המלצה (למי שלא מכיר)

river man

New member
המלצה (למי שלא מכיר)

שלום לכם, הייתי רוצה להמליץ על הרכב פיוז'ן דיי ידוע, אך לטובת מי שלא מכיר, mahavishnu orchestra (בהנהגת ג'ון מקלפלין). אחת הלהקות היותר מעניינות ששמעתי, מוזיקאים מוכשרים להחריד שמסוגלים לנגן לבדם בסולואים, אבל רוב הזמן עובדים בתור קבוצה (כך הייתי רוצה להאמין). במקרים רבים הצליל שלהם מורכב מדיאלוגים בין הגיטרה החשמלית של מקלפלין ובין הכינור של ג'רי גודמן והקלידים של יאן האמר, כשברקע יש את ריק ליירד על הבאס והמתופף האימתני בילי קובהאם (זה ההרכב הקלאסי של הלהקה). אלבומים מומלצים: אלבום הבכורה משנת 1971 - the inner mounting flame אלבום ההמשך שנתיים לאחר מכן - birds of fire (האהוב עלי) למי שכבר מכיר את ההרכב ואהב, כדאי לנסות להשיג שלושה אלבומים פחות מוכרים שלהם, אשר באמת מציגים את הכוח והאנרגיות שלהם (גם על הבמה): הראשון היא הופעה מדנבר משנת 1973 (יצאה כבוטלג אני מאמין). השני הוא אלבום בוטלג נוסף שנקרא - the lost trident sessions, עם כמה קטעים מבריקים באמת. השלישי הוא בוטלג נוסף של שירים וקטעים ממספר הופעות חיות, עונה לשם: The Mourning Flame Of Eternal Five. כאמור, מאוד מומלץ למי שרוצה להרחיב אופקים ולשמוע משהו שעוד לא שמע. חג שמח, שחר

למעלה