המלצה למחשב נייד

דנה^^

New member
המלצה למחשב נייד

שלום, אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד ומעוניינת בהמלצות.. עברתי על מאמרי הפורום ופחות או יותר סיווגתי מה התכונות שחשובות לי- חוזק ועמידות (שלא ישרט מכל דבר קטן וכו'..) גודל מסך בין 14-15 אינץ משקל לא מעבר ל3 ק"ג (כמה שפחות יותר טוב- הוא ישמש ללמידה וכנראה שאני אסחב איתו הרבה) איכות שמע (יאוכסנו בו הרבה mp3..), כולל (או אופציה להוסיף) צורב זמן סוללה- חשוב לי כזו שתחזיק מעמד כמה שיותר, הבנתי שזה אומר כזו שבנייה מ6 תאים? מה הזמן המקסימלי שסוללה כזו יכולה להחזיק? אני מעוניינת במשהו כזו 6 שעות.. הוא ישמש בעיקר למטרת לימודים שזה אומר אופיס, (קראתי שחשוב לציין מה לומדים- פיזיקה, יש פה אלנט של גרפים, לא בטוחה עד כמה זה מסובך בשבילו..) מבחינת הארד דיסק הבנתי ש50GB מספיקים למטרות אלו, דעתכם? בענייני מעבדים, זיכרון, כרטיסי מסך וקול אני לא מבינה כלל.. אז אשמח לקבל טיפים והמלצות, ודברים נוספים שתוכלו להאיר את עיני בהם.. כמו כן קראתי על הבעייתיות שבויסטה לעומת XP, האם הבעיות שהיו עדיין תקפות? האם עדיף XP? חשוב לי מאוד שהמחשב יעבוד מהר ולא יתקע או שיקח לו הרבה זמן להפעיל דברים, כמו כן שאני אוכל לרוץ על כמה תוכנות בו זמנית. ודבר אחרון מבחינת מחיר אני מקציבה לעניין בין 5000-7000 ש"ח, כאשר כמה שפחות יותר טוב אולם האיכות היא זו שתכריע.. תודה רבה וערב טוב :) דנה

דנה^^

New member
נ.ב

חשובה לי גם תמיכה של החברה ז"א שאני לא אמצא את עצמי מתוסכלת מדי אחרי שקניתי את המחשב וזה לא יעניין\לא יהיה ניתן להשיג אף אחד בשירות הלקוחות של החברה..

eliel11

New member
שמעי

איכות שמע טובה זה מצרך נדיר בניידים. הניידים של HP הם סבילים יחסית לאחרים אבל אני אישית לא סובל את HP. יקרים מדי ביחס ל DELL בקרוב אני מניח שסדרת IDEA PAD של לנובו תגיע לארץ. בסדרה הזו אחת מגולות בכותרת היא הסאונד. המחיר שלה בארה"ב הוא מעולה. זה לא אומר כלום על מה יהיה המחיר בארץ.. צורב זה סטנדרט היום. כן עדיף XP (למרות שאני דווקה מחבב את הויסטה אבל זה כי השקעתי שעות בלשנות הגדרות כדי שהכל יגיב מהר...) בטווח תקציב שלך HD של 160GB זה סטנדרט היום.

eliel11

New member
אין לי שמץ של מושג איפה יוסיXP כשצריך ../images/Emo13.gif

דנה^^

New member
תודה + שאלה נוספת..

קודם כל תודה, לצערי אין לי כל כך זמן לחכות - הרכישה תתבצע בימים הקרובים.. יש לך המלצות נוספות? דגמים ספציפים של DELL או לנובו או כל חברה אמינה שעומדים בדרישות - בדגש על זמן סוללה? המשך יום נעים :)

eliel11

New member
אני עייף מכדי לחפש מפרט טוב אבל כמה דגשים

שאני יכול להציע, קודם כל, זמן סוללה זה עניין של מה המחשב דורש קרי גודל מסך, מעבד, מאיץ גרפי וכל השאר. ככל שהמסך גדול יותר הצריכת חשמל גדולה יותר, ככל שהמעבד ישן יותר הוא יצרוך יותר חשמל (אני לא מתייחס לכל סדרות הL והU בכוונה). כיום מעבדים הם מאד חסכוניים יחסית לפעם. מאיץ גרפי עצמאי דורש יחסית הרבה מתח אבל זה לא רלוונטי לך. שורה תחתונה המסך הוא המשפיע מספר אחד. אם את רוצה יותר זמן סוללה פשוט תקני סוללת 9 תאים. כל הניידים בסדר גודל של 14-15 יתנו לך עם סוללת 6 תאים 2-2.5 שעות עבודה. סוללת 9 תאים = 50% יותר זמן עבודה +- דגמים טובים לך לדעתי יהיו סדרה R של לנובו או לטיטיוד של DELL. הכי עמידים בטווח מחירים שלך. מזכיר שוב שהסאונד יהיה מבאס... הייתי משקיע במעבד T7250 (תמורה הכי טובה למחיר) למרות שגם T5250 יספיק לצרכים שלך. 2GB RAM חובה לדעתי. HD לפי הצעה שתמצאי ממש ממליץ לקחת מחשב 14". הרבה יותר נייד מה15" וזה מנסיון כואב (בעיקר בגב
)

למעלה