המלצה ל- PPC עם GPS

markl2

New member
המלצה ל- PPC עם GPS

אני מתלבט לגבי מכשירים שונים. הדרישה העיקרית שלי היא יכולת נווט GPS ברמה טובה ואמינה (האם יש הבדל ביכולת הנווט בין מכשירים שונים?) וגם קצת תוכנות אופיס - אאוטלוק, וורד וכו'. לא צריך WIFI או בלוטות'. אני מתלבט בין MIO 168/169/350/550. מישהו יכול לפרט את ההבדלים ומה הכי מתאים לדרישות שלי? תודה

Alvie Singer

New member
בשורה התחתונה

מהדגמים שציינת הכי יתאים לך P350. זה מכשיר חדש יחסית עם התכונות שאתה רוצה והוא לא יקר. ה 168\169 מכשירים ישנים יותר עם מערכת הפעלה ישנה יותר שהפרמטר העיקרי הוא שהכל נמחק לך אם הסוללה נגמרת, שלא כמו בדגמים החדשים. לגבי ה P550 יש לו WI FI וכאלה ואמרת שאתה לא צריך.

Y. Welis

New member
כדאי גם להזכיר את 201A ו-180

לראשון יש BT ולשני יש 2005. הראשון אגב לא קיים בחלק ניכר מהחנויות שמציעות אותו (טוענים שהוא חסר, לא טוב, פגום ועוד תירוצים מוזרים). יש שמציעות במקומו את Yakumo deltaX 5 BT, שבעצם זהה לו בכל חוץ מבשם (מסתבר שזו אותו מכשיר, רק בשם אחר). כך שאם BT חשוב לך, אז נסה את זה. אם גם קישור אלחוטי חשוב לך אז לך על 550 (היקר יותר כמובן).

libal

New member
ואגב

ל201 יש את הBT וגם את ה2005 . 180 יש לו 2003 וללא BT...

awdg

New member
חשוב לציין!

המכשירים הבאים אינם נמכרים יותר כחדשים: Mio 168/168rs/169/180/A201. יבוא המוצרים הנ"ל הופסק לפני מעל לחצי שנה (לאחרון מבינהם ה- A201) מה שבעצם זה אומר שגם אם נשאר למשווקים במלאי סביר להניח שגם מלאי זה אזל ולכן חשוב לבדוק טוב טוב ולוודא כי המוצר אותו אתם מתכוונים לרכוש מגובה באחריות מלאה מצד היבואן ולא שמדובר חלילה במוצר REFURBIESHED (משוקם/מחודש). אגב, לגבי ה A201: אכן יש לו בעיות מסויימות אך תלוי מה רמת השימוש: אם אתה משתמש פשוט שלא מתכנן להתקין הרבה תוכנות / משחקים - אז הוא לא רק בכלל. אבל במידה והתשובה לשאלה היא דווקא כן - אז הרחק ממכשיר זה. הסיבה? ה- MIO A201 הינו ה MIO הראשון עם מערכת ההפעלה החדשה WM5.0 וחלק מהשינוי שבוצע במערכת ההפעלה הזאת הוא שהיא מחלקת באופן אוטומתי את הזכרון לשימוש ב- תוכניות / זכרון זמין ובגלל שהזכרון הזמין בו הוא 64MB ברוטו (לפי מה זכרון לי כ- 52MB זמין) ואם תגיע לכ 20MB הרבה מהתוכנות כבר לא יעבדו. דבר נוסף - לא קיימת תוכנת ניווט שטח שתעבוד עליו. נקודה.

BravoMan

Active member
הרשה לי לתקן אותך לגבי הזכרון:

מערכת ההפעלה WINDOWS MOBILE 5 (שרבים נוהגים לכנותה גם 2005) לא מחלקת את הזכרון באופן אוטומטי. למעשה היא לא מחלקת אותו בכלל וכאן היתרון שלה. בניגוד ל WM 2003 (ומערכות קודמות) בהן כל הזכרון היה מסוג RAM (זכרון מחיק כמו בPC) והתחלק בין תוכניות לאיחסון, במערכת החדשה יש שתי סוגי זכרונות נפרדים שלא ניתן להחליף בניהם: FLASH (כמו כרטיס זכרון) המשמש לאיחסון (בלבד) ולא נמחק כאשר נגמרת הסוללה. וRAM (שוב כמו בPC) שמשמש להרצת תוכניות (שוב רק להרצה). במקרה של MIO A201, יש לו אכן 64MB RAM ולפי האתר WWW.PDADB.NET נשאר לו כ 57MB לשימוש (כנראה 52 או פחות אחרי טעינת מערכת הפעלה). אבל גם לאיחסון יש לו 64MB נפרדים ולפי אותו אתר נשאר לו כ33MB ממנו שכמובן ניתן להרחיב ע"י כרטיס SD כמו בכל מכשיר. בכל אופן, עוד דבר שראוי לצייון: ה201 הוא כרגע המכשיר היחיד (שאני יודע עליו, ושאינו PND) שיש לו פרופיל HANDS FREE בBT, כלומר המכשיר יכול לשמש כדיבורית עלחוטית לפלאפון.

למעלה