המלצה למסיכת צלילה

misgavv26

New member
המלצה למסיכת צלילה

שלום אני מתכנן לקנות בקרוב מסיכת צלילה בתקציב של בערך 350 שקל .
אני יודע שכולם אומרים שמסיכת צלילה זה אישי וצריך ליראות איך זה יושב על הפנים אבל בכל זאת אשמח לקבל המלצות למספר דגמים של מסיכות מומלצות שכדיי לי לבדוק, מאחר ואני לא מתכוון לנסות את כל המסיכות שקיימות בשוק.
המסכה שאני חושב עליה בינתיים היא : Mares X-Vision Liquid Skin
האם יש הצעות נוספות שכדיי לי לבדוק?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אתה בטוח שאתה באמת רוצה הצעות ?

הסבירו לך שמסכה זה אישי וחייבים להתאים אותה לפנים, איזה עוד עצות אתה רוצה בדיוק ?

הדבר היחידי שאתה צריך לשים לב אליו הוא שבמידה ואתה משתמש או רוצה להשתמש בעדשות אופטיות עדיף שתקח מסכה עם שתי עדשות ולא אחת פנורמית.

misgavv26

New member
תגובה

אני בטוח שאני אמצא הרבה יותר ממסכה אחת שתתאים לפנים שלי אחרי הכול הפנים שלי לא מרובעות משולשות או מי יודע מה שונות מרוב הפנים של רוב האנשים.
יצרני הציוד בונים את המסכות שלהם ככה שיתאימו למגוון רחב ככל האפשר של תווי פנים לכן מאחר ואני יכול למצוא בשוק הרבה יותר ממסכה אחת שתתאים לי אני מחפש המלצה למספר דגמי מסכות ממולצות שאותם אוכל ללכת ולבדוק...

ReefDiver

New member
אני לא רואה חשיבות לדגמים

יש מספר גורמים שאתה צריך לחשוב אם הם חשובים לך:
א. התאמה לפנים - לדעתי זה הגורם הבסיסי ועליך לפסול כל מסיכה שלא מתאימה.
ב. עדשה בודדת או שתיים.
ג. נפח המסיכה משפיע על קלות הריקון. האם זה גורם מבחינתך?
ד. שקוף או שחור. שקוף מאפשר ליותר אור לחדור ונותן הרגשה של שדה ראיה רחב (למרות שחלקו הוא סיליקון ולכן לא אפקטיבי), ושחור ממסך ולכן ממקד את שדה הראיה.

יצרן ודגם הם לא מענינים לדעתי. אני צולל היום עם מסיכה זולה (כ-150 ש"ח אם אני זוכר נכון) ונהנה מאוד.

vstrom650dla

New member
לי למשל הדגם הנ"ל לא התאים

לחץ לי על גשר האף...

יש דגם מעניין : Crystal VU With Purge Valve

menimm

New member
עברתי כמה מסיכות ... וכעת אני עם Hollis M1

היי,

בהרבה מקרים, מסיכה שתרגיש נוח בחנות לא תהיה טובה במים,
זווית ראיה צרה, לחץ על האף -- כל מיני דברים.

אני בדרך כלל מעדיף עדשה רחבה אחת, נפח פנימי קטן, ואת זה מצאתי ב- הוליס - M1.
בעבר נמכרה סביב המחיר שהגדרת לעצמך, כיום היא מתומחרת יקר יותר בארץ אך בעולם אפשר עדיין לרכוש במחיר דומה.
בכל מקרה -- ממליץ לבדוק את ההתאמה שלה עבורך.

שוהם3

New member
לנסות.

במהלך קורס צלילה אצלי קיימת אפשרות לנסות מסכות רבות . תקנה לאחר כמה צלילות עם מסכה שמרגישה לך נכון. רוב מסכות הצלילה אצלי עומדות על 180 ש"ח. ( תלוי במסכה).
גילוי נאות - יש לי ביה"ס לצלילה וחנות לציוד צלילה.

יום קסום.
סיגלה

אבי ע

New member
סמוך על סיגלה

ככל שהבנתי הוא כבר עשה קורס. מניח שגם מי ששוכר ציוד / עושה מודרכות אצלך יכול לנסות את המסיכות?

חי בר

New member
ממליץ על שחור

הסיליקון השקופים לרוב די מהר מצהיבים או נראים לא יפה.

חוצמזה, הסיליקון אמנם נראה יותר מואר אבל לא באמת רואים דרכו- בצלילות לילה רק מסתנוורים יותר מפנסים של צוללים אחרים, ואם מנסים לצלם עם מסיכה שקופה הרבה פעמים רואים השתקפיות שסתם מפריעות.

עדיף שחור.

