המלצה לפסיכולוג

המלצה לפסיכולוג

בעקבות משבר בזוגיות שלי ושל חברתי מזה כשנתיים, היא החליטה שהיא רוצה להפגש עם פסיכולוג ע"מ שיעזור לנו לפתור את הבעיות (בתחילה ללכת לבדה, ואולי בהמשך, גם אני אצטרף). העדיפות הראשונה שלנו היתה ללכת לפסיכולוג שמישהו ממכרינו המליץ עליו, ואכן היא ביקשה עזרה משתי חברות שקצת מכירות את התחום, אולם עבר כבר זמן, והן עדיין לא נתנו לה שם של פסיכולוג מומלץ. בכל הזמן הזה אנחנו פרודים, וללא הטיפול, כנראה שלא נוכל להתקדם ולחזור להיות ביחד כמו בעבר, ולכן אנחנו מעוניינים להתחיל בטיפול כמה שיותר מהר. מחיפוש ברשת, המטפלת היחידה שמצאתי עליה מספיק פרטים והיא מצאה חן בעיני זו איריס לרר רשף, פסיכוטרפיסטית, שעוסקת במשברים בזוגיות וגם ביחסי אמהות בנות (שאני חושב שזה עוד נושא שכדאי שחברתי תדבר איתו עם איש מקצוע). הפרטים היחידים שמצאתי עליה הם באתר שלה. כמובן שאני לא מתלהב לפנות סתם למישהו שמצאתי בחיפוש באינטרנט, ולכן אני פונה אליכם, אם מישהו מכיר את אותה איריס לרר ויכול להמליץ עליה, או לחילופין יכול להמליץ לי על פסיכולוג שמתמחה בנושאים אלה בת"א (עדיפות לגבר, אבל לא כזה משנה). כמו כן, ראיתי שניתן לפנות לפסיכולוג דרך קופת החולים (מכבי), וזה יוצא במחיר זול משמעותית מאשר באופן פרטי, דבר שמאוד יעזור לנו, אולם הבנתי שלרוב הטיפול המתקבל הוא פחות מקצועי, ורציתי לשמוע את דעתכם בקשר לכך.

miriblank

New member
כמה המלצות...

הי, אני אישית לא שמעתי על איריס, למרות שאתר שלה נראה מדהים. אך לא מזמן מטופלת שלי נקלעה לבעיות בזוגיות ויזרתי לה לחפש פסיכולוג טוב שמתמחה נושא זוגיות ומשפחה. לאחר בדיקות מרובות המלצתי לה ללכת לעמוס צור או לחני בן שטרית, אנשים שאני אישית מכירה דרך לימודים ויכולה להעיד שהם מדהימים. בסופו של דבר, דרך עמוס צור, היא הגיע לטלי להב, ונכון להיום היא מאוד מרוצה. את מוזמנת לבדוק.... בהצלחה, מירי בלנק

sharpantie

New member
עד שלא תתנסה לא תדע

כי הצלחת טיפול תלויה ב"כימיה" בין המטופל למטפל. כל מה שכתוב באתרים ומה שאנשים אומרים על מטפל זה או אחר, לא אומר שום דבר לגביך או לגבי חברתך. בטיפול צריך להרגיש נוח להפתח בפני אדם זר שאמור לדעת עלייך הרבה ואתה לא יודע עליו כלום וזה לא אמור לקרות עם כל מטפל. יתכן ותצטרכו לנקוט בשיטת ניסוי וטעיה. כלומר להתחיל עם מטפל/ת מסוים ולראות איך אתם מרגישים איתו. טוב? ממשיכים. לא טוב? פונים למישהו אחר.

גרא.

New member
רק שאלה 12,לא נהוג לשאול על טיבם של מטפלים

בפורום,אלא במסרים אישיים.ההודעה שלך עלולה להתפס כפירסומת סמוייה לפסיכוטראפיסטית עליה כתבת, גם זה לא מקובל ואסור.בדרך כלל הודעות כאלה נמחקות,אבל מאחר ופנית בתום לב במסר הזה,ההודעה נשארה.כל פנייה בהמלצה אליך,חייבת להיות רק דרך המסר שנמצא בכרטיס האישי שלך.אתה יכול לפנות לקופת החולים שלך ישירות,.ולבקש רשימת פסיכולוגים מומלצים.הקופה משתתפת בעלות שכר שעת טיפול עד 160 ש"ח במשך 30-60 שעות לפי העניין.לא ברור לי מהיכן שאבת את המידע שהטיפול עם פסיכולוגים בהסדר הוא פחות מקצועי,זה פשוט לא נכון.הפסיכולוגים שעובדים עם קופת חולים,כל קופה,מטפלים בקליניקה הפרטית שלהם,גם במטופלים דרך הקופה,גם באופן פרטי.ואינם פחותים באיכותם מפסיכולוגים להם אין הסדר.

מצטער בקשר לפרסום

לא התכוונתי לעשות פרסומת, רק לראות אולי יש מישהו שמכיר ויודע ויכול להמליץ לי. אני יודע שהפסיכולוגים מקבלים בקליניקה הפרטית שלהם, אולם מכמה כתבות שקראתי בנושא, כל מיני מטפלים אמרו כי כשמטופלים מגיעים ומשלמים פחות כסף אז היחס שלהם פחות רציני, וגם המטפל, שמקבל פחות עבור שעת טיפול, מרגיש שהוא לא משתכר בהתאם לכישוריו, ובפועל מתקבל טיפול פחות טוב, מאשר ללכת ישירות לטיפול פרטי. אם אתה אומר שבפועל הטיפול המתקבל אצלם הוא טוב כמו בכל מקום אחר, אז אני אשמח לפנות למטפל דרך הקופה, זה בהחלט יכול לחסוך לנו כסף.... אני אשמח אם בנוסף תוכל להמליץ לי על מטפלים שאתה מכיר באיזור ת"א (במסר כמובן). תודה רבה על העזרה.

גרא.

New member
רק שאלה,המידע שקבלת לא מדוייק.מטפל שעובד עם

הקופה,גובה בדרך כלל מהמטופל סכום זהה למה שהקופה נותנת לו,כלומר מקבל על שעת טיפול 160+160 לומר שזה מעט כסף? זה לא נכון.לומר שאם הוא מקבל פחות אז הטיפול פחות טוב, אין בטענה הזו שום בסוס.פסיכולוג עובד תחת פקוח של קוד אתי המחייב אותו לטפול הטוב ביותר שהוא יודע ויכול לעשות.אין מצב של חשבונות כמו,שלמת פחות? תקבל טיפול פחות טוב.אין מצב.

למעלה