המלצה למנשא

אשי23

New member
המלצה למנשא

אני יודעת שזו לא המטרה המרכזית של הפורום הזה, אבל בטוח שפה נמצאים האנשים שיודעים באמת
אנחנו רוצים להתחיל לצאת יותר לטיולים. הילד הקטן (כמעט 10 חודשים) סוף סוף יושב יציב ונראה שאפשר לשים אותו במנשא גב איכותי. אשמח מאוד לשמוע המלצות (או דיס-המלצות), למה לשים לב, מה חשוב יותר / פחות וסדרי גודל של מחירים.
חוץ מזה - יתקבלו בשמחה גם רעיונות לטיולים לא ארוכים מדי (יש גם ילד גדול יותר - בן כמעט 7), עדיף באזור הצפון (גרים בחוף הכרמל, לא מאוד מוצלחים בלצאת מוקדם בבוקר לטיולים)

תודה

אלעד 1975

New member
זה דווקא נושא שעולה מדי פעם בפורום

וראוי בהחלט לדיון.
הפורום דן גם בהמלצות היכן לטייל אך גם באילו עזרים להשתמש, ומנשא הוא בין העזרים היחידים והחשובים למשפחה המטיילת עם תינוק.

קודם כל,האם ב10 החודשים האחרונים טיילתם עם מנשא בטן? עגלה? לא טיילתם כלל?
למען הפרוטוקול - אין כל בעיה לטייל מגיל 0 עם מנשאים המציעים תנוחת ערסול, ומגיל 3-6 חודשים ועד שהוא נהיה כבד עם מנשאים המציעים תנוחה עם הפנים קדימה.

אצלנו עם הגדולה טיילנו עם מנשא בד "מסורתי" שעלה לנו 100 ש"ח בחנות יד שניה מגיל 17 יום ועד גיל שנה ורבע,שהיא הסתירה לי את הרגליים והדרך.

המלצות. שהמנשא יכלול:
מערכת גב נוחה ככל האפשר.
גגון לשמש טוב,עמיד ומכסה בצורה הטובה ביותר. לא ממליץ על גגון העשוי מבד "מטריה" דק ומתחבר בעזרת חישור דק ושתי לולאות.
משענת לראש כשהתינוק נרדם תוך כדי הליכה.

השלבים בקניית מנשא גב הן:
א. שוטטו באינטרנט באתרי השוואות מחירים וקבלו סדר גודל להבדלים בין מה שמוצע.
ב. שכּללו את ההמלצות שתקבלו כאן ובעוד מקומות (חברים וכו')
ג. קבעו את מסגרת התקציב שלכם.
ד. אם אפשר: שאלו מחברים או משפחה מנשא לטיול כדי לקבל סדר גודל של חוויה של טיול עם מנשא מסוג מסוים.
ה. לכו עם התינוק לחנות גדולה המאפשרת מדידה של הדגמים ששמתם עליהם עין, לאחר שצמצמתם את האפשרויות. מדדו איתו והרגישו את התחושה של ההורה הסוחב ושל התינוק הנסחב לאחר הליכה בחנות או מחוץ לה, ככל שהמוכר והתינוק מאפשרים.
ו. לאחר שמצאתם את המנשא שוטטו באינטרנט לברר האם יש מקום המוכר את אותה סחורה במחיר זול יותר, מבלי לפגוע במידת האחריות ואולי גם באתרי יד שניה, שם תוכלו למצוא מנשאים איכותיים ביותר במחירים נמוכים יותר ועדיין לעמוד במסגרת התקציב. ישנם רבים שהשתמשו במנשא למעט טיולים ורק עם ילד אחד ומוכרים משומש במצב טוב "מרופא".

אשי23

New member
תודה

עד היום לא טיילנו הרבה. כשכן טיילנו זה היה או עם עגלה או עם מנשא בטן כשהוא עם הפנים קדימה, אבל מסלולים קצרים מאוד. מדובר בילד גדול (
- שוקל כבר מעל 10 ק"ג) ובמנשא קדמי גם קצת כבד וגם לא נראה שנוח לו לאורך זמן.
לגבי ביקור בחנויות - האם בחנויות של מוצרי תינוקות או של מוצרי טיולים?

אלעד 1975

New member
מוצרי טיולים.מדובר בתרמיל לכל דבר.

נכון שגם בחנויות למוצרי תינוקות מוצאים מנשאים, ואולי אפילו את אותם דגמים,אבל ההיצע הוא נמוך יותר ככל שאני זוכר.
לשם כך בדקו קודם באינטרנט.

המלצה העיקרית - למדוד.

חלק מהעניין במנשאים (שזה בעצם נכון גם לגבי תרמילי טיולים בכלל)
זה שגם דברים מאוד מומלצים יכולים להתגלות כלא נוחים לך, כי זה צריך להתאים למבנה של הנושא ולפעמים גם לנישא.
אז אם הייתי צריכה להסתפק בהמלצה אחת, היא הייתה - לא לקנות בלי לנסות את המנשא, עם התינוק בתוכו.

חוץ מזה, אני רוצה להעלות כאפשרות את מנשאי הילקוט השבטיים/בהשראת המנשאים השבטיים.
בתקופת הנשיאה שלי (שעדיין לא הסתיימה לחלוטין, למרות שהקטן בן השנתיים כבר הולך יפה מאוד אז אנחנו משתדלים לבחור לו מסלולים שלא ידרשו מנשא) השתמשתי (השתמשנו) בשני בשני מנשאים עיקריים. האחד של דויטר, שזה מנשא גב מהסוג שנראה לי שכוונת אליו ובכל מקרה אלעד מכוון אליו שהוא כמו תרמיל ומסוגו הוא אחד הטובים והשני יאמו, מהסוג שאפשר לראות בתמונה שצרפתי (וגם, אם יש לך כוח לחפש אחורנית, אז יש שרשור עתיק שבו אני פורשת את דעותיי בנושא מנשאים בהרחבה כולל תמונות.)

לטעמי יש למנשאים מהסוג הזה (יש גם סאפי/ארגו ועוד כמה) כמה יתרונות
- לי לפחות, הם נוחים יותר. בגלל מרכז הכובד שנשאר קרוב לגוף וגם בגלל שהם קלים. יצויין שזו נקודה שהיא שנויה במחלוקת, האיש שאתי טוען שבטיולים ארוכים הוא מעדיף את הדויטר. אבל נוחות באמת משתנה מאדם לאדם.
- הרבה פעמים ילדים עדיין זקוקים לנשיאה בחלק מהדרך גם בגיל שנתיים וחצי- שלוש, אבל רוצים גם ללכת בעצמם לפחות חלק מהדרך. מנשא כזה, מתקפל לתוך התיק בקלות ולא צריך להמשיך לסחוב את המנשא הריק על הגב.
- מבחינת מחיר, זה יכול להיות חצי ואפילו שליש מחיר.
- אפשרות לגוון בתנוחות נשיאה (יש אפשרות לבטן/צד)

בהצלחה.

לגבי מסלולים קלים באזור שלכם, אז יש את נחל מערות שהוא קלאסי בשבילכם, ההמלצה הכי טרייה שלי זה העתיקות בציפורי וכאן בפורום הזכירו לא פעם את נחל שיח (בתוך חיפה) ואת הגשרים התלויים בנשר. תהנו ותחזרו לספר עם תמונות.

oggi2

New member
גם אני בעד הארגו ודומיו

עם שני הילדים טיילנו לא מעט עם המנשא שלנו (לנו יש רק ארגו, מתאים לשנינו למרות הבדלי גודל).
ואפילו אני יכולה לרשום לזכותי המרה של חברים מהדויטר ושות' לארגו.

יפה מאוד

ועכשיו נראה אם את מנחשת מי הילדה בתמונה...

היאמו אגב מתאים לשנינו, כפי שהתמונה ממחישה, אבל הוא טוען שהדויטר יותר נוח לו.
חוץ מזה כשקטן היה ממש תינוק, היו לנו גם טיולים ששניהם היו במנשא. ( ואולי כאן המקום להודות לחברי האמת שהמשיכו לצאת אתנו לטיולים למרות שהיה ברור שהם צריכים לסחוב בשבילנו)

למעלה