המלצה על אופניים

xl700v

New member
המלצה על אופניים

שלום חברים. אני מעוניין לרכוש אופניים זנב קשיח עד מחיר של 5000₪. סגנון הרכיבה הוא אגרסיבי (סגנון מסלולים כמו בארי , בית שמן וכו׳). אציין שאני שוקל 112ק״ג וגובה 1.90. אז אני מאמין שלאופניים צריכים להיות בולם קדמי חזק וגלגלים חזקים. אשמח לקבל המלצות.

enigo

New member
אני לא חושב שאפשר לקרוא לבארי "אגרסיבי"

גם רב המסלולים בבן שמן לא ממש מתאימים להגדרה.
זו רק הערה כדי לנסות ולהבין אילו אופניים אתה רוצה (יש למשל אופני קפיצות עם זנב קשיח - שלא ממש יתאימו לך לטיולים אבל עונים להגדרה של אופני ז"ק לרכיבה אגרסיבית).

xl700v

New member
תגובה

בארי רק התחלה לאט לאט אתקדם למסלולים אחרים. אבל בגדול זה סגנון הרכיבה. אשמח שתמליץ לי על דגם. תודה

enigo

New member
השאלה היא "תתקדם לאן"?

ובמשקל שלך, זו שאלה קריטית. כי אם תשאר על מסלולים בסגנון בן שמן ובארי, בלי קפיצות גדולות, בלי גינות סלעים שעוברים במהירות, אז גלגלים סטנדרטיים, מהסוג שמגיעים על אופניים במחיר הזה, כנראה יעשו את העבודה.
אם אתה כבר מתאמן על טכניקות ל"ניקוי" דרופים של מטר ומעלה, כנראה תצטרך להזמין גלגלים בבניה מיוחדת, וזה משנה את כל התמונה.
אם זו אופציה א', אני נהנתי מאוד מרכיבה על ה-"29 של GT (קראקורם, אם אני זוכר נכון את השם). אבל זה היה דגם מלפני שנתיים או שלוש - צריך לבדוק שלא "קלקלו" את המפרט מאז.

creth11

New member
הציפייה שלך להמלצה מתאימה לך היא מוגזמת כי

כל המלצה מתאימה לממליץ שהוא לא מכיר אותך וכניראה לא דומה לך.
בנוסף לאותו סגנון רכיבה יש דגמים מתאימים כמעט לכל החברות המיצגות בארצנו מכאן גם הדגם שיומלץ לך הינו לפי הטעם הפרטי של הממליץ.
לדוגמא אני הייתי ממליץ על סמך נסיוני (ואני לא ממליץ לך) על סס"ר (סינגל ספיד ריג'יד) פלדה איתם אני רוכב בסינגלים קצת יותר אגרסיביים ממה שהיזכרת ובגינות סלעים יורד ועולה מדרגות וכ"ו, האם זה יתאים לך ? אני בטוח שלא, לפחות לא בנקודת ההחלטה הזו.
לדעתי אתה צריך להתחיל להיסתובב בחנויות הקרובות לך ולבחון את הדגמים המוצעים לך לפי הסברך למוכר ולראות את ההבדל בין היצרנים השונים לאותה דרישה ולאותו תקציב ולאחר שתגיע לצורך להכריע בין 2-3 דגמים יש מה לדון כאן מי מאלה יתן את התועלת לכסף הטובה ביותר לדעת המציע כמובן.

לדעתי אופניים ב 5000 ש"ח מכל היצרנים לא יהיו בעלי גלגלים מתאימים למישקלך ברכיבות הסינגלים, לכן בבקשת הצעת המחיר שלך בחנות אתה צריך לבקש מראש מחיר הכולל החלפת הגלגלים למחוזקים יותר ואם זה באותו תקציב פירושו ירידה בערך שאר המיכלולים.

xl700v

New member
תגובה

מה התקציב מינימום שאני צריך בשביל אופניים עם גלגלים חזקים ושגם הבולמים יהיו ברמה טובה לדעתך?

creth11

New member
זו שאלה חסרת תשובה בהגדרה

למה מה זה בולמים ברמה טובה ? טובה למה? לאיזה שימוש ?
אני גם לא יודע מה זה גלגלים חזקים וכמה הם עולים ( אני בקושי 70 ק"ג עם ציוד)
מנעד המחירים ל 2 הפריטים ששאלת הוא מטורף ואני לא מוכר ולא סוחר אופניים
שוב אציע לך תתחיל סיבוב ראשוני להכרת השוק בחנויות הקרובות לך, לפי הכימיה במגע עם המוכרים גם יהיו כאלה שלא תרצה לחזור אליהם וכך כבר תהיה לך תמונה ושאלות יותר ממוקדות.
אל תשכח שאלו אופני מתחילים גם לגביך ולכן כניראה יהיו מועמדות להחלפה תוך זמן קצר יחסית (שנה שנתיים) לפעמים כדאי מראש לקנות אופניים זולות יותר מתוך כוונה שלאחר כשנה תתמקד ותרצה להיתקדם לאופניים יותר ממוקדות בתחום הרכיבה המתאים לך ויותר משוכללות ברכיבים שכבר יהיה לך נסיון והבנה על השפעתם ותרומתם להמשך דרכך.

steiff

New member
כמה כיוונים

א. הכיוון של התקציב... אתה צריך אוריינטציה מחודשת. גם ז׳ק עם המבנה שאתה מחפש יהיה יקר יותר.

ב. מזלג: אתה צריך לחפש מזלג עם קשיחות צידית גבוהה. ההמלצה שלי: משהו ברמה של פוקס FLOAT 34. גרסאות 32 עלולות להיות גמישות מדי תחת עומס משקלך. עדיף מזלג עם ציר 15 מ׳מ או 20 מ׳מ.

