המלצה לציוד למתחילים

YULI9

New member
המלצה לציוד למתחילים

שלום לכם,
בתחילת אוקטובר אני עושה קורס צלילה 1+2 כוכבים באילת.
אני מעוניינת לקנות לפני הקורס נעליים, מסכה ואולי חליפה (לא נעים לי ללבוש בגדים ונעליים שעברו כמה ידיים ורגליים)
הכוונה שלי אחרי הקורס היא לצאת לצלול פעם פעמיים בחודש.
רוצה להתייעץ אתכם, נעליים גבוהות עם רוכסן או חצאיות שמתלבשות כמו גרב, מה יותר נוח?
מסכה, למה לשים לב כשקונים?
חליפה קצרה או ארוכה, איך בוחרים?
אודה לכם לעצות והמלצות

Yoavl123

New member
ציוד

כמו תמיד הדבר הכי חשוב זה מה נוח לך.
אני אישית מעדיף נעליים גבוהות (booties) אם יש לך סנפירים חשוב לוודא שהנעליים מתאימות להם.
חליפה, תלוי כמה אתה רגיש לקור, ושוב הכי חשוב שיהיה נוח.
מסכה צריכה להתאים לפנים, תצמיד לפנים בלי הרצועה ותקח אויר דרך האף, אם המסכה נשארת דבוקה לפנים היא בסדר. מעבר להתאמה מדובר בעיקר בהעדפה אישית ומחיר. מסכות עם עיניות נוספות בצד נותנות שדה ראיה מורחב אבל הנפח הגבוה יותר יכול להפריע כשצריך לרוקן מים מהמסכה לטענת אנשים מסויימים, אני אישית מעדיף מסכה עם חלון אחד ולא נפרד לכל עין בנפח נמוך אבל זאת העדפה אישית של מה שנוח לי. אם יש לך אפשרות לנסות כמה אופציות במהלך הקורס הייתי ממליץ לך לחכות עם הקניה.

ReefDiver

New member
אני במקומך הייתי מחכה קצת

אלא אם כסף הוא לא בעיה.

במהלך הקורס אם הכל מתקדם כשורה, את יכולה לקנות מסיכה ובוטיז. השאלה לגבי סוג הבוטיז תהיה כבר ברורה לך. רמז - החצאיות נמוכות מדי עבור הרצועה של הסנפירים.

בהמשך הדרך, אחרי מספר צלילות בתנאי מזג אויר שונים תדעי עד כמה את רגישה לקור ואיזה חליפה בדיוק לקנות. מן הסתם היא תהיה ארוכה על מנת לשרת אותך לאורך כל השנה, אבל יתכן שתרצי שני חלקים, ויש גם את נושא העובי. קשה להמליץ לך בנושאים אלה כי ההחלטה היא סוביקטיבית.

בהצלחה בקורס

zulufox

New member
למרות שזה נראה יותר טוב, עדיף להמתין

לתחילת הקורס ואז לקנות ציוד, הפריט היחידי שהייתי ממליץ לרכוש קודם זה גופיית לייקרה ארוכה.
בדרך כלל במועדון יציעו לך ציוד ראשוני כמו מגפיים ומשקפת, גם סביר שזה יהיה במחיר טוב.

בהצלחה בקורס, וכמו שנהוג לכתוב אזהרה על כל מיני דברים אז:
" אזהרה, צלילה ממכרת, ועלולה לגרום לך לבצע פעילויות בשעות שלא הכרת במקומות שלא האמנת שתגיע אליהם, ולהוציא כספים מעבר למה שחשבת"

YULI9

New member
תודה רבה על העצות

אשמע להמלצתכם ואחכה לתחילת הקורס.
אחרי הקורס אבוא לכאן שוב כדי לנג'ס לכם בשאלות
.

zulufox

New member
רצוי שאחרי הקורס

תבואי איתנו למים וכך עם פה תפוס בווסת יהיה לך קשה לנגס לנו

כמו שאמר השיח לביתו "אם לא תשאלי, איך תדעי ? "

YULI9

New member
אני מצליחה לנג'ס גם עם פה סגור

הילדים שלי יעידו.

YULI9

New member
נתראה אחרי הקורס

מקווה שאעבור אותו בשלום.
אגב, גופיית הלייקרה ,הכוונה לשרוול ארוך או ארוכה מבחינת אורך?
מה עושים אתה?

zulufox

New member
זו בעצם גופייה שרוול ארוך

נוחה ללבישה מתחת לחליפה, ובימים ללא חליפה..

e zi

New member
ציוד בסיסי

חליפה ארוכה 5 מ"מ. מה שחשוב: שתשב טוב וצמוד על הגוף (גם אם את סובלת קצת בלבישה שלה: "המעז מנצח").

למה צמוד? (מבחן אמריקאי)
א. כי זה סקסי.
ב. כי פחות מים יטיילו בחופשיות בינך לחליפה = פחות קר.
ג. כל התשובות נכונות.

"נעליים"? שיהיו נוחות. אני מעדיף עם סולייה קשה. מסיכה? שתתאים לפנים.

---
ממליץ לפנות לאריה סופר מהחנות שבמועדון מנטה.

למעלה