המלצה לקופסא

המלצה לקופסא ../images/Emo219.gif

ברשת בתי הקפה קפה ג'ו מוכרים סוכריות בקופסא קטנה מכסף מרובעת בגודל נכנס יופי לכיס הסוכריות לא משהו... עולה 12 שקל בערך ומאוד מוצלח לשים קריאון

thecarrier

New member
ואני משתמש בקופסת פח עגולה וקטנה

של "טאמס" TUMS שיכול להכיל כ-30 קריאון 10,000 או אולי כ-15-20 קריאון 25000.

cafesito

New member
יש לי קופסה כחולה של קריאון

נכנסים 36 כדורים ב6 תאים.

כמה כדורים נכנסים לקופסא?

בעצם זה קצת שאלה סמויה, כמה כדורים ביום? לנו יש בנתיים קופסא מיוחדת שקיבלנו מתנה אצל הד"ר מחולקת ל-4 - בוקר, צהריים ערב ורזרבי שמכילה בערך 16 כדורים. אני שומר את זה לילד שיגדל.

orii

New member
גם אנו

עם הקופסא הכחולה של קראון - היא מאוד נוחה. האפרוח מקבל כ- 15 כדורים ביום (הוא בן שנה ושמונה חודשים).

הבנתי שיש כדורים חזקים יותר

אנחנו משתמשים כרגע בקריאון של 12000 יחי' והבנתי שיש כאלה של 25000 יחי' והמקסימום זה 12 כדורים ביום. רק במקרים שממש יש צורך, לוקחים יותר מ-12 אבל זה לא הכי בריא. אולי בישראל הכדורים שונים??? הכמות כמובן תלויה בסוג המוטציות, אני רציתי לשאול פחות או יותר מה הממוצע. אגב, הבן שלי בן 16 חודש והוא מקבל כ- 5 קריאון ביום וכן כדור נוסף נגד רפלוקס\צרבת, + וויטמנים נוזלי והיציאות שלו ברוך השם השתפרו מאוד וזה נראה די סביר.

orii

New member
אנו נמצאים ב- 50% מעל המקסימום

האפרוח שוקל קצת פחות מ- 10 קילו ומקבל 15 כדורים של 10,000 יחידות ביממה. 10,000 יחידות לקילו ליום זה אומר שהוא היה צריך לקבל עד 10 כדורים... הגענו למינון הקראון הזה לאחר תקופה מאוד ארוכה עם בעיה רצינית במשקל כשכל פעם העלנו בקצת את המינון של הקראון - ורק כשהגענו למינון הזה המשקל התחיל לעלות בצורה מעודדת. דייויד, לגבי הכדור של הנגד צרבת - מדוע הוא מקבל אותו? - יש לו צרבת או שזה אמור רק להעלות את יעילות הקראון? יש חסרונות ללקיחת הכדור נגד צרבת ואם אפשר להעלות את הקראון, ככלל, זה נשמע לי פתרון יותר טוב.

כן, יש לו צרבת

כך לפחות ראו בבדיקת PH מטרי' לפני קצת פחות משנה ובעוד חודשיים בערך יהיה לו בדיקה נוספת לראות אם זה כבר עבר. (הבנתי שבעייה הזאת קיימת אצל הרבה תינוקות ולתינוקות עם CF זה עוד יותר מצוי). ואני לא יודע אם זה אמור לעלות את היעילות של הקריאון, רק שעכשיו, כשאני קורא את מה שכתבת, אני נזכר שאמרו לנו בהתחלה משהו בקשר לזה, אני צריך לבדוק את זה שוב. בקשר למינון הכדורים, אולי כדאי לבדוק סוג אחר וזה יפחית את הכמות. כמו למשל את אלה של ה- 12,000 .

עדכון קל: זה גם מייעל את הקריאון

דיברתי כרגע עם אישתי והיא זוכרת שאמרו לנו את זה.

תינוקת אני לא...

בכל אופן מבוגרים רבים עם CF סובלים מצרבות ומטופלים בנוגדי חומצה, כולל אני. ואכן הקראון פועל טוב יותר בסביבה קצת פחות חומצית, מה שמתאפשר על ידי הכדורים. לפני כמה שנים כשהתחלתי לקחת סותרי חומצה עליתי בבת אחת במשקל, לא משהו דרסטי, קילו וחצי שניים. שווה בדיקה!

orii

New member
אבל, אבל, אבל

כמו לכל מטבע יש לו שני צדדים. הצד השני כאן הוא שהקטנת הפרשת החומצה לקיבה גורמת להעלאת החשש לזיהום (החומצה של הקיבה היא מין חדר סטריליזציה לכל מה שנכנס לגוף דרך הפה) ולפירוק של המזון בקיבה. לכן, כשאין בעיה של צרבת אני חושב שצריך לחשוב על זה פעמיים.

לא אוהבת אותה

קשה להוציא את הכדורים בגלל המחיצות גם לקופסא הקטנה שהצעתי נכנסים די הרבה כדורים נו שאני אספור?
..................... 25 כדורים של קריאון 25000

"25 כדורים של קריאון 25000 "

אני לא בטוח שהבנתי. נשמע כאילו את רוצה לומר ש-25 כדורי קריאון שווים 25 יחי'.? על הקופסה שלנו של 60 כדורים כתוב 12,000U ז"א כל כדור מורכב מ12000 U ויש יותר חזקים של 25,000U שאת אלה לפי דברי הד"ר מותר רק 12 ביום.

sporTV

New member
דייויד הבהרה.

כמות הכדורים ליום מחושבת לפי נוסחא של משקל וגיל לעניות דעתי... לכן, גם אני לדוגמא לוקח ביום עד 27 כדורים קראון 25,000....כך שזה אינדיוידואלי. ומן הסתם אני אוכל היום יותר אוכל מאשר כשהייתי בן שנה.

את זה ידעתי

אבל את העניין של מקסימום 12 כדורים חזקים ביום, לא אמרו לי באופן אישי על הבן שלי, זה נאמר באופן כללי. אם זה לא נראה לכם אני יברר את זה שוב אצל הד"ר שאמרה את זה.

thecarrier

New member
הבהרת המשך

יש מידה של 10,000U לכל 1 ק"ג משקך ליממה. זו מידה ממוצעת מקסימלית, ולא בהכרך הכמות הנדרשת !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! יש מי שצורכים פחות, ולא תמיד בהקשר למוטציות. כי יש גם בעלי מוטציות זהות (אפילו אחים/אחיות) שחומרת מחלתם, וכושר הספיגה אינם זהים.

בקיצור יש לי פה איזה סתירה

כי לפי הדברים שלך כבר מי ששוקל 40 ,50 קילו יוכל לקבל יותר מ-12 כדורים של 25000 ביום. ולי אמרו שיותר מ-12 כדורים זה רק כשממש אין ברירה וזה לא הכי בריא. וכמו שכתבתי לא אמרו לי את זה לגבי הבן שלי ספציפית.

חשבתי שבאמת לא תספרי - ../images/Emo51.gif רבה לך!

ואם ציינת שהם של 25000 אני מבין שהכדורים של 25,000 גדולים יותר.

למעלה