המלצה למכשיר

danik56

New member
המלצה למכשיר

מחפש מכשיר עם תכונות דומות לגלקסי S אבל קצת יותר קטן עבור אישתי. הבנתי שיש את הace אבל המסך שלו קצת מיושן על פי מה שקראתי. חשוב לי שיהיה נוח לתפעול עם טאצ' מדוייק. יש משהו אחר מומלץ ?

danik56

New member
בכל זאת יש הבדלים

באיכות המסך, בגודלו, בדיוק הטאצ' בגודל הזכרון ובחוזק המעבד. HTC DESIRE נראה טוב על הנייר.

YosMan1

New member
DESIRE מכשיר מצוין,

הכי מוצלח בגודל הזה, אבל יש לו שתי בעיות אחת זה זיכרון מוגבל להתקנת תוכנות, בהתחלה לא שמים לב אבל אם הזמן פתאום הוא מתחיל לצעוק וצריך להתחיל להתחשבן על המקום, די מעצבן. השניה זה מסך שלא מתפקד יותר מדי טוב בשמש. ה DESIRE S זהה ל DESIRE אבל עם יותר זיכרון פנימי לתוכנות, ומצלמה קדמית. בניגוד ל DESIRE אין לו ROM עברית מלא. אז צריך להסתפק בלוח מקשים עברית בלי ישור לימין ומספרים שמתחלפים ב SMS.

danik56

New member
תמיכה בעברית

אי אפשר לסדר את נושא התמיכה בעברית על ידי עידכון תוכנה ?

YosMan1

New member
עברית בכל האנדרויד זה אותו הדבר

מאנדרויד 2.2 יש פונטים עברית מובנים במערכת. כלומר אפשר לקרוא אתרים בעברית ו SMS ואימייל (בקיצור הכול) בעברית. מקלדת בעברית מורידים בחינם מהמרקט. נשארות שתי בעייות די קטנות, אין ישור לימין אלא בתוכנות שנכתבו במיוחד לפתור את הבעיה (התוכנה של YNET למשל) ומספרים שנמצאים בתוך טקסט עברי מתהפכים - בעיקר ב SMS. הדרך היחידה לפתור את שתי הבעיות הנל היא להתקין רום עברי מלא שנכתב ע"י אנשים טובים - אין רום רשמי בעברית. בנוסף לכל מכשיר צריך רום מיוחד שלו ולא ניתן להעביר רומים בין סוגים שונים של מכשירים ( DESIRE ו DESIRE S שני רומים שונים) רומים בעברית נכתבו רק למכשירים יחסית נפוצים בארץ ולכן יש ל DESIRE ולגלקסי למשל. ל DESIRE S אין וקשה להאמין שמשהו יטרח לעשות כן.

danik56

New member
גודל הRAM

גם באייפון 4 יש לי RAM בגודל 512MB ומעולם לא היתה לי בעייה של התקנת אפליקציות. אם אני מבין נכון הRAM משמש להפעלת תוכנות ולא לאכסנתם כאשר אינם פעילות, כלומר זה רק מהווה מגבלה לכמה תוכניות יכולות לפעול ברקע במקביל.

ronengeles

New member
לא הבנת

מדובר בנפח אכסון ולא ב RAM שהוא זיכרון נדיף, שכמו שכתבת משמש להרצת תוכנות ולא לאכסון שלהן. ב DESIRE יש לך בפועל רק 144 מגה לצורך אפליקציות (וגם זה לא באמת, מכיוון שחלק מה CACHE של האפליקציות גם נשמר עליו, מה שאומר שתוך זמן קצר מאוד הזיכרון הזה מתמלא לחלוטין ואתה לא יכול להתקין אפליקציות חדשות. החל מאנדרואיד 2.2 ניתן להעביר חלק מהמידע הזה אל הכרטיס החיצוני - SD, אולם לא כל אפליקציה תומכת בזה, ואם אתה מעביר את האפליקציה "בכח" (יש דרכים לעשות את זה), לפעמים זה גורר תופעות לוואי (בעיקר בוודג'טים). בנוסף, ברגע שאתה מחבר את המכשיר למחשב ומשתמש בו בתור DOK, כל אפליקציה שיושבת על הכרטיס זיכרון הופכת ללא זמינה. אחת הדרכים לפתור את בעיית הנפח היא A2SD+. זה מאפשר ליצור מחיצה מיוחדת על ה SD, שמבחינת המחשב מזהה אותה בתור זיכרון פנימי נוסף, ובעצם מתקין עליה את כל האפליקציות כולל המידע שהן אוגרות. הפיתרון הזה כמובן דורש ROOT והחלפת רום, לאחד שתומך באופציה הזאת. כמו כן מומלץ לקנות SD מהיר כדי שלא יאט את תפעול המכשיר.

Zמבוש

New member
Sorry אבל אתה טועה

בדיזייר HD ובדיזייר Z יש 1.5G נפח זיכרון במכשיר + עוד 32G בכרטיס חיוצני +512M נפח RAM שניהם באים ישר עם 2.2 ולHD יש כנראה עידכון ל-2.3 מקורי של HTC ול-Z יהייה עד סוף יולי .

ronengeles

New member
אבל איך זה קשור למה שאני דיברתי עליו??

יש כמה דגמי דזייר: DESIRE DESIRE HD DESIRE Z DESIRE S אני דיברתי על ה DESIRE (אם תקרא שוב, תראה שלא שמתי שום אות אחריו....) ולגביו אני צודק. לגבי השאר, אתה צודק, אבל אין לזה שום קשר למה שאני כתבתי....

danik56

New member
זיכרון RAM באנדרואיד 2.2

אם אני לא טועה יש בחנויות וגם ביד2 מכשירי DESIRE עם גירסה 2.2, אז האם למרות זאת התקנת אפליקציות מוגבלת על ידי נפח הRAM של 576MB ואין אפשרות בכלל להתקין אל כרטיס הSD ? גם בגלקסי S יש רק RAM בגודל 512MB ולא קראתי באף מקום שזה מהווה בעייה בנוגע להתקנת אפליקציות. לא ברור לי העיניין הזה.

ronengeles

New member
שוב פעם, אתה מבלבל שני דברים לא קשורים

ה RAM זה הזיכרון הנדיף. כמו במחשב, הזיכרון הזה קובע כמה תוכנות יכולות לרוץ במקביל (הסבר לא הכי מדוייק אבל מספיק טוב). במחשבים הגודל הסטנדרטי הוא 2GB - 4GB. בנוסף יש את שטח האחסון שבהרבה מקרים מופיע בתור ROM. המקבילה שלו מעולם המחשבים הוא הארד דיסק (דיסק קשיח) שעליו אתה מאחסן את הנתונים. זה נכון שהוא מגיע עם 576 מגה, אבל אל תשכח שעל השטח הזה נמצאת גם מערכת ההפעלה. האנדרואיד בשילוב עם ה SENSE משאירים בסופו של דבר כ 144 מגה פנויים להתקנות של המשתמש, שבפועל (אלא אם אתה לא מוריד אפליקציות כמעט) מתמלאים מאוד מהר ואז אתה תקוע. כמו שכתבתי קודם, יש אפליקציות שניתן להתקין על ה SD, אבל לא כולן תומכות בזה (תלוי במפתח של האפליקציה). יש אפליקציות שמאפשרות להעביר אפליקציות אחרות ל SD, גם אם המפתח לא אפשר את זה, ויש עוד דרך להעביר אפליקציות נוספות בכח ל SD. מכיוון שהאפליקציות האלה מראש לא אמורות לרוץ על ה SD, אלא על הזיכרון הפנימי, יכולות להיות כל מיני תופעות לוואי בחלקן (למשל וודג'טים שלא יעבדו אחרי שתעשה ריסטרט למכשיר ועוד כמו שכתבתי קודם). בנוסף, יש אפליקציות שאי אפשר להזיז אותן בכלל מהזיכרון הפנימי, ויש אפליקציות שעדיף לך לא להזיז אותן משם. השיטות האלה מאפשרות להרוויח עוד קצת מקום, אבל לא פותרות את הבעיה לחלוטין. ניתן לפתור את הבעיה ע"י A2SD+, למשל, כמו שהסברתי קודם. לשם השוואה, ל SGS יש נפח פנימי של 2GB ROM

danik56

New member
עוד בעניין הRAM

כמה זה באמת בעייתי גודל הRAM/ROM נDESIRE הרגיל לעומת מכשירים עם יותר זיכרון, בהנחה שבמקרה שלי לא יותקנו על המכשיר משחקים בכלל, אלא רק אלפליקציות בסיסיות כמו WAZE FACEBOOK SKYPE וכיוצא בזה. יש הרבה מכשירי DESIRE רגילים ביד שנייה וגם חדש ניתן להשיג ב1600 לערך. הDESIRE S זה כבר קרוב ל2000 ש"ח.

YosMan1

New member
אז לא תהיה לך בעיה

עם מספר תוכנות בסיסיות שציינת ועוד כמה וכמה אחרות לא תהיה לך בעיה. אני מחזיק כרגע על ה DESIRE 37 תוכנות ואני די מלא (צריך להשאיר לפחות 20-30 מגה פנויים אחרת זה עושה בעיות) כולל WAZE FRINGE SKYPE FACEBOOK WHATSAPP YNET SHAZAM FREESIP GOSMS אבל למשל VIBER נאלצתי להסיר מהעדר מקום (תוכנה גדולה מאד) ועד כמה אחרות.

danik56

New member
תמיכה בעברית

האם DESIRE בגירסה 2.2 תומך בעברית כולל תפריטים ?

ronengeles

New member
כן ולא

אם אתה משתמש בגרסה המקורית שבאה עם המכשיר (של HTC) תהיה תמיכה בעברית ברמה של כתיבה וקריאה (עם כמה בעיות קלות של יישור לימין ובעיית מספרים הפוכים), אבל ללא תפריטים בעברית. אבל יש רומים מבושלים עם ממשק עברי מלא (שכוללים גם תיקון לבעיות העברית בגרסה המקורית) ואותם אתה תוכל להתקין על המכשיר (או לשלם לחנות שיתקינו לך).

voguemaster

New member
לדעתי האישית זו בעיה קשה מאוד של המכשיר

ולכן כדאי לקנות את הדגמים היותר מוצלחים שהם הוציאו. פשוט אין שום סיבה שאחרי התקנת כמה תוכנות פתאום תיכנס לבעית מקום. אין שום סיבה שדבר כזה יקרה וזה פשוט תכנון גרוע של מע' הקבצים + התקמצנות על זיכרון. אל תשכחו שלא רק מדובר על גודל התוכנות עצמן אלא גם על ה-DATA שהן שומרות. בחלק מהתוכנות זה יכול להיות לא מעט..

למעלה