המלצה לרופאים

yalinam

New member
המלצה לרופאים

היי לכולם, * האם תוכלו להמליץ לי על רופא/ים טוב/ים במרכז המטפלים ומומחים לטוראט למבוגרים? * האם לדעתכם הטוראט הוא אכן סימפטום למשהו נפשי פנימי יותר, או שלדעתכם זה משהו פיזי שקשור במוח (דופמין וכו') אשמח לתשובתכם... תודה מראש

שביק

New member
ל-yalinam שלום וברכה, ישנה רשימה

מסודרת מלפני ימים אחדים כאן בפורום. אך בנוסף אפשר לעזור ברשימה נוספת ספציפית יותר ומתאימה באופן ייחודי לצרכיך. לכן אתה מוזמן ליצור קשר ביום ראשון במהלך היום לטל: 09-7408478 לשביק. אשמח לעזור

שלום yalinam,

אענה לך על השאלה השניה. הטוראט אינו בעיה נפשית, ואינו סימפטום של "משהו נפשי". עם זאת, כמו כל דבר שנובע ממערכת העצבים, טיקים נוטים להחמיר בזמני משבר נפשי / לחץ / מתח. זאת בדומה לתופעות פיזיות אחרות, כמו הזעה, נשימה וכאבי בטן, שמחמירים אצל אנשים ששרויים בלחץ או במתח (ללא קשר לטוראט). אצל חלק מהאנשים, הטוראט מתפרץ עקב טראומה (למשל: מות הורה, תאונת דרכים, וכדומה). זאת כמו מחלות כרוניות אחרות, למשל אולקוס וסרטן. (שים לב, שהמחלות הללו אינן מחלות נפשיות, אולם יש להן נטיה להתפרץ כאשר מערכת העצבים חלשה). השאלה שלך, שודאי נשאלה בתמימות, מזכירה לי משהו... כשהייתי בנפאל, טיילתי עם "פורטר" מקומי. הפורטר נקע את הרגל, וניגש לרופא באחד הכפרים בהם עצרנו. הרופא בדק את הרגל ממושכות, ולבסוף הודיע לפורטר: "השדים השתלטו עליך, ולכן הרגל כואבת". באותו כפר היה גם בחור ישראלי, שהיה חובש בצבא, ובמישוש קצר של הקרסול הודיע לפורטר שהוא נקע את הרגל. אולם הרופא בשלו... "מדובר בבעיה שנובעת מכך שהשדים השתלטו עליך"... ברור שבעוד מספר שנים, הרופאים בנפאל יידעו שנקע בקרסול לא נובע מהשתלטות של שד על הבנאדם. אני מאוד מקווה, שכמו שרוב האנשים בישראל יודעים היום שנקע ברגל אינו נובע מ"שד שהשתלט על הבנאדם", ככה יידעו בעתיד, שטוראט אינו נובע מ"בעיה נפשית". אמנם יותר קל לראות עצם שבורה מאשר עודף דופאמין במוח, אבל אני סומכת על האינטליגנציה של האנשים. בעתיד, כאשר המודעות תגבר, כבר לא נצטרך לענות על שאלות כאלו...

אני לא בטוחה בכלל...

רוב הרופאים שמתעסקים דרך קבע בטוראט אולי יודעים. אולי גם רופאי ילדים.(לאורך כל השנים, אף רופא ילדים לא חשב להפנות אותי לנוירולוג, אבל אולי היום המצב שונה). אבל רופאים שאינם מתמחים בעניין, כולל נוירולוגים, ממש לא מכירים טוראט. כשרציתי (לפני כשלוש שנים) לברר "מה יש לי", ניגשתי לרופאי משפחה בקופ"ח, וביקשתי שיפנו אותי לגורמים המתאימים. במקום הפניה לנוירולוגים, קיבלתי הפניות לבדיקות דם, שתן וכדומה, וכאשר הן היו תקינות, הרופאים "נתקעו". מתישהו הלכתי על דעת עצמי לנוירולוג (שנחשב בקופ"ח לנוירולוג ממש טוב). הוא האזין לדבריי, ולבסוף אמר משהו כמו: "רופא הוא לא אלוהים, ואין לי מושג מה יש לך", ו"חקר המוח לא הגיע לרמה שבה אפשר לאבחן כל דבר" . (
) מזל שקיים האתר של אסט"י, שם אפשר לקבל מידע.

