המלצה למקום לאבחון

פיסטוק38

New member
המלצה למקום לאבחון

בני בן 7.5 בעל המון קשיים לימודיים וחברתיים. בקיצור , לא מסתדר. הייתי רוצה לקחת אותו לאבחון במקום מוצלח שיודע לעשות איבחון מקיף ( לא רק האם יש אוטיזם/ אספרגר או אין והבנתי שיש גם משהו שנקרה NVLD) הכולל בנוסף לפירוט של הקשיים גם המלצות קונקרטיות לטיפול ולמסגרת חינוכית מתאימה. אנו גרים באיזור בימימינה , אולם בשביל אבחון במקום מומלץ אני מוכנים גם לנסוע.. תודה רבה

dina199

New member
|

TikvaBonneh

New member
מכוני איבחון

מכוני האיבחון שיודעים לאבחן ASD הם בית אחד של עופר גולן והמכון של דיצה צחור באסף הרופא.
לגבי NVLD, אני לא יודעת, אבל ממילא הבנתי שזה מאוד נדיר ואין מסגרות מתאימות לNVLD.
יש לנו כותבת בפורום, שלומות, שבנה אובחן NVLD והוא יושב בבית ואין מסגרת עבורו...
לגבי המלצות למסגרות חינוכיות - מכוני איבחון לא יתנו לך את זה. אין גם כל כך הרבה אפשרויות.
בגדול: עבור ASD מומלצת כמסגרת חינוכית כיתת תקשורת או שילוב יחידני. עבר NVLD אין המלצות.

הבן שלי אובחן כ-NVLD ולא דייקת.

קבלנו המלצות לטיפולים מתאימים והוא לומד בכיתה רגילה עם התחשבות וכל מיני טיפולים, שבית הספר נותן לנו

שלומות0

New member
אם זה בית ספר רגיל

בית ספר לא חייב לתת שום טיפול,
אז כנראה שקבלתם דברים שהמערכת לא נותנת במקרים אחרים, אז התמזל מזלכם, לא לכולם יש כזה מזל!

פיסטוק38

New member
שלומות ואמא חמסה אז מי אבחן אצלכם NVLD

יש לכם המלצות על מכון שכן מאבחן גם NVLD? שלומות, יש לילד סייע בבית ספר ( לא חשוב שהילד שונא אותו ). הסייע הוצא על סעיף של חרדה מבית ספר או משהו כזה. אני רוצה גם המלצות ספציפיות לסייע איך כדאי לעבוד על הקשיים של הילד. אין מכון שיכול להמליץ איזו מסגרת מתאימה לילד לפי האבחון ? ( כתה קטנה, בית ספר רגיל עם סייע, אנטרופוסופי..)

TikvaBonneh

New member
זה טוב מאוד שיש לו סייע

עכשיו כל מה שאת צריכה זה הדרכה לסייע.
את יכולה לעשות את זה אפילו לפני האיבחון.
את יכולה לקחת מנתח\ת התנהגות, שתגיע ותצפה בילד כשהוא לומד, תאתר את הקשיים שלו בשטח (לפעמים זה אפילו יותר יעיל מאיבחון שנעשה בקליניקה), תכין המלצות לצוות החינוכי - למורות ולסייע, ותגיע שוב לצפות לוודא שההמלצות שלה עובדות בשטח.

שלומות0

New member
ללכת לאבחון מסודר

באחד מהמכונים,
לא נותים סייע על סעיף חרדה
לא ברור לי :"הסייע הוצא על סעיף של חרדה מבית ספר או משהו כזה"
על חרדה לא מקבלים סייע אלא אם כן מדובר בהפרעת נפש שאובחנה,{מי אבחן?} רצוי לברר את הנושא הזה יש לזה השלכות..
ממש לא פשוט לקבל סייעת ואין מצב לקבל על חרדה יש איזה אבחון שעל סמך אותו אבחון נתנו..

פיסטוק38

New member
איזה מכון יאבחן NVLD הכי טוב ?

אני יכולה למצוא את הסעיף עליו ניתן הסייע ,אם זה יעזור. זה היה משהו שקשור אולי להפרעת קשב שגורמת לחרדה מבית ספר.. לא כל כך זוכרת .. הלכנו לפסיכיאטרית שידעה איזה סעיף לרשום. הוא בינתיים מאובחן עם הפרעת קשב קשה אבל הייתי רוצה לראות אם יש לו NVLD

שלומות0

New member
אני ממליצה ללכת

דבר ראשון לפיסיטיר מומוחה לספקטרום= פסיכולוג קליני
בשאלת הספקטרום, זה הדבר הכי חשוב, כי אם הוא כן בספקטרום ואתם מפספסים חבל על אי קבלת הזכויות שלכם, במיוחד במערכת החינוכית
ולא הייתי מחכה לטוב ליבם של בתי הספר..

שלומות0

New member
תיקון:

אני ממליצה דבר ראשון ללכת לפסיכיאטר מומחה לספקטרום האוטיסטי+ אבחון אצל פסיכולוג קליני בשאלת הספקטרום האוטיסטי -ASD
זה הדבר הכי חשוב, כי אם הוא כן בספקטרום ואתם מפספסים חבל על אי קבלת הזכויות שלכם, במיוחד במערכת החינוכית
ולא הייתי מחכה לטוב ליבם של בתי הספר..

שלומות0

New member
בדרך כלל על הפרעת קשב קשה

הם ממליצים על כיתה מיוחדת,,

מי שלא מומחה לספקטרום נותן כל מני אבחונים אחירם במיוחד חביב עליהם לתת אבחון של הפרעות נפש, חרדות קשות והפרעת קשב קשה, נראה לי
לכן המלצתי החמה ללכת לאבחון אותו אצל מומחים לספקטרום

dina199

New member
האם את רוצה לאבחן רק NVLD

או לבדוק אולי שזה ASD (ספקטרום אוטיסטי) ?

בכל המקומות שהזכרתי בודקים גם וגם

כלומר, גם אם היא מביעה חשד לאחד מהם, הם בודקים קשת שלמה של דברים. בין השאר, גם NVLD וגם ASD ועוד.

מצד שני - אולי אל תעשי רעש בבית הספר?

שלא יבדקו את עצמם ויחליטו שלא היה מגיע לכם ואז יקחו?

אני ממליצה על אבחון נוירו-פסיכולוגי-דידקטי

בשערי צדק, אבל אולי זה רחוק לכם.

מכירה גם כאלה שהיו מרוצים מהאבחון בבית החולים שניידר בפתח תקווה (לא עשינו שם ולכן אני לא מכירה).

גם בית אחד בתל-אביב טובים.

אנחנו תמיד קבלנו המלצות ספציפיות לטיפול גם בלי שבקשנו. לא חשבתי שאפשר לאבחן בלי זה. המליצו תמיד על מה שנראה מתאים לילד.

למעלה