המלצה למסלול של שבוע!

AirZone

New member
המלצה למסלול של שבוע!

לום, אני חניך במכינה קדם צבאית (מיצר למי שמכיר, בדרום הגולן) ועלי לתכנן (עם עוד כמה) סדרת שטח של שבוע, עכשיו עלי קודם כל להתחיל עם המסלול, אני בין היתר אחראי על מציאה מסלול בהרי אילת או באיזור הצפון (גליל). הסדרה עצמה בסוף נובמבר תחילת דצמבר. אני לא ממש בקיא במסלולים וטיולים (זה למה בין היתר אני בוודעה שאחראית על טיולים, שאני אכיר יותר את הארץ) ככה שאני לא ממש מכיר נחלים יותר מדי שהם לא חרושים על ידי בית ספר (כמו אל על ובניאס לדוגמא) אז ממש אשמח לעזרה בנושא! האמת? ממש נדלקתי על הרעיון שקבלתי מחברים שהוא טיול מים לימה - מנהריה לטבריה דרך הר מירון... השאלה האם זה מתאים בתקופה? החברה במכינה הם מיטבי לכת, אפשר ללכת גם במסלול מאוד קשה! הרעיון בסדרה הוא שטח ונלון רק בשטח, ונעביר גם סדנאות לימודיות ולא נטייל כל היום מהבוקר עד הערב...אז חשוב שניהיה באתרים מעניינים... כמובן יש את הרי אילת, אני אמור לדבר עם מדריך מבית ספר השדה אבל אני אשמח לשמוע גם ממכם קצת מידע, הייתי בהרי אילת אך אני לא ממש בקיא באיזור...בוא נגיד הייתי במקומות הידועים (פארק תמנע וכו') חוץ מזה יש גם כמובן את הנגב שמישהו אחר אחראי עליו אבל תמיד אשמח לשמוע רעיונות, אנחנו רוצים שיהיה לנו שבוע שטח מאתגר ומעניין אך לא סיוט כי לא כל החניכים בקטע של טיולים אתגריים מאוד למרות שאם יש משהו מעניין והוא אתגרי לא נשלול... ממש תודה למי שמוכן לעזור לי :)

כדי לעזור לך חסרים לי פרטים

אתה מתכוון, אני מניח, למסע נודד: הולכים ביום, מתמקמים ללינת לילה בשטח וממשיכים למחרת מחניון הלילה. אם זה כך, יש לכם כמה בעיות: 1. לינה בשמורות טבע מותרת בחניוני לילה מותרים. אי אפשר לישון בכל מקום. לכן כל תכנון צריך להיות צמוד למגבלות האלה. 2. מה קורה עם הציוד? האוכל? המים? איך הוא עובר מחניון לילה לחניון לילה? הכל על הגב? הקפצה ברכב? אם כן - איזה רכב עומד לרשותכם? רכב שטח? רכב רגיל? אם הכל הולך על הגב, איך אתם פותרים את בעית המים בנגב? 3. כמה אנשים אתם? איזה נסיון יש לכם במסעות נודדים? כמה ק"מ אתם יכולים ללכת ביום (זה נקבע על פי החלש ביותר במכינה, לא על פי הממוצע)? אפשר לתכנן מסע נודד בהרי אילת. לצורך זה, צריך תשובות לשאלות הנ"ל.

AirZone

New member
שלום משה וpinzo

תודה על התגובות, בקשר לשאלות של משה... 1. כן אני יודע שאמורים לישון בשמורות טבע, שחכתי לכתוב. כמו שאמרת שאני במגבלות של שמורות הטבע, אלא אם נישן באיזור מיושב (אם זה יהיה טיול בגליל). 2. עכשיו, האוכל זאת סוגייה שאנחנו צריכים להחליט בוועדה, אם רוצים שהוא יהיה עלינו או ברכב. בקשר לבעיית המים בנגב אני מאמין שנצטרך לתאם מיקום של מים שישימו לנו ממש לפני הטיול...בקשר לסוג הרכב, יהיה לנו אוטובוס שיהיה צמוד אלינו ככה שאספקה תיהיה בשפע (וגם אוכל וכלב גז וכו') עכשיו כמובן זאת בעיה כי נצטרך להיות צמודים לאיזורים שהאוטובוס יגיע. 3. אנחנו 45 איש, 1בקשר לניסון במסעות נודדים - יש לנו את המדריך שלנו שהוא מלווה אותנו, לי אישית אין ניסיון וגם לשאר חברי הוועדה...יש אנשים במכינה שיש להם ניסיון גדול בטיולים אך הם לא בוועדה המארגנת. למדריך שלי יש המון ניסיון בטיולים וכו' וכמו כן אנחנו נכין טיול הכנה ככה שנלמד את השטח. בקשר לק"מ המגבלה זה בערך עד כ-15 ק"מ ביום במסלול שהוא למיטיבי לכת אך לא קשה מדי כי בסך הכל יש אנשים שהם לא רגילים לטייל המון... ממש תודה על העזרה!

