המלצה לנוירולוג

ravit2712

New member
המלצה לנוירולוג

אשמח להמלצה לנוירולוג יסודי וטוב לצורך אבחון לילד בן 5 שניתן לקבל עליו החזר ממכבי.
צריך שחוות דעתו תשפיע על הרשויות המקומיות
במתן סיוע נכון לילד. אם זה סייעת לגן או העברה לגן אחר.

תודה

מאיזה איזור בארץ?

ועוד מחשבה- כדי לבקש סייעת לגן ייתכן שאיש המקצוע המתאים יותר יהיה פסיכיאטר, כיוון שרק אבחנה של ADHD לא תזכה בסייעת אבל שילוב של אבחנה נפשית בהחלט כן. למה הכוונה העברה לגן אחר? גן במסגרת של חינוך מיוחד? בנוסף, כדאי לחשוב גם על אבחון פסיכולוגי, שאותו אפשר לעשות בשירות הפסיכולוגי החינוכי של הרשות בה גרה המשפחה, במטרה לראות מהם הצרכים של הילד. באבחון פסיכולוגי נבדקים גם יכולות קוגניטיביות כמו אינטליגנציה וכישורי למידה וגם היבטים רגשיים ובהחלט ניתן להתרשם מאד מתפקודי הקשב.

ravit2712

New member
תודה יעל. שאלה

המשפחה מאזור נתניה.
לגבי אבחון פסיכולוגי, למה חשוב לקבוע אינטלגנציה של הילד כלומר IQ?
במידה והילד לא הרגיש טוב, עשה אבחון לא ביום מוצלח למה מגיל 5 צריכים לדעת מה ה-IQ שלו?
לילד יש בעית התפרצויות אלימות קשה. זה ילד מהגן של הבן שלי ואני עוזרת למשפחה בהתנדבות.
המעבר הוא מגן של 35 ילדים לגן חינוך מיוחד קטן יותר בו הילד יוכל לקבל מענה להתקפות שלו. בגן הרגיל
קשה מאוד לטפל בו בעיקר בימים שהגננת הראשית בימי חופשה נהיה תוהו ובהו בגן. הילד לא מקבל טיפול ראוי
וזה ממש כואב לראות את זה.
אני צריכה את ההמלצה הטובה ביותר שאתם יכולים לתת זו ממש מצווה. המשפחה גם מעוטת יכולת לכן חשוב שהרופא
יהיה עם הסדר של מכבי.
תודה

מעבר לגן בחינוך המיוחד

כדי לעבור לגן של חינוך מיוחד על הילד לעבור ועדת השמה. חלק מהמסמכים שמתבקשים בועדת השמה הם דו"ח מרופא התפתחותי/נוירולוג/פסיכיאטר וכמו שהמלצתי במקרה הזה מומלץ מאד פסיכיאטר. יכול להיות שישנם עוד פתרונות שמתאימים עבור הילד, מלבד מעבר לחינוך המיוחד.
ההמלצה על אבחון פסיכולוגי לא באה רק כדי לדעת מה רמת ה IQ של הילד, לא זו המטרה העיקרית, אלא גם לדעת מהן יכולותיו הלימודיות והרגשיות. רק פירטתי מה נותן אבחון פסיכולוגי, עבור עוד אנשים שקוראים כאן.
לא מכירה פסיכיאטרים מומחים לילדים ונוער מאיזור נתניה שעובדים עם מכבי, הם צריכים לבדוק מה נותן להם גם הביטוח המשלים שלהם (מגן זהב/מכבי שלי)- כמה החזר הם יכולים לקבל עבור יעוץ פרטי. כדי להיבדק ע"י רופא בהסדר עם מכבי הם יכולים לחכות גם שלושה חודשים, השאלה אם יספיקו מבחינת ועדת השמה.

למעלה