המלצה למפרט של ThinkPad

המלצה למפרט של ThinkPad

מה הקונפיגורציה הטובה ביותר שניתן להרכיב עבור מחשב שישמש בעיקר לפיתוח תוכנה בסביבת .NET תחת Vista (אם מחיר המחשב אינו מוגבל לצורך העניין) כאשר המטרה היא שהמחשב יהיה מסדרת המחשבים הקלים של ThinkPad- סדרה X, אין צורך שהוא יהיה טאבלט ויש לי צורך בדיסק בעל גודל מינימלי של 160GB (מה שלמיטב הבנתי פוסל בחירה ב X300). אני מנסה להרכיב את הקונפיגורציה של המחשב מהאתר הזה ואשמח לעזרתכם, תודה! ושאלות נוספות, האם ניתן להוסיף דיסק שני (פנימי) למחשבים הבאים X61, X61s, X300 ? והאם עמדות העגינה של המחשבים מגיעות עם מטען נוסף ? או שמסתמכות על המטען שמגיע עם המחשב ?

RoyBO

New member
דיסק שני לא ניתן.

בטוח אפשר לשים 160GB בכל נייד של טינקפאד. אתה לא חייב SSD (קיים עד 64GB כרגע בשוק).

גם בארץ מוכרים רק עם SSD

ולראיה כל הדגמים אשר מופיעים בזאפ (בדקתי גם באתרים נוספים) מגיעים עם HD של 64GB

RoyBO

New member
כנראה הם דוחפים בכוח SSD

אפשר אבל להרכיב במקומו כונן SATA

דגשים נוספים

מה שאני מחפש זה ביצועים ביצועים ביצועים, קישוריות ואבטחת מידע. לגבי מערכת הפעלה, מכיוון שמדובר במחשב פיתוח אין לי בעיה להתקין כל סוג של Vista (עם רשיון כמובן) לאחר הקניה. האם אוכל לחסוך את קניית מערכת ההפעלה ולקנות את המחשב ללא מ.ה. ? והאם לאחר קניית המחשב והתקנת מערכת ההפעלה באופן עצמי עליו אוכל להתקין את כל תוכנות השליטה והבקרה של לנובו עליו ? או שתוכנות אלו מגיעות רק ב Image המקורי של מערכת ההפעלה ? והאם יהיה יתרון בעבודה עם Vista 64bit, והאם יש דרייברים טובים למחשב למערכת ההפעלה הנ"ל ? תודה מראש!

eliel11

New member
אפשר לשמור על thinkvantage על לינוקס

פשוט לא למחוק את המחיצה שלו. ויסטה64 ייתן לך את היתרונות של 64 ביט. זו מערכת יציבה בהרבה מXP 64 (שהיא כישלון חרוץ). אין ממש בעיית דרייברים אני חושב אבל פשוט תבדוק באתר של לנובו. לתכנות ופיתוח סביבת 64 ביט עדיף לפי מה שאני יודע (אני לא מתכנת אבל ככה הבנתי)

eliel11

New member
x300מגיע רק עם SSD

אין אופציה לדיסק רגיל. למה? כי אם הם יאפשרו להרכיב אותו עם דיסק רגיל אף אחד לא יקנה X61 לתיכנות אני לא מציע בכלל את הX300 גם ככה כי המעבד מאד חלש. לך על X61 אחד המחשבים הטובים בהיסטוריה.

ומה ההבדלים בין דגמי ה X61 השונים ?

הכוונה היא ל X61, X61s ו X61 Tablet ? והאם פרט לתוספת המחיר, יש חסרונות נוספים בבחירת ה Tablet על פני מחשב אחר מהסדרה ?

eliel11

New member
ההבדל פשוט

טבלט - זה טבלט מה עוד אפשר להגיד. לפי דעתי לא מועיל אלא אם אתה ארכיטקט או משהו בסגנון. יותר סיכוי לשבר (הרבה יותר...) X61S - מצויידים במעבדי ULV שצורכים מעט מאד חשמל אבל גם מציעים ביצועים בהתאם. לא נראה לי מתאים לך, בנוסף המחיר של סידרה S גבוה יותר X61 - כמו שבטח כבר הבנת זה הדגם הסטנדרטי. מגיע עם מעבד נורמלי. הצעה שלי, קנה X61 עם סוללה 8 תאים ועם 3 או 4GB זיכרון ויהיה לך סוס עבודה עם בין 6 ל8 שעות חיים.

ואיך הטמפ' ?

האם ה S מתחמם משמעותית פחות מהרגיל ? ואיזה מחשבים יכולים להחשב מתחרים בקטגוריה אבל עם כרטיס מסך חזק יותר ?

eliel11

New member
הסר דאגה מלבך

הX61 לא מתחמם כמעט. אחלה בנייה. הS יהיה פחות חם כמובן אבל בשום אופן לא ברמה שתרגיש. הרעיון במעבד ULV הוא למקסם חיי סוללה ולכן המתח נמוך יותר=פחות פליטת חום אבל שוב, ה X61 יתמודד מעולה עם פליטת החום של T8300 לדוגמה. שמע, עזוב שטויות, אתה אומר שאתה רוצה מחשב לתכנות ופיתוח ולכן ממש לא מומלץ לפזול לכיוון של מעבד ULV. המעבדים האלה מעולים למי שצריך מחשב עם המון זמן סוללה ולקרוא מסמכי אופס+לגלוש. לשימושים כמו פיתוח זה לא כדאי. אגב ULV יקרים יותר. http://www.google.com/search?hl=en&q=review+x61&btnG=Google+Search&aq=f

eliel11

New member
ואי אפשר להוסיף דיסק נוסף

מדובר במחשבים קטנים...2 HD זה רק במחשבי 17 אינ'ץ אם בכלל

למעלה