המלצה לרכישת קטנוע

lidorsi

New member
המלצה לרכישת קטנוע

שלום לכל מביני העניין !

אני מעוניין לרכוש קטנוע/ אופנוע. מתכוון להוציא רשיון בדרגה של עד 500.

מרחק הנסיעה בכל יום (שישה ימים בשבוע) הוא 70 ק"מ.

שאלתי היא מה ה- קטנוע/ אופנוע שהכי הולם את הצורך הזה במחיר הנמוך ביותר.

עדיפות ראשונה- קטנוע עם מדרס שטוח, שניה- קטנוע בלי מדרס, ושלישית - אופנוע כביש.

אשמח לשמוע את עצתכם בעניין בהתחשב בכך שמה שחשוב לי הוא הוצאה כספית מה שיותר נמוכה גם ברכישה הראשונית וגם בתחזוקה השוטפת (דלק, שמן, ביטוח, בלאי) וכמובן הפן הבטיחותי.

אם פי 3

New member
תן קצת יותר פרטים

70 ק"מ זה כיוון אחד או סה"כ?
דרכים - עירוניות, בינעירוניות, מהירות (למשל: כבישחוף, כבישש)?
פני השטח - שטוח (פחות או יותר) או מרובה עליות?
ציוד - מהן דרישות האחסנה שלך (שני סוגי אחסנה: 1. בזמן הרכיבה, לציוד שאתה צריך ביעד + כיסוי לדו"ג, מנעול וכד'. 2. בזמן החניה, לציוד הרכיבה - קסדה, מעיל, וכד')?

יש לך נסיון כלשהו בדו"ג, או שמדובר על כלי ראשון?

אם פי 3

New member
ועוד משהו

אם עדיין אין לך רשיון, מציעה להתחיל מזה.
קודם כל - כי אולי תגלה שזה לא בשבילך, אולי תגלה שאתה מתמכר, אולי תהיה לך העדפה ברורה יותר לקטנוע או אופנוע, או שתגלה שכל מיני דעות קדומות שהיו לך, הן בעצם לא נכונות - ויהיה לך קל יותר להגדיר את הצרכים שלך, כשיהיה לך כבר טיפונת נסיון.

מעבר לכך - אמנם יש מי שמוציא רשיון תוך שבוע, אבל לפעמים זה גם יכול לקחת יותר זמן (וזה בסדר!) - ואולי דברים ישתנו בשוק בינתיים - דגמים חדשים, נסיון מצטבר לגבי דגמים קיימים וכו'.

עוד יתרון, הוא שתוכל לעשות רכיבת מבחן, ולהרגיש האם כלי מומלץ זה או אחר, באמת מתאים לך (תמיד יש כמה אפשרויות, ויש מקום להעדפה ונוחות אישית).

אם אתה חדש בתחום הדו"ג - חשוב לדעת, שרשיון הנהיגה הוא מאד מאד בסיסי, והשגתו לא אומרת שאתה יודע לרכב.
חשוב להתחיל לאט ובזהירות, ולהתאמן קצת גם לבד לפני שאתה מתחיל את הנסיעות השגרתיות שלך. אחרי זמן קצר, כדאי מאד לקחת קורס רכיבה מתקדמת באחד מבתי הספר היעודיים, כדי ללמוד איך באמת רוכבים... ואם אתה באיזור שמתקיימים בו מפגשי רכיבה (מרכז/ירושלים), כדאי להצטרף אליהם, וללמוד מנסיונם של רוכבים מנוסים (גם אם זה לא שיעור פורמלי) - מפגשים בדרך כלל בימי שישי אחה"צ, עקוב אחר הפרסומים בפורום (נקרא מתלון/טדילון בהתאמה).

מאד מאד מומלץ להתמגן מעבר למה שמחייב החוק - קסדה (רק שלמה. אם נפתחת, אז לרכב אך ורק במצב סגור), מעיל רכיבה (קיץ/חורף), כפפות רכיבה (קיץ/חורף), ואם אפשר גם מגפי רכיבה ומגיני ברכיים.