אבי ע

New member
דעה אחרת

כל מה שחיבר כתב נכון, ועדיין השקוף מאפשר לי להבחין בצללית הבאדי מאחורי ביתר קלות, ביום וגם בלילה (לאפקט הפנסים יש גם היבט חיובי).
כמי שתמיד מעוניין בקשר עין מירבי ורצוף ככל הניתן עם הבאדי(ם), אני ממשיך להעדיף את השקוף והמגרעות שצויינו אינן מפריעות לי באופן ממשי.

יש לי מסכה מצויינת להציע לך

אבל זה ידרוש ממך להפרד יפה מכמה אלפיי שקלים. Mask Paul Pace ולשים על עצמך עוד איזה 2-4 פאונד :)

ועכשיו ברצינות, אינדיבידואלי לחלוטין. ובניגוד לכך שבדרך כלל מה שעולה יקר יותר טוב יותר, כאן זה לא ממש עובד כך

יכולה להיות לך מסכה של 150 ₪ שתתאים למבנה הפנים שלך, ויכולה להיות לך מסכה שעולה כמה מאות שקלים של חברה טובה וידועה

ובמשך שנתיים תלחם בה בלי סוף (ותובס בכל צלילה מחדש) מכמות האדים, תצא עצבני מהצלילה ותשבע שיותר אתה לא נכנס למים עם הדבר הזה על הפנים שלך

ולטובת אלו שעכשיו יבער בהם לכתוב לי לשרוף אותה, למרק אותה במשחת שיניים. לחפוף לה בשמפו (וניסיתי גם את פנטן\ הוואי\ג'ונסון\והסבון של מנטה) היא לא מחבבת את רעיון השמפו והסבון

ולירוק לתוכה, אז שרפתי אותה בלי סוף, שמתי עליה משחת שיניים בלי בכמויות (אפילו השקעתי בקולגייט
) וגם צ'יפרתי אותה בכמות רוק נכבדת. וכלום לא עזר.

כך ש... לך תמדוד מה שטוב לך לפנים. לאחר שתמצא אחת כזאת נוחה, רק תחנך אותה כמו שצריך שאסור לה להתיידד עם אדים מהתחלה, שלא תצא לך סוררת כמו שלי

menimm

New member
הבעיה היא לא במסיכה, אלא באיכות הרוק.

לדעתי -- תפני לתזונאית, תתלונני על איכות הרוק ותבקשי התאמה בתזונה.

או שנלך על Plan B

מה שדיברנו הבוקר.

זה כבר הוכיח את עצמו.

חוץ מזה...אין סיכוי שאני מתקרבת לשום תזונאית, יש להן נטיה לא לחבב אותי אחריי שהן שומעות את כל רשימת הדברים שאני לא אוכלת :(

בהתחשב בזה שאני נוטה להסתמך

רק על עצמי נראה לי שאלך על אופציה ג, היא מסתמנת כהכי יעילה

לזרוק אותה (בלב כבד, אחריי שנפרדתי בעבורה מכמה מאות שקלים) לפח ולמצוא לי אחת אחרת.

מי מחבריי הפורום שיש לו מסכה טובה וורודה שהוא לא צריך, שירגיש חופשי לתרום לי אותה

ReefDiver

New member
מחקר קטן שערכתי לאחרונה על נושא האדים הוביל

למסקנה הבאה: האדים נוצרים בגלל שומן על העדשה (או על הסיליקון/גומי).

לאחר שנאבקתי מספר חודשים באדים על מסיכה חדשה הגעתי לפיתרון עובד: לשטוף עם סבון כלשהו, לא חשוב איזה, אבל ללא מגע עם האצבעות.
על האצבעות יש שומן, ואם מרחנו קודם קרם הגנה אז יש הרבה שומן, ולכן השפשוף עם רוק באמצעות האצבעות לא פותר את הבעיה.

לעומת זאת מעט סבון נוזלי כלשהו, תוספת מים, להטות את המסיכה לכל הכיוונים, אפשר גם לשפשף עם הרצועה אבל בלי לגעת עם האצבע, ולבסוף שטיפה במים - פותרת את הבעיה.
נסי וספרי לי אם חסכתי לך השלכה של מאות שקלים לפח

ReefDiver

New member
ועוד דגש קטן: לא לגעת עם האצבעות באף חלק

פנימי של המסיכה. לא בעדשה ולא בסיליקון/גומי. את הכל לשטוף בסבון.

הייתי שמחה לצאת בהצהרה

שעזרת לי בעצתך וגרמת לארנק שלי להתרפד בעוד 2 שטרות אדומים ועוד שטר כסוף אבל היות וכבר ניסיתי זאת (ועוד כמה מטובי הפורום כאן אף הם ניסו

לתת יד ולעשות זאת בעצמם) אני נאלצת לומר שגם השיטה הזאת כשלה.

בכל זאת אני אלך בקרוב על אופציה ג שלי :)

למעלה