המלצה למתכון קליל ומהיר לארוחת הערב:

ויוי 25

Well-known member
פשטידת -גבינות עם פרחי ברוקולי כרובית ובטטה.
תחילה מפשירים בסיר עם 8 כוסות מים רותחים - 3 כוסות פרחי כרובית קפואה ו- 3 כוסות פרחי -ברוקולי קפוא, (אין צורך לבשל)
לאחר 5 דקות הפשרה בסיר ,מעבירים הכול למסננת לסינון הנוזלים, ומשאירים לצנן 5 דקות.
בינתיים ,
מגרדים בפומפייה בטטה קלופה ( בגודל בינוני, )
ומניחים בקערה ,(הכי נוח שימוש במעבד -המזון עם מגרדת החורים הקטנים.)
מוסיפים לקערת הבטטה המגורדת :
250 גרם קופסת גבינה -צפתית מלוחה-5% , לרסק אותה כשהיא בקערה- עם מזלג,
ולהוסיף 8 כפות גבינת -שמנת סמיכה, 20% שומן או יותר.
1 גביע יוגורט ולערבב ביחד עם הבטטה והגבינות שבקערה.
ההכנה מאוד מהירה ,
ולכן בשלב זה יש לחמם את תנור האפייה ל-190 מעלות.
כעת בודקים שפרחי -הכרובית והברוקולי הצטננו ,
מניחים אותם על קרש -חיתוך וקוצצים אותם דק -בסכין, או במעבד מזון,
ומצרפים אותם לקערת הגבינות והבטטה ולערבב היטב, להוסיף שליש כפית מלח, ומעט פלפל שחור.(לטעום טיפונת מהתערובת ואם חסר מלח -
או פילפל שחור -אפשר להוסיף.)
לבסוף ,מוסיפים 2 ביצים - ולערבב היטב עם הגבינות ,
ולהוסיף 5 כפות קמח ,( למי שאלרגי לקמח- חיטה, יוסיף 7 כפות שקדים טחונים דק.)
ומערבבים היטב הכול ביחד בקערה.(התערובת צריכה להיות אחידה .(אך אם יש גושים עבים של הירקות ,אז כדאי לקצוץ אותם כמה שניות בקוצץ -המזון.)
אופים בתבנית מס' 24 או 26, ובתבנית להניח נייר -אפיה מוברש ב-2 כפות שמן, ויוצקים לתבנית את כול התערובת שבקערה.
אופים בתנור המחומם כ- 25 דקות, לאפות עד שמזהיב, ואז מסמנים על הפשטידה בסכין חדה - פסים לאורך ולרוחב, לפי גודל הפרוסות שתרצו.
לאפות את הפרוסות גם על הצד השני -20 דקות או עד לקבלת גוון מוזהב.
לבסוף מניחים רצועות קטנות גבינה -צהובה מעל כול פרוסה שסומנה בסכין, ואופים כ- 5 דקות עד להמסת הגבינה.
אגב,
אפשר להשאיר כמה מהפרוסות ללא תוספת גבינה- הצהובה כדי להתרשם מ-2 טעמים.
תכינו ותהנו!
בבקשה לא להיבהל מההסבר הארוך והמפורט ,כי בסך הכול ההכנה די מהירה וקלה
מתקבלת פשטידה חמימה ומעודנת בטעמים- ממש קלילה ולא מכבידה.
מומלצת מאוד לארוחת -ערב בתוספת זיתים וסלט ירקות טרי.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה