המלצה לסדנת בישול

kuzluz

New member
המלצה לסדנת בישול

שלום,

אשתי מעוניינת בסדנת בישול.
חשבתי על זה:
[URL]http://4chef.co.il/%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%9D/%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1_%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C/1048-%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A1_%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C_(%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98_%D7%9B%D7%A9%D7%A8)_-_%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%99%D7%A2%D7%99%D7%9F/2015/06/01[/URL]
(קורס אומנות הבישול (תפריט כשר), 4chef, שף איילה ארוך, 15 מפגשים)

האם למישהו יש נסיון איתם (עדיף ספציפית עם הקורס/שפית המדוברים)?
אני תוהה אם 15 מפגשים זה לא סתם "מריחה" של הקורס. אני רואה שיש להם גם קורסים מקוצרים, של 9 מפגשים, אבל נכון לעכשיו רק בסניפים אחרים (יותר רחוקים ולא כשרים). אשמח לשמוע התייחסות לזה.

המלצות אחרות (עדיף באזור מודיעין)?

תודה רבה!

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בוקר טוב. איני מכירה את הסדנה או השפית. באופן אישי הייתי

מעדיפה סדנה המתמקדת בנושא ספיציפי - בשר או פסטה או דגים בישול אסיאתי או הודי וכיו"ב.

בהצלחה ןכיף לרעייתך!

22BB

New member
תלוי מה אשתך צריכה וכמה נסיון יש לה במטבח

קורסים כאלה הם תמיד כייף ותמיד יש עוד משהו ללמוד, אבל הקורס הזה הוא בסיסי ומיועד למי שלא יודע לבשל, וגם כתוב במפורש שילמדו בו את עקרונות הבישול. אם אשתך יודעת לבשל אולי אין לה צורך בקורס כזה ארוך.
לא נראה לי מריחה בכלל, אולי אפילו ההיפך, רק נגיעה על קצה המזלג במבחר הנושאים.
אם אשתך יודעת לבשל (וגם אם לא) היא יכולה לקבל המון מידע באינטנט. אם יש לה נושא ספציפי שמעניין אותה שתיקח שיעור יומי באותו נושא.
אם היא בכ"ז רוצה קורס מקיף בסיסי, שתיקח את זה גם בגלל שהוא באמת מכיל הרבה נושאים וגם בגלל הנוחות של הקירבה.

tzivi1

New member
יש הבדל בין קורס לסדנה

אם אשתך מעוניינת בסדנה, אז סדנה זה מפגש אחד.
קורס זה בדר"כ סדרה של מפגשים. הכל שאלה של עד כמה היא רוצה להעמיק.

אני לא מסכימה שקורס עקרונות הבישול לא יתרום לבשלנית מנוסה. מניסיון, זה מאוד תורם, רק צריך לבוא בראש פתוח ולא לחשוב ש"אני לא יכולה ללמוד מזה כלום כי אני מבשלת 30 שנה". בקורס שאני למדתי בו (לא באזור מודיעין וסגנון אחר לחלוטין מהקורס שאשתך מעוניינת בו) היו גם נשים שמבשלות 40 שנים. האחת והיחידה שטענה שלא למדה כלום בקורס, זו היתה אותה אחת ויחידה שבכל אורך הקורס גילתה התנגדות ללמוד דברים חדשים, והתעקשה שמה שהיא עושה זה הכי טוב, במקום לפתוח את הראש. אם פותחים את הראש, לומדים להכיר ולחשוב על אוכל אחרת, וגם לומדים טכניקות בישול נוספות. אני אמנם עדיין לא חיה מספיק שנים כדי לבשל 40 שנה, אבל אני חולת מטבח יותר מ-10 שנים, ולמדתי שם דברים חדשים. היו שיעורים שלמדתי די הרבה, היו שיעורים שלמדתי פחות, והיו שיעורים שכמעט לא למדתי כלום... אבל כשפותחים את הראש - לומדים גם לחשוב על אוכל אחרת. זה לא רק הטכניקות, זו ההבנה של האוכל והחשיבה על אוכל, וזה דבר שנרכש בהדרגה לכל אורך הקורס (אבל זה מאוד תלוי בשף שמעביר את השיעורים).

