המלצה ל-600

slepax

New member
המלצה ל-600

שלום אנשים, חיפשתי קצת בפורום, קראתי מאמרים אבל בכל זאת ברשותכם קצת שאלות. יש לי ניסיון ארוך ולא רציף עם אופנועים (כ-10 שנים) אבל כולם היו אופנועי שטח בטווחים שבין 400 ל-600 סמ"ק (ק.ט.מ לרוב), עם האופנועים האלה גם נסעתי בכביש (לפעמים זה מה שהיה). אני כבר שנה בלי אופנוע וזה מתחיל להציק, וכיוון שאני צריך את האופנוע ככלי להתנייד חשבתי דווקא בכיוון של אופנוע כביש. למרות ניסיון העבר עם אופנועים אני יודע שיש לי עוד הרבה ללמוד בתחום רכיבת כביש ולכן אני מחפש אופנוע שגם יזרים אנדרנלין אבל גם יהיה סלחן מספיק בכדי לאפשר ללמוד. חשבתי על תחום ה-600ים, וממה שאלתי וגם מחיפושים בפורום נראה שהרוב ממליץ על CBR600 כאופנוע שיאפשר להשיג גם את זה וגם את זה. וכאן נשארתי עם מספר שאלות (ומצטער שקצת ארוך): 1. נתחיל מהבסיס, לעניות דעתכם המקצועית, האם בכלל כדאי להתחיל עם 600 או שאולי עדיף מנוע קטן יותר? 2. עוד שאלת בסיס, אם כבר 600, האם CBR600 הוא המומלץ? 3. מבחינת יכולת כספית אני יכול להרשות לעצמי 2002 עד 2004. אבל מבחינת יכולות של אופנוע, האם עדיף שנתון מאוחר יותר? (מנוע חלש יותר, קל יותר ל"התאקלם"). 4. בקטגורית ה-CBR יש את ה-F4 ואת ה-RR כשהאחרון נראה יותר ספורטיבי. כמה גדול השוני בינהם? אם נופל לידי RR משומש במצב טוב, לוותר או לקחת? זהו .. בינתיים .. תודה מראש, רונן

doomaster

New member
חשבת על R6 ???

גם אמין גם ביצועים וגם יפה...(טעם אישי אבל אני בכללל לא משוחד..
).

M O R M

New member
תקח בחשבון את ה- DRZ400SM

מה רע בסופרמוטו? בעצם השאלה היא מה הצרכים שלך? מה אתה מעדיף: רכיבות יום יום ולאיזה מרחקים? רכיבות טיולים? שבילים?

slepax

New member
טוב, קצת יותר פרטים ..

אופנועי שטח - עד כמה שאני אוהב לא יהיה בזמן הקרוב: 1) אני גר באוסטרליה למספר שנים ופה נושא השטח מאוד ממוסד עד כדי לעצבן 2) אין לי פה חברים לרכב איתם בשטח 3) אני לא אוהב אופנועי תערובת 4) בלי כל קשר מעניין אותי לנסות קצת כביש :) בקשר ל-R1 - אתה מדבר על Yamaha R1? אם כן, מנוע של 1000 סמ"ק?! אין סיכוי שישבני יעלה על כזה אופנוע בהתחשב בניסיון המועט שיש לי עם אופנועי כביש. אני מאוד אוהב מהירות, אבל אני גם איש מאוד, מאוד, מאוד שקול.

slepax

New member
סליחה, טעות שלי

בקשר ל-R6/R1. בכל אופן לא חשבתי כ"כ .. מה שאני יודע זה מה שאמרו לי .. יש לי ממש מעט ניסיון עם אופנועי כביש (GS500 מספר פעמים בחיי). ואיך הוא, ה-R6? יותר מעניין אותי מבחינת נוחות ומהירות הסתגלות. אח"כ תמיד אפשר להחליף שוב. ושכחתי להגיד עוד קודם .. תודה על התגובות המהירות.

M O R M

New member
טוב , אם כך לך על CBR600F

אין לך צורך ב- 600 הקיצוניים (R6,CBR600RR , R600 ,ZX6R) תתרגל אליו מהר הוא מאוד נוח. אפשרי עוד ספורט טורינג כמו ZZR600 של קוואסאקי. תקח בחשבון שעלות החלקה גבוהה בשל הפרינג מצביעה על כוון התחלת כביש דווקא לאופנועים הערומים לתיור כמו בנדיט1200 או פייזר 600 אולי הורנט 600

xfwind

New member
שאל בחורצ'יק בניק GILROY

הברנש עכשיו על F4 חדש אחרי כמה F קודמים. יאיר עיניך.

gilroy

New member
"ברנש"! ממצולות איזה אוקיינוס דגת

את המילה הזו??

xfwind

New member
מתנגנת ברקע המנגינה של ה"צלליות"

יום חמישי ב2100 - אני אמור להיות במיטה אבל כורה אוזן לדלת חדרו של אחי הגדול.... אנחנו פורום אספנות....

RaananC

New member
שים לב, ציינת שאתה גר באוסטרליה

כלומר מגוון האפשרויות שלך הרבה יותר גדול ממה שאנחנו יכולים לשער. זה בערך כמו שתשאל אותנו מה כדאי? סובארו או מזדה 323. המחירים שונים מאשר בארץ והמגוון גדול יותר. במקום לקנות R6 שהוא כלי ספורטיבי ממוקד, אבל זה מה שמכיר הישראלי הממוצע אחרי ה-GS העיקר שיהיה משהו עם R, אתה יכול לקנות בטווח המחירים הזה לדוגמא את ה-VTR 1000 של הונדה. אומנם 1000 סמ"ק אבל מנוע Vטווין המושך מסל"ד נמוך ולא מחייב אותך לחיות בקצה הסקאלה. זכור יש לך שם הרבה יותר אפשרויות לדו"ג ממה שאנחנו כאן בארצנו המוגבלת מסוגלים להעלות על דעתנו.

למעלה