ג. גלגלים: המפתח הוא בעצם החישוק. על הנאבה אפשר להתפשר. ממליץ ללכת על הטוב ביותר: חישוק Stan's ZTR FLOW EX או WTB 23i.

שני הרכיבים האלה (מזלג וגלגלים) לבד כבר יעלו יותר מהתקציב שהצבת. עכשיו צריך להוסיף לכל אלה את השלדה ומערכות ההינע. בחר כל שלדה שתהיה לך נוחה, ואתה יכול להתפשר במערכות ההינע מאחר וההשפעה שלהן היא רק על האגו, לא על יכולות האופניים. כדאי להשקיע במעצורים איכותיים על מנת שיעמדו בעמסה. כל מעצור הידראולי של שימנו או AVID יעשה עבודה מספיק טובה. גם הדגמים הכי פשוטים.

בתור רוכב שמגרד את המימדים שלך (קצת קצר יותר ושוקל כמה קילו פחות, אבל עדיין תלת ספרתי) בחרתי מלכתחילה באופניים שמצויידים במזלג פוקס Float 34 ואת הגלגלים שהגיעו עם האופניים במקור החלפתי אחרי פחות מ-50 ק׳מ לגלגלים שנבנו עבורי לפי הזמנה מיוחדת עם FLOW EX.

steiff

New member
Rocky Mountain Altitude 750 2013

מידה L
גלגל 27.5
שיכוך מלא.
עלו פי שלוש מהתקציב שהגדרת, וזה לפני ההחלפה של הגלגלים...

בשביל הגובה שלך יכול מאד להיות שכדאי לפזול לכיוון של גלגל 29.

צחי נ

New member
ביקשתה מזדה 3

ושלחו אותך לקנות bmw M5

כאילו ואי אפשר להסתדר בפחות

תתחדש

ואם לא זה
תמשיך לעקב אחרי הלוחות
או תעשה סיבוב בחנויות
תוכל למצוא הרבה זוגות יד שניה
שתוכל לגדול איתם

steiff

New member
התאמת אופניים לרוכב

האופניים במודעה אמנם זולים אבל לא מתאימים לצורך.

א. המידה קטנה מדי. רוכב בגובה 190 צריך מידה גדולה יותר מ-L.
ב. המזלג, לפי המפרט, הוא RS-Reba. קשיחות צידית לא מספקת לרוכב במשקל מעל 110 קילו.
ג. הגלגלים, לפי המפרט, לא קשיחים מספיק לרוכב במשקל מעל 110 קילו.

בתור רוכב ״גדול וכבד״ בעצמי אני משתדל להמליץ לרוכבים ״גדולים וכבדים״ (אפילו יותר ממני) על אופנים שיתאימו למימדים ולמשקל.

צחי נ

New member
נו באמת.....

לרוכב מתחיל שרוכב " אגרסיבי " בבארי ובן שמן

שלחתה אותו לבנות גלגלים על בסיס ה " פלו " של סטן
נניח שהיה בונה גלגלים סביב הארצ' שיותר מתאימים
רק הבניה תחצה את קו ה 3000

וה rs reba הוא די והותר כבולם קידמי
כנ"ל לגבי גלגלי הכניסה של בונטריגר
מעניין איך הסתדרנו אך לפני כמה שנים שחברות האופנים המציאו את ציר 15

מצחיק אותי מחדש כל שבת
עדרים של רוכבים שנראים כמו רובוטריקים
ממוגנים מכף רגל ועד ראש
רכובים על אופני am אגרסיבים וכבדים שלא מתאימם ליכולות לשהם
רוכבים בקצב "אגרסיבי "
אם היה שוטר בסינגלים
היה נותן להם דוח על רכיבה איטית והפרעה לתנועה

יכול להיות שהמידה לא מתאימה
צרפתי את התמונה כדוגמא
למה אפשר למצוא בשוק בתקציב שלו
ואפילו להשאר עם עודף
לשידרוגים וציוד

steiff

New member
כן... באמת...

רוכב גדול וכבד הוא רוכב ״אגרסיבי״ גם בבארי ובן שמן. עיקמתי גלגלים ושברתי שלדות במסלולים פשוטים כמו ״דרך נוף כרמל״ או ״דרך המעיינות״ בנגב. קח בחשבון שרוכב גדול וכבד מפעיל מומנט כמעט כפול על האופניים, עם או בלי מיגון.

The Pinky P

New member
לא בגלל המשקל שלך שברת את השלדה והגלגלים.

סביר שבגלל סגנון לקוי וחוסר בטכניקה נכונה.

אני זוכר שהיו. לי הארו v1 שקבלתי לבר מצווה,
אופניים הכי פשוטים, אפילו לא היו גלגלים כפולים,
פלאטים של 3 מטר, דאבלים, רק אחרי שנה וחצי הייתי צריך להחליף גלגל אחורי וכידון שנשברו, חוץ מזה כלום לא נשבר כלום.

אחרי זה גם ניסיתי לשבור בכוח הארו אסקייפ, לא הצלחתי.

steiff

New member
נו... באמת...

גמדים בגובה מטר וחצי ומשקל זבוב מייעצים לנפילים בענייני חוזק שלדות וגלגלים.

The Pinky P

New member
המוח שלך בתחת.

דבר איתי כשתברר כמה לחץ יש על האופניים ועל הגלגלים כשאתה נוחת מגובה של קומה וחצי למשטח שטוח.

אל תאשים את זה שאתה שמיין.

למעלה