חיים, הבחור קיבל משימה לארגן לבד

לא חייבים לעזור לו. מי שרוצה - יעזור, ומי שלא רוצה - לא יעזור. בכל מקרה, לא חייבים לחנך אותו.

AirZone

New member
הממ..

אני רק צריך מסלול, מכיוון שאני לא מכיר מסלולים בארץ, אז רק רציתי הכוונה. כל הקטע הלוגיסטי ומה יהיה בטיול זה מוטל עלי וחברי בוועדה של הטיול... אם אפשר 2-3 מסלולים באילת/גליל זה יהיה נחמד. המדריך שלי נתן לי את המידע שאיתו אני צריך להסתדר ולמצוא מסלול, ואמר לי לשאול אנשים שיודעים אם אני לא מכיר מסלולים... וכן, פניתי לפה! אשמח לכל עזרה, גם הקטנה ביותר, אני קראתי באיטרנט על מסלולים אבל אין לי מושג מה לבחור! הקטע הוא שהטיולים של שבוע הם רק פעמיים בשנה ולכן אני רוצה למצוא מסלול מיוחד כי רוב הטיולים שלנו יהיו של יום...

pinzo01

New member
טיולי אילת

ישנם המסלולים הסטנדרטים כמו הר יורם הר שלמה נחל מפלים או גשרון ארוך =התחלה ביואש ירידה לגשרון תחתון מעלה בולבוסים /קער רחבעם המשך לכיוון הצפחות סיום בבי"ס שדה וישנם כאלו פחות מטויילים כמו מעלה מלחן /זוגן לינת לילה בבאר מילחן יום שני הר ברך מעלה ברך ירידה לתמנע קניון הורוד המערה הרומית ויציאה בקשתות קח בחשבון ששעות האור מתקצרות בתאריכים שנקבת כל המסלולים הם למיטיבי לכת על כל המשמעויות באיזור הגליל עלייה בכזיב עד לחירבת חוממה לינה שם ולמחרת עליה למירון ירידה לנחל מירון -עמוד עד לכביש של צומת קדרים /או סיום בנחל שכוי =צפת התאריכים שלך בצפון עלולים להתקל בגשמים ובמכות רוח =קור אך ברגע שאתה מנסה להחליט על מסולו התיעץ במישהו מקצועי שיוביל את הטור!!!

AirZone

New member
טוב...אז אחרי שישבתי כמה שעות..

ונעזרתי במפה של האתר של משרד החינוך הגעתי לכמה תשובות... תודה לכל העוזרים! אני אולי אצטרך עזרה בהמשך, העיקר שיש לי את המסלול הבסיסי!

מסע נודד של שבוע בהרי אילת

כדי להבין את המסלול המצ"ב צריך מפת סמ"ש של הרי אילת. יום 1: מעלה מילחן, צוקי תמנע, ירידה במעלה ברך ללינת לילה בתמנע יום 2: סיור יסודי בתמנע, הליכה על שביל ישראל לבאר אורה יום 3: על שביל ישראל לנחל שללגון, נחל שני, מצפה עמרם, העמק הנעלם, לינה העמודי עמרם יום 4: נחל אמיר, קניון שחורת, חורבת בודדה, עין נטפים יום 5: הר יואש, ירידה על שביל ישראל, עליה ללינת לילה במעלה אילת יום 6: ירידה על שביל ישראל דרך נחל גישרון להר צפחות וירידה לים. יום 7: בילוי ומנוחה בים. באופן כללי, המסלול הזה יורד לאורך שביל ישראל. בכל לילה ישנים בחניון מוגדר שאליו אוטובוס יכול להגיע. וריאציה על המסלול אפשרית אם יורדים ביום הראשון במסלול נחל בטם - מעלה מילחן - תמנע ואז ביום השני עולים את מעלה ברך והולכים על הצוקים לבאר אורה. מקוה שתצליח לארגן מסלול נודד על הבסיס הזה.

AirZone

New member
תודה רבה משה!

בדיוק עכשיו כתבתי הודעה אחרי שישבתי כ4 שעות מול המפה וניסיתי לבנות מסלול בסיסי בעזרת התגובה של Pinzo! (החלון של האתר היה פתוח כל הזמן אבל שחכתי לבדוק) המסלול שלך דיי דומה לשלי, אבל המסלול שלך הרבה יותר מפורט (מן הסתם) עונה על הרבה שאלות שצצו לי וגם יותר ארוך! בעיקרון שלי יצא 4 ימים...עם מקומות ידועים כמו נחל שני, מצפה עמרם, גישרון וצפחות (בעצם - טיול נודד סטייל טיול שנתי כמו שעשיתי ביב') תודה על ההודעה, אני ממש שמח שענית לי על השאלות עוד לפני שהייתי צריך לשאול אותן! ובכלל נתת לי הכוונה! שוב, תודה רבה לעוזרים! טוב, עכשיו מתחילה העבודה האמיתית...

למעלה