המלצה למתקן לרכב

noamm

New member
המלצה למתקן לרכב

האם ניתן למצא מתקן נורמאלי לרכב (פורד פוקוס אם זה חשוב)
עד 300 ש"ח +\-

shangu23

New member
אני בטוח שיש כאלה אבל אני לא הייתי לוקח

המתקן הראשון שקניתי היה בדיוק כזה, מתקן ברזל פשוט עם רצועות נמתחות במאתיים חמישים ש"ח. השתמשתי בו המון עם האופניים הראשונים שלי, והפסקתי ברגע שקניתי את הנוכחיים. היתרון של מתקן כזה הוא הפשטות שלו (וכמובן המחיר), אבל החיסרון הוא באיכות העיגון לגוף הרכב ופה אני לא חוסך. היום ספציפית אני מכניס את האופניים בקלות לתוך האוטו בכל רכיבה ולא משתמש במנשא כלל (אגב גם עם פורד פוקוס) אך אם הייתי צריך לקנות היום מנשא, הייתי הולך על סאריס ודומיו או עובר למנשא גג.

oferneu

New member
הסכנה בנשיאת אופניים בתוך הרכב

אני רוצה לציין דבר אחד חשוב שנוגע לנשיאת אופניים בתוך הרכב.
כשהאופניים בתוך הרכב חובה לקשור ולאבטח אותם באמצעות חגורות הבטיחות.
במקרה ומבצעים בלימת פתע חזקה או חס וחלילה תאונה, האופניים עשויות להיתעופף בטוח האוטו ולחבוט ביושבים ברכב בעוצמה של כמה מאות ק"ג שעשויה לגרום לפציעה קשה

ungy

New member
חשוב מאוד! צריך להתאים את המתקן לרכב

יש מתקנים גם ב 150 ש"ח. הבעיה היא אחרת
לא לכל רכב ניתן לרתום רצועות בצורה נכונה ובטוחה. למשל המשקופים של הדלת האחורית בפוקוס סטיישן החדשה הם מפלסטיק ולכן לא מומלץ לרתום אליהם מתקן "פשוט" אע"פ שראיתי כאלה שעושים זאת.
לאחרונה היה כאן שרשור על מתקן וו גרירה שנפל ונעלם כך שגם המתקנים שלכאורה יקרים יכולים להיכשל...

The Pinky P

New member
משתמש במתקן הכי פשוט שיש כבר המון זמן.

זוג אחד,שניים או שלושה

מאות נסיעות.
אף פעם לא הייתה לי שום בעייה,

החסרון היחידי הוא בנוחיות ובזמן פירוק והרכבת הקונסטרוקציה.

חוץ מזה עובד מצויין, לא מבין למה צריך מתקן באלפי שקלים.

talrab

New member

מסכים לגמרי עם מתקן זול ופשוט, השתמשתי המון שנים בכזה.
לאחרונה מכניס לאוטו (סטיישן). הכי כיף.

xrlmike

New member
על משקל נסעתי אלפי שעות בלי חגורת בטיחות והכל

בסדר אף פעם לא הייתה לי שום בעיה - אמר מוישה

מתקן זול זה בסדר (משתמש באחד כזה) אבל יש לוודא חיבור טוב לנקודות ממתכת - לא חלונות לא פגושי פלסטיק וכו'

בדרך אגב בפוקוס סטיישן הנפוצה כל כך אם מותחים את הרצועות התחתונות כלפי אמצע העובי של החלק התחתון של הדלת האחורית כשזו פתוחה יש שם אחרי הפלסטיק פס ברזל שאפשר לשים את הוו עליו ועדיין לסגור את הדלת בבטחון.
לכל המחברים את הרצועות התחתונות לחלק הפלסטיק מתוך מחשבה שזה רק רצועות תחתונות אתם מסכנים את המכוניות שנוסעות אחריכן להשתחררות אופניים עם המתקן אליהם (ואחרי המבול זה מה שצריך לעבור לכם בראש) רצועה תחתונה על פלסטיק סופה רצועה משוחררת בתוספת בור בכביש (ואילו נדירים בכבישי שוויץ שכולנו נוסעים בהם) סופה רצועה עליונה חופשית ומתקן על הכביש בודק את ההעירנות של נהגי המכוניות שנסעו אחרי אחרינו המבול

מספיק לשחק בחיי אדם ולהמליץ לאחרים לעשות זאת - אני פסקני כי היה לי "המזל" להיות זה שבדקו את תגובותיו ויצאתי עם משפחה שלמה ברכב ללא פגע - לא רוצה שידור חוזר

The Pinky P

New member
השוואה שגויה לחלוטין.

חגורת בטיחות לא רלוונטית אם לא צריך אותה.
יעילותה ובטיחותה של חגורת בטיחות נמדדת רק בשעת
הצורך.

מאידך מתקן האופניים "נבחן" בכל נסיעה, אתה יכול להסיק משימוש מרובה במתקן אם הוא טוב או לא

בניגוד לחגורת בטיחות שטובה אך ורק בעת תאונה.

בקיצור אני מת על חוכמולוגים

xrlmike

New member
מתקן אופניים נבחן באמת רק במקרה קצה

גם חגורה עושה משהו בפגיעת פגוש ב 10 קמ"ש אבל בסופה אפשר להסיק שלא קריטי אם לא הייתה שם

המתקן נבחן במקרה הקצה ובמידה שהוא בנוי לא להגיע למקרה הקצה וזה שהוא בסדר בשימוש שוטף לא עונה על השאלה הזו

מספיקה פעם אחת עם בור מפתיע שתגרום למתקן פשוט שיושב עם רצועות על חלון או חלק פלסטי להשתחרר או תמרון חירום שיסתיים עם מתקן טס לעבר רכב אחר

שימוש רגיל לא מדד לבטיחות ברכב!

נסיעה טובה וזהירה תוך שמירה על חיי השותפים לכביש

The Pinky P

New member
בור בכביש? אף פעם לא הייתה לי בעייה עם זה.

בקיצור,
לא נכנס לכל החפירות הללו.

רק אשתף מנסיוני -

אנחנו משתמשים באותו מתקן הכי פשוט כבר למעלה מ - 10 שנים.
קושרים ומאבטחים בצורה טובה ואף פעם לא הייתה שום בעייה,
גם לא בבורות בכביש,עצירות פתע וכדומה.

כל אחד יסיק מזה מה שהוא רוצה.

big99

New member
כדאי להשקיע

לפני שבועיים נסעתי עם חבר בכביש 6 אחרי חבר אחד אשר נסע בגפו עם מתקן מצוקמק ועליו זוג האופניים שלו ושל הנוסע שלצידי.
לאחר נסיעה של 10 דקות התפרק המתקן ו 2 זוגות האופניים נגררו לצידה השמאלי של המכונית וקיפצו על גלגליהם ספק נגררו עד שהרכב נבלם לאחר כמה עשרות מטרים.
הייתם צריכים לראות את תגובתו של הבחור שלצידי שרואה בלייב את אופניו נגררים , למזלינו - לא נגרם נזק והרכיבה יצאה לפועל בכל זאת.

למעלה