המלצה למחשב נייד

• פותח הנושא rc
  • פורסם בתאריך

rc

New member
המלצה למחשב נייד

שלום רציתי לקבל המלצה למחשב נייד התקציב שלי הוא עד 5K (למרות שאני יכול להוסיף קצת), וחשוב לי שיהיו בו 2G של זכרון (בשביל ויסטה) ומעבד חזק, מכיוון שהמחשב אולי ישמש גם ללימודים (הוא לא צריך להיות עם ביצועי על), ולא משנה לי מתוצרת איזו חברה, בתנאי שזו חברה אמינה עם שירות טוב למקרה הצורך אשמח לקבל המלצות מה עוד כדאי שיהיה בו והמלצות על דגמים מסויימים ממי שמתמצא ו/או בעל מחשב נייד תודה ויום טוב

undi

New member
יש לי המלצה בשבילך

תקרא קצת בפורום אם יהיו לך שאלות ספציפיות,אני בטוח שתקבל תשובות

rc

New member
תראה

האמת המדהימה היא שדווקא דפדפתי וקראתי קצת בפורום רציתי לדעת מה חשוב שיהיה במחשב (חוץ מ-2G זכרון) ועל מה אפשר להתפשר בסדר גודל של המחיר שציינתי (5K), ואם אפשר לקבל כמה המלצות אם אין לך שום דבר חכם לומר אפשר גם לא להגיד כלום...

LiranTheWizard

New member
תתרחקי מהדגם הבא

Dell Latitude D531 - הוא עונה בדיוק לדרישות שלך. הוא נמכר בחנות בשם Notebookclub - תתרחקי מהם כמו מאש! למה? בגלל שאחרי זה יגידו שאני סוכן שלהם... ואני בכלל סוכן KGB לשעבר (למרות שהרוסית שלי על הפנים...) סתם... מחשב נהדר וחנות מצויינת ולא מצאתי עסקה טובה יותר ממנו למרות שהמשכת לחפש גם אחרי הקניה (סוג של שריטה
). יש כאן אנשים שפשוט חושבים שמשתמשים אחרים בפורום הם סוכנים סמויים של חנויות כאלה ואחרות... אותי מעניין להיתקל בסוכניה של אייבורי... יש ל-Dell גם סדרה חדשה של מחשבים שמדברים איטלקית בשם Vostro, אבל האנגלית שלהם לא מי-יודע-מה. גם עכשיו הפרלמנט האיטלקי פוזר כך שהמחשבים עצמם לא עבדו טוב... סתם. מחשבים טובים אם כי הסדרה העסקית, קרי, Latitude עמידה יותר בפני זעזועים ומצויידת גם במסך לא מבריק - מט. יש כאלה שמעדיפים את זה ויש כאלה שמעדיפים מסך שהוא 2 מוצרים במוצר אחד: גם מסך וגם מראה! ואז כשמשתמשים במחשב אפשר לשאול: מראה מראה שעל הקיר, מי הכי %^%& בעיר?... התגובה הזו אמיתי בחלקה ובחלקה האחר היא תוצר של כדורים שנלקחו היום בסדר הפוך! מחר אני מקווה שכל העניין יסתדר.

jugrad

New member
נצל"ש- איפה עומד ה dell xps1330

מה יותר חדיש בהשוואה לסדרת dell שהזכרת?

LiranTheWizard

New member
ה-XPS וה-Vostro הן 2 סדרות נפרדות

כאשר ה-Vostro מיועדת יותר לשוק העסקי-לייט. ה-XPS מיועד כמחשב מולטימדיה/משחקים למרות שסקירה ב-TheMarker שקראתי לאחרונה (בשיתוף האתר WiseBuy) מעמידה את זה קצת בספק. מחשב עסקיים של Dell זה Latitude וגם Precision למי שזקוק לתחנות עבודה חזקות (למרות שמדובר במיתוג מיותר). מותג ביתי זה ה-Inspiron. ה-Vostro מנסה לשלב בין לבין. עמידות גבוהה משל ה-Inspiron אבל נמוכה משל ה-Latitude. מה שאני לא אוהב ב-Vostro זה שהוא כבד - משהו מסויים בעיצוב שלו מכביד על המשקל. לא יודע מה זה. ה-XPS מביע בכל מיני תצורות כמו מעבד, כרטיס גרפי וכו'. כרגע גם ה-XPS1330 הוא לא הכי חדש - התווסף לו אח גדול יותר - XPS1530. ואל תשכח שיש גם את ה-XPSM1730 זהו מכונת משחקים כבדה ששוקלת קרוב ל-5 ק"ג ומצויידת בהתאם.

jugrad

New member
תודה רבה- אבל אם כבר...אז

אני צריך ייעוץ: האם כדאי לקנות את הXPS 1330 אני צריך מחשב ידידותי קטן וחזק להכל ... אני משתמש רגיל - אינטרנט וורד - הורדות - גם קצת משחקים מהסקירות שראיתי לגבי המוצר הבנתי שהוא טוב (לי), הקטע הוא שראיתי כל מיני בעיות קטנות שנמצאות בו-כמו כרטיס מסך - וינדוס ויסטה(הייתי מעדיף xp) .. מה הייתם מציעים ? האם כדאי לשפר את הנתונים הנ"ל כלומר להחליף לדוגמא ל כרטיס g force 8400... תודה רבה

bar666xp

New member
כך בחשבון אי אפשר להחליף אפשר להזמין עם...

הכרטיס מסך במחשבים ניידים מובנה בלוח-אם להחליפו = להחליף לוח-אם = $ והרבה. לגבי איזה כ.מסך טוב לך אין לי מושג לא ציינת על אילו משחקים ז'נר מדובר כדי שנדע כיוון לדרישות חומרה... לדוגמה סוליטר ושות לא מצריך כ.מסך מיוחד... אבל אם אתה משחק בשוטרים ומשחקי 3D כבדים/מורכבים ה8400GT יהיה דיי חלש שלא לדבר על ה8400GS... אאל"ט הGS כבר ניבדק אגב על הXPS1330M עם 8400GS והFPS הגיע ואף ירד מדי פעם מתחת ל15FPS מה שאