המלצה לספר

gilal

New member
המלצה לספר

בוקר טוב לכולם, אני מפורום תאומים ושלישיות ושאלה/בקשה לי אליכן. אחותי הינה אם חד הורית לילדה מקסימה בת שנה ו- 11 חודש. כאשר הילדה הולכת לביקורים (דיי תכופים) אצל אביה ולפעמים גם בנוכחות האם (אחותי) הבחינה אחותי שיש לאב קושי באיך להתנהג עם הילדה במצבים מסויימים. כגון: לפני מספר שבועות נכנסה הילדה לגן בפעם הראשונה בחייה ואת הקושי היא מבטאת בכך שהיא רוצה רק את אמא ולא אף אחד אחר (לפני כן, היתה הולכת לכווולם) הענין הוא שהיא מסרבת לגשת אליו ולאבא קשה מאוד לקבל זאת. דוגמא נוספת היא: שכאשר היא בוכה הוא מביא לה הכל, אבל הכל, רק שתפסיק לבכות. בקיצור הוא ממש לא יודע להתמודד איתה ודיי נלחץ מה שמקשה על הפגישות איתה. אחותי העלתה רעיון, מאחר והוא מאוד אוהב לקרוא ספרים אז היא חשבה לקנות לו ספר על הורות. האם אפשר לקבל המלצה על ספר בענין הזה. ספר שכתוב בשפה קלילה ומסבירה פנים. בתודה מראש על כל המלצה שתבוא. גיגי

m i c h a l i

New member
שלום לך ../images/Emo140.gif

נסי לחפש באתרים בהם מוכרים ספרים ברשת... (מיתוס, סטימצקי וכו') לצערי לא מכירה ספרים על הורות. תןכלי למצוא במאמרי הפורום שלנו מבחר ספרים שמתאימים לילדים שגדלים במשפחות חד הוריות שהוריהם התגרשו או שאחד ההורים מגדל את הילד לבדו. אולי דרך סיפורי הילדים יוכל להבין את התנהגותה של הקטנה. אפשרות נוספת היא לשוחח עם בעל מקצוע (פסיכולוג ילדים או עו"ס) שיסביר לו על התנהגות הילדה ודרכים להתמודד. אני חושבת שהקטנה בגיל כזה עדיין קשורה לדמות ההורית שמגדלת אותה וקשה לה לקבל את האב (במקרה הזה). לדעתי זה טבעי ויחלוף תוך זמן קצר כל עוד הוא יקפיד על ביקורים סדירים. מקווה שעזרתי מעט

gilal

New member
תודה. גם לדעתי (ולדעת אחותי) זה

ענין של זמן עד שיחלוף. אבל, לאב אין הבנה בסיסית "לשגעונות" של הקטנה. בכל אופן, תודה. אני הולדת לחפש באתרים של הספרים.

א ל ו ל י

New member
אין לי המלצות, רק הערה קטנה

אחותך איננה חד הורית. היא אישה גרושה (או אולי "אמא רווקה"). לילדתה יש שני הורים ונשמע שעם כל הקושי, אביה דומיננטי בחייה. מפריע לי בלבול המושגים כאן.

m i c h a l i

New member
חוק משפחות חד הוריות

"הורה יחיד" - תושב ישראל אשר בהחזקתו ילד הנמצא עמו ואשר נתקיים בו אחד מאלה: (1) הוא אינו נשוי ואין אדם הידוע בציבור כבן זוגו; (2) הוא נשוי ומתקיים בו האמור באחת מפסקאות המשנה (א), (ב) או (ג) ובתנאי שאין אדם אחר הידוע בציבור כבן זוגו; (א) הוא חי בנפרד מבן זוגו תקופה של שנתיים לפחות ופתח בהליך על פי דין והשתחרר מקשר הנישואין ופעל במסגרת הליך זה שנתיים לפחות; (ב) היא עגונה, כמשמעותה בסעיף 1 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995; (ג) היא חיה בנפרד מבן זוגה, שהתה במקלט לנשים מוכות 90 ימים לפחות, מתוך תקופה של שנים עשר חודשים שתחילתה ביום הראשון לשהותה במקלט כאמור, פתחה בהליך על פי דין להשתחרר מקשר הנישואין ופעלה במסגרת הליך זה במשך שישה חודשים לפחות; ואולם אישה תהא פטורה מפתיחת הליך כאמור אם לשכת הסעד אישרה כי יש בכך כדי לסכן את חייה או את חיי ילדה. (3) הוא עולה חדש שנמצא בארץ למעלה משנה ופחות משנתיים ובן-זוגו לא עלה לארץ ואף אינו שוהה בה ובתנאי שאין לו בן זוג אחר. אז אלולי, ע"פ החוק היא אכן נחשבת להורה יחיד. אפשר להתווכח שוב ושוב על המושג אבל אני חושבת שמיצינו את הויכוח הזה כבר.

א ל ו ל י

New member
זהו, שאני לא מיציתי את הויכוח../images/Emo4.gif

מה שקבוע בחוק נשמע לי לא תקין ולא לענין בהקשר הזה. לילדה יש שני הורים. חיים בנפרד. יש לה אמא חד הורית ואבא חד הורי ??!
אני יודעת שזה פחות רלוונטי למשתתפים בפורום הזה, אבל חשוב לי מאוד לקדם את ההבדל במושגים ולהטביע את המושג "יחידנית". כי לי זה משנה מאוד ואני בטוחה שגם לאבא של הילדה שאמה נחשבת חד הורית... מה, הוא לא אביה? רק אם נמשיך ונקפיד על תיקון השיבוש אולי יקרה תיקון גם בחוק ביום מן הימים.

m i c h a l i

New member
אבל היא מתפקדת כמשפחה חד הורית

אם ההורים גרים בנפרד היא עדיין נחשבת (הילדה) כבת במשפחה שההורים בה התגרשו והם מגדלים אותה בנפרד. פורום אמהות יחידניות נמצא ממש פה ליד ושם ההגדרות אכן תופסות תפקיד משמעותי מבחינתן.

א ל ו ל י

New member
"תפקיד משמעותי" גם מבחינתי,

וזה נשמע כאילו אני נשלחת לפורום אחר. חבל.

m i c h a l i

New member
ממש לא... אלולי באמת

אני חושבת שכבר הספקת להכיר אותי בשנתיים האחרונות... אני לא שולחת לפורום אחר בקלות. אוהבת אתכם כאן לצידי
הכוונה הייתה שבפורום הסמוך מייחסים חשיבות רבה להגדרות המושגים... לכן גם שינו את שם הפורום ואני מקווה שאכן המושג יחידנית "יתפוס" לאט לאט ואת מה פיתום ללכת? לא מרשה לך

למעלה