ושיהיה בהצלחה!

lidorsi

New member
עוד פרטים...

הי תודה על התגובה.

אני רוכב על 50 סמ"ק 6 שנים בתוך העיר, עובר לגור מחוץ לעיר וזו הסיבה לרכישה.

70 ק"מ זה סה"כ בכל יום כש 60 מתוך זה, זה בין עירוני (כביש 5, גהה, מכבית וכו') ועוד בערך 10 בתוך העיר (רמת גן) לא אזור עם עליות וירידות.

אני מתכוון לשים ארגז הכי גדול שאותו אופנוע יאפשר לי (במידה והמדרס שטוח אצטרך ארגז קטן יותר), צריך מקום לאחסן את הקסדה מעיל וכפפות (אולי מגיני ברכיים) בזמן חניה בלי קשר לארגז, ובזמן נסיעה רק מנעול/ים וזהו בערך.

חשוב שהאופנוע יהיה עם אפשרות להרכיב סבל חזק שמסוגל לסחוב משקל. לא קריטי אם אפשר להרכיב עליו מישהו או לא.

שוב תודה על העזרה !

אם פי 3

New member
לא מאד מומחית אבל נראה לי

שיכול להתאים לך הג'וירייד 200 (174 סמ"ק) - עם מדרס שטוח או הג'וימקס 250 שאמנם אין לו מדרס שטוח, אבל יש לו יותר עוצמה לטובת הדרכים הבינעירוניות (אם יש שעות שהם לא פקוקים).
בשניהם יש נפח אחסון גדול יחסית, ואפשר להוסיף ארגז בקלות (בניגוד לקסבו, למשל).
מבחינת הביטוח - ישנה מדרגת מס ב-250, כך שכדאי לך (ומתאים לדרישות) למצוא קטנוע עד 250 סמ"ק (כולל).
יש מקבילים לקימקו, אבל אישית הם פחות מדברים אלי, ופחות מכירה אותם.

מנסיוני - JR נראה שיספק אותך, אבל JM כבר נותן לך חופש תנועה מלא, בלי לחשוש להיות איטי מהתנועה (לא כולל טייסים), או להתלבט האם הנסיעה אפשרית עם הקטנוע - גם אם יש נסיעות ארוכות יותר פה ושם.

xfwind

New member
אתה מדבר על נסיעה של 20K ק"מ בשנה

בדוק עלויות תחזוקה ודלק. שלא תופתע לרעה.
באתר פולגז תוכל לראות מבחני כלים כולל עלויות.

ביטוח:4,000 -5000
דלק: 5500
טיפולים בג'וימקס: 5000
בלאי (צמיגים/מצבר תיקונים): 1500

תכנן 1200 + ש"ח לחודש תחזוקת קטנוע 250.
יתכן אופנוע דו"ש כגון KLE יהיה יותר זול בכ-200 ש"ח.

lidorsi

New member
אז מומלץ בשורה התחתונה?

מה מינימום סמ"ק ?
והאם קטנוע או אופנוע כביש ?

אופנוע כביש עם ארגז גם בא בחשבון אם הוא מוזיל עלויות משמעותית
תודה על התגובות

xfwind

New member
לא יכול לקבוע בודאות

פעם דו" ש חד צילינדר היה יותר זול לתחזוקה - עם רכישה יותר יקרה.
אם אתה רוצה לדעת עלויות אחזקה של אופנוע - שאל בפורום 8.

אצלי דו"ש 650 עלה כ- 800-900 ש"ח בשנה עד לפני 3 שנים כשהתקלות התרבו.

לנסועה שלך הייתי מתכוון על לא פחות מ- 250 סמ"ק. יתכן ויפני יהיה יותר אמין לאורך ק"מ אבל יעלה יותר ברכישה.

צריך גם מזל....

xfwind

New member
קישור לשרשור מאוד רלוונטי

תראה רשימה מעניינת שערך בילי מילגן פה.

למעלה