המלצה לספר

GroovyGirl

New member
המלצה לספר

אני קוראת בימים אלה את "שיבוש תרבות" מאת קאלה לאסן ואני ממליצה עליו בחום! הספר מדבר על הפיכתה של אמריקה לאומה צרכנית בצורה מוגזמת. הספר מאוד מעניין ומבקר תופעות כמו השתלטות אלימה של פרסומות על חיינו, הוא מתנגד לתאגידי ענק של מזון ואופנה ועל השתלטות אלימה של מותגים ותאגידים על חחינו.מכריכת הספר אומרת : " הספר שאתם מחזיקים בידכם נושא מסר: אנו יכולים לשנות את העולם . בימים אלה , מסוכן מאוד להבטיח הבטחה כזו, אבל זאת האמת. אנחנו רציניים. אנחנו קוראים לעצמנו משבשי תרבות. מטרתנו היא למוטט את מבנה הכח הקיימים, ולערוןך שינויים מרחיקי לכת באורך החיים שלנו לקראת המאה העשרים ואחת. אנחנו מאמינים ששיבוש תרבות העתיד להיות לתקופתנו מה שזכויות האזרח עשו לשנות השישים, מה שהפמיניזם היה לשנות השבעים, מה שפעילות למען איכות הסביבה היתה לשנות השמונים. שיבוש התרבות עתיד לשנות את הדרך שבה אנו חיים וחושבים.הוא עתיד לשנות את הדרך שבה זורם המידע , את הדרך שבה האירגונים משתמשים בעוצמה שבידיהם,את הדרך שבה מנוהלות תחנות טלוויזיה, את הדרך שבה תעשיות המזון, האופנה, המכוניות, הספורט , המוסיקה והתרבות קובעות את סדר היום שלהן . מעל לכל, הוא עתיד לשנות את יחסי הגומלין שלנו עם תקשורת ההמונים, ואת הדרך שבה מקבלים משמעות בחברה שלנו". אמנם זה נשמע ספר מפחיד מעט אך אינכם חייבים (מן הסתם) לדגול באידיולוגיה של הספר... אני סתם ממליצה לקרוא ולהנות!

למעלה