המלצה לפדאלים + נעליים

sdanpo

New member
המלצה לפדאלים + נעליים

חברי פורום יקרים! אני רוכב XC לא אגרסיווי במיוחד , אבל כן נוטה לעשות שטויות. אני מעוניין לעבור לקליטים . דרישות הבסיס לקליטים הן :א. משקל. ב. התחשבות בכך שאלו הקליטים הראשונים שלי ולכן זוית רחבה מדי ביציאה עלולה להיות בעייתית. דרישות הבסיס לנעליים הן : א. שתהיינה דו-שימושיות. ב. שתהיינה עמידות לבוץ ולמים. (חבר המליץ לי על Time ATAC אך , ממה שקראתי הזוית שלהן רחבה ולכן קשה לצאת). אשמח לשמוע כל דעה והגיג. בתודה מראש לכל העונים. דן פורת

מנסיון אישי ...

קליטים - שמעתי פעם שיש משהו כזה וכשקניתי את השוגר שלי לפני כ 3 חודשים המוכר אמר לי " כדאי לך להרכיב קליטים - טיים " אז אמרתי לו בסדר. לקחתי האופניים הביתה ובחושך (שלא יראו) רכבתי בדשא כשאני מתרגל עצירות ושיחרורים - קצת נפלתי אבל היה דשא. למחרת בבוקר רכבתי לעבודה - כולה 5 ק"מ ונפלתי בדרך 3 פעמים - לא כואב - לא נורא - כל פעם קמתי ניערתי הבגדים והמשכתי. ככה לאט לאט התרגלתי והיום אני לא מעיז לעלות על האופניים לא נעול. לא נופל (התהפכויות לא לוקח בחשבון) ורק נהנה. אז זוית שחרור רחבה או צרה זה באמת לא משנה - משנה הבנאדם למה שהוא מתרגל וכמה הוא מוכן להסתכן כדי ללמוד ולבסוף להינות. זה יעוץ מרוכב אופנים מתחיל - קבל או זרוק . גדי

אני מסכים עם גדי, רק שלא צריך ליפול

אפשר לקנות כל פדלים, לעשות את השיחרור מהם קל (ע"י פתיחת הבורג), לעלות על האופניים בטריינר, או פשוט להישען על איזה קיר, ולהתחיל לתרגל חיבור ושחרור, עד שזהתנוע הופכת כמעט טבעית. ואז לצאת לרכב ועדיין לתרגל. אחרי כמה זמן אפשר להתחיל לחזק את הבורג לפי ההרגשה שלך.

בוזי -לא נוגע....

לא יודע - לא נופל לא לומד ....

נופל שובר את היד, שובר את היד..

לא רוכב :> סתם, אתה צודק זה חשוב לדעת את המגבלות , אבל לבדוק את מגבלות האופניים אני מעדיף לעשות בזמן שאני אחליט, ולא לפני צוק שאני לא מצליח לשחרר את הרגל.

fensterh

New member
אפשר לשייף מעט את הקליט והנועלים

(למצוא מישהו שמשתמש בטיים-ו"להעתיק" את השחיקה בשיוף הפדל החדש)

sdanpo

New member
../images/Emo95.gifיעוץ מרוכב מתחיל.....

מתחיל , מתחיל אבל עשה את מעלה עקרבים הרבה יותר טוב ממני.....

kerengil

New member
אני התחלתי (וממשיכה)

עם שימנו 536. מאוד נוחים למתחילים לדעתי, אם משחררים את הבורג מאוד קל להשתחרר מהם. הם אמורים להיות טובים לבוץ אבל מאוד קשה להשתחרר כאשר הם מלאים בוץ (ויעידו הסימנים על הגוף שלי...).

אני רוכב כבר כמה שנים

עם קליפלס בהתחלה עם SPD ובשנה וחצי האחרונות עם TIME. עם TIME השחרור קשה יותר ואין אפשרות כיוון לקפיץ, לכן מומלץ להתחיל עם SPD שגם יותר קל לשחרור באופן טבעי וגם ניתן לכיוון.

humaniting

New member
NORTHWAVE???..

יש לי נורסוייב בכביש והם נורא נוחות ומעבירות כוח טוב. יש לנורסויב הרבה דגמים לשטח- דו"ש ונעליים קשיחות לתחרויות.

sdanpo

New member
יש למישהו מושג אולי...../images/Emo2.gif

מי היבואן של NorthWave??

רמי לשם

New member
היבואן הוא CTC

לי יש את הנעליים האלה (הדו"ש של נורתוויב) והם ממש מצוינות. נוחות מאוד אפילו לרגל הרחבה שלי, בנויות מחומרים טובים ונראות לא רע. הבעיה היחידה איתן היא הסידור לקשירת השרוכים שהוא לא מוצלח במיוחד. יש לי גם נעליים דו"ש של ספשלייזד שגם הם מאוד נוחות ואפילו מראות יותר טוב הבעיה היא שהגומי של הסוליה מתחיל להפרד מהפלסטיק שמתחתיו אחרי שבעה חודשים. זו לא בעיה אקוטית כי אפשר להדביק אצל כל סנדלר אבל היא מעצבנת.

alfbiker

New member
הספשלייזד

גרוע זה מילה טובה בשבילן.אצלי הן התפרקו לחתיכות ובחורף נכנס לי בוץ מהסולייה. שומר נפשו ירחק. אגב- יש לי עכשיו SCOTT(שטח בלבד,אחרי שנפלתי עם הדו"ש של המיוחדים) והן מעולות.

shl17

New member
time atac

קח אותן כי אחרי שתתרגל שום פדל לא יהיה שוה היום נשברתיוהחלפתי את הפדלים dh על הבוליט לtime פשוט הם הכי נוחים שיש לזוית השחרור מתרגלים אחרי כמה נפילות וכמו שאמרו כאן הנפילות הן חובה עי קירות זה טוב לרוכבי כביש צריך לתרגל בשטח אל יאוש!!!!!!!!!!!!!!

Verve

New member
SHIMANO

מנסיון של כמה שנים טובות, כל דגמי ה SPD מוצלחים (יש להם כמובן חסרונות כמו תפקוד בבוץ), אל גם בשם הסטנדרטיזציה...

למעלה