לא מכירה את השפית הספציפית הזו, אבל בדר"כ שפים שמלמדים קורסים - מלמדים גם סדנאות (שיעורים בודדים). אשתך יכולה ללכת לסדנה כזו שלה, ולראות אם היא מתחברת אליה ולסגנון שלה. אפשר גם לדבר איתה, להגיד לה מה ההתלבטות, ולבקש ממנה להגיע רק לשיעור הראשון בקורס. אם אשתך תתחבר - היא תירשם לכל הקורס, ואם לא - שתשלם רק עבור אותו שיעור ספציפי (כך אני עשיתי).

קחו בחשבון שבמקומות גדולים שמוכרים מוצרים וכלי מטבח, עושים את הקורסים והסדנאות כדי למשוך קהל, כדי שירכוש את המוצרים שלהם, ומשם הם עושים רווח גדול נוסף. זה אמנם משפיע על המחיר של הקורס, אבל צריך לבדוק האם זה משפיע גם על המקצועיות (אני יוצאת מנקודת הנחה שהקורס מקצועי, אבל הייתי בודקת את זה קצת יותר לעומק).

לגבי המחיר של הקורס - באופן עקרוני, הוא לא יקר. כמה שעות כל שיעור? וכמה מתכונים מכינים בכל שיעור? האם השיעורים כוללים גם הרצאה מסודרת לגבי עקרונות הבישול שייתנסו באותו שיעור?

לגבי המריחה - כן, יש שיעורים שהם קצת מריחה, אבל הם נועדו לפאן ולהנאה. כמו למשל, השיעור של הבראנצ' או המטבח האסייתי. השיעור האחרון (פרויקט גמר) בטח יהיה איחוד של כל השיעורים, אבל זה נועד כך משום שזה השיעור האחרון. עדיין, גם עם המריחה - המחיר לא יקר.

שלום לך

אניני מכיר את הסדנא ואת השפית,
חיפוש מהיר אצל הרב גוגל שליטא העלה שהנל מעולם לא סימה את לימודיה בקורדון בלו (היכן שהיא למדה על בישול בצרפת)
המסעדה (ביסטרו) שהיתה בבעלותה נסגרה

http://food.walla.co.il/item/958229

http://www.mouse.co.il/CM.food_item_place,382,213,9715,.aspx

אתה בטוח שלשם אתה שולח את אישתך?

tzivi1

New member
ארתור, בהתחלה באתי לכתוב לך שאני מניחה שגם אשתו לא רוצה לבשל

בקורדון בלו... אבל אז ראיתי שאתה מאמין שהבגדים עושים את האדם.
&nbsp
צר לי, לא מסכימה איתך, ולא פוסלים בן אדם בכזו החלטיות בלי להכיר את עבודתו.
&nbsp
מכל מקום, ברוך הבא לפורום.

תודה על הברכות

הפוסל במומו פוסל....
לא פסלתי רק צינתי עובדתית שאת חוק לימודיה היא לא סימה...

ואם היא לא סיימה, אז מה?

אני לא מכירה אותה בכלל, אבל נראה שהיא בהחלט מנוסה, למדה ועבדה במקומות רציניים.
קל מאד ללכלך על מישהו. לתקן רושם כזה קשה בהרבה.
חבל שאתה בוחר בדרך הקלה.

(בכלל, משהו בשרשור הזה מסריח לי)

אני פורש מהשרשור

אני לא מכיר אות השפית הנל
לא יודע כמה נסיון יש לה
רק לי שה לא נראה רציני, אני מקווה שאוכל לתרום יותר בנושאים שאני מבין בהם ומכיר יותר

kuzluz

New member
תודה רבה לכל העונים!

עדיין לא הגעתי למסקנה. נחשוב על זה עוד קצת.
&nbsp

למעלה