י ע נ ה

New member
גם בקרב הרופאים ישנה רתיעה מטוראט

שנתיים היינו במעקב נוירולוגי, שבמהלכו ראו את יעל כל הנוירולוגים במחלקה. במהלך השנתיים נשללו אפשרויות שונות (כוריאה, פנדה ועוד), אך רק כשאנחנו, ההורים, אמרנו את "השם המפורש" שמענו אנחת רווחה מצד הרופאים.. משהו בסגנון: "טוב, אם אתם מסכימים לכנות זאת בשם אז נקרא לזה כך.." שתהיה שנה טובה לכולם ותודה שאתם כאן אמא של יעל

ירוקום

New member
תשובה יפה רק תראו כמהחשוב וצריך

לעבוד על המודעות. בהדמנות זו מזל טוב!!!!

ירוקום

New member
לתיקי וזיו צהריים טובים חשוב לקרוא

מה נשמע היה אחלה בבר מצוה . ביום ה- 30/8/06 הרציתי בפני שכניי ברמת גן בבנין קרוב ל-24 איש על תסמונת הטורט חלקם ידעו וחלקם לא. חשבו שהבן שלי חולה נפש. כשהסברתי , אז לכולם פתאום נפתחו העיניים כי לא ידעו. שכנה טראומטית אחת אמרה מה זה לא "מחלת נפש" אמרנו לה לא ,יש לו בעיות רגשיות משניות . בקיצור כמה שכנים אמרו שיכתבו לפסיכאטר המחוזי עקב מקרה שראו אותו מכניס יד למכנסיים וחשבו שזה מעשה מגונה. הסברתי להם שכרגע יש לא תיק כזה. ושיעשו מה שהם חושבים לנכון יש אנשים עדיין שחושבים שמאשפזים בכפייה דרך פסיכיאטר מחוזי יכול להיות שבעקבות הפגישה שלי עם דיירי הבית ישאלו שאלות דרך הפורום. זה רק מראה שהבורות היא חולי קשה בחברה.היום הבן שלנו צריך להתמודד לבד בכוחות עצמו עם החיים עם כל הקשיים והמשבר שהוא עבר לבדו עם עזרה שלנו במידה והוא ירצה.הסיפור שלנו הוא סיפור ארוך ומתיש אבל אנחנו חזקים. כי רק אם נמשיך להיות חזקים הבן שלנו יעמוד על הרגליים. גם הסברנו שהחברה צריכה לקבל את החריג . שיהיה לכם שבת שלום

שביק

New member
יורוקום חביבתי היקרה. במקרה שלך

ושל בנך ברור שעשית את הדבר הנכון. מי שהבין מיד - הבין והפנים. מי שלא הבין מיד, ייקח לו/לה יותר זמן להבין ולהפנים. החברה כולה עשויה ובנויה מסוגי אוכלוסיה שונים. אלה שהקשיבו והפנימו, הם בהחלט חברה פתוחה יותר שמעונינת או מוכנה לשמוע על קבוצות אוכלוסיה אחרות הקיימות בחברה. את יודעת שאני פה לעזרתך בכל אשר תצטרכי. מה דעתך לחלק להם דף עם המאמר של קורצ'ין ו/או שאלות ותשובות? בהצלחה!!!! המשיכו להיות חזקים!!!!!
משביק

ש ל י ק

New member
יורוקום אני מאחלת מכל ליבי

שהדברים אצלכם יסתדרו, זה באמת לא נעים לעמוד מול שכנים ולהיות המליץ יושר של הבן שלך וכל הכבוד לך שעשית את זה, תמשיכו להיות חזקים בשביל בנך

הלנה

New member
יורוקום, כל הכבוד

מקווה מאד שזה יעזור ושתדעו קצת שקט.. לפחות מצד השכנים.

למעלה