחסית לאחרות
שים לב לזווית המזלג הקדמי שלהם 68 מעלות, מתאים לרכיבה אגרסיבית ורגועה פחות. לרכיבה שלך הגיאומטריה של khs נראית מתאימה אבל המפרט פשוט גרוע
ושוב ברמת המחיר הזאת אין מציאות ואין הבדלים מאוד משמעותיים

למעלה