המלצה לקטנוע 125\50

המלצה לקטנוע 125\50

אהלן,
אני מחפש קטנוע שישמש אותי בעיקר לנסיעות מהבית לרכבת וחזרה (בערך 8 ק"מ, 10-15 דק' נסיעה).
צריך שיהיה פשוט ואמין, בעיקר עם עלות אחזקה חודשית מינימלית של טיפולים וכו'.
התקציב הוא עד 5000-6000 ש"ח ליד שניה. יש דבר כזה או שאני חולם?

תודה לכל העוזרים!

rusti james

New member
האם הדרך היא עירונית ושטוחה כולה?

אם כן.
50 סמ"ק יד2 במצב טוב יספיק לך, יכנס בתקציב עם עודף ויהיה פחות גניב..

כן, שכחתי לציין

הדרך היא בחלקה עירונית אך יש קטע של כ-4 ק"מ על כביש מהיר. כולה שטוחה.

פרארי1

New member
איזה כביש מהיר ובאיזה שעות?

בעבר 50 סמ"ק לא הורשו בכלל לעלולת לדרך מהירה, כיום זה חוקי אבל מאד לא מומלץ בשעות בהן התנועה זורמת.
כאשר יש פקקים זה הרבה פחות קריטי ואז אופציית ה-50 נראית טובה לצרכים שהגדרת ויישאר לך בתקציב עודף למיגון בסיסי וביטוח לשנה.
הדגם הספציפי פחות קריטי, חשוב מצב הכלי.
חפש טייפון, קימקו טופ בוי או ויטליטי, סאן יאנג מאסק, העיקר שיהיו עם קילומטרז' מה שיותר נמוך ובמצב מכני טוב, כדאי אולי גם שמוסך יעיף מבט.

התנועה אכן זורמת..

מדובר על שעות מוקדמות, בערך 6 בבוקר.
אני מבין מההודעה שלך שעדיף לותר ולעבור ל125? כי אני חושש לזה אין לי כל כך תקציב (בעיקר לביטוח שהופך להיות משמעותיתי יקר יותר)

פרארי1

New member
במצב כזה עדיף נפח גדול יותר

קטנוע סביר שתמצא בתקציב שהזכרת, גם אם קצת ישן, אבל הביטוח אכן יקר יותר בכאלף שקל.

Dd89

New member
תחפש קטנוע שליחים נפוץ או קטנוע הונדה.

קטנועי שליחים ידועים באמינות שלהם, כמו גם הונדה.
הם מקוררי אוויר ולכן המרווח טיפולים בהם הוא כל 4 אלף קילומטר, כמו גם הונדה (גם בדגמים שמקוררים במים).
הקטנועי שליחים יותר גניבים מההונדה וזה גם כן שיקול שצריך לקחת, מה שכן התחזוקה בהם קצת יותר זולה.

קטנועי שליחים ידועים הם המובי של קימקו, הדיוק של סאן יאנג.
אפשר לשקול גם VS/HD שהם מאוד דומים לקטנועי שליחים, בVS יש יותר נפח אחסון למקרה שתרצה להכניס קסדה שלמה מתחת למושב והHD דגם מאוד מוצלח וזאת לדעתי הבחירה שאני הייתי עושה במצב שלך.

גילוי נאות: אני בעלים של הונדה דילן, גם כן אפשר למצוא בגבול העליון של התקציב שלך.
לדעתי קטנוע מעולה ואיכותי אם כי עכשיו אני צריך להחליף חלק והתאכזבתי מאוד מהמחירים של חברת מאיר, אם לא הקטע הזה הייתי יותר ממליץ לך לחפש דילן אבל עכשיו אני רואה שהאחזקה יכולה להיות יקרה אם צריך להחליף חלק (לזכותם יאמר ששנתיים לא הייתי צריך לדעת את זה :] )

פרארי1

New member
בועז

למקרה שלא ידעת, משאבת הדלק בדילן שלך היא בעצם אגזוז.

Dd89

New member
2 ספרות בצג התחילולעשות בעיות

למזלי הם הכי שמאליים והם פוגעי רק בקלומטרג' הכללי, העה והמד מרחק עובדים.
לצערי להחליף את הצג זה להחליף את כל הלוח מכוונים וזה 150 שקל!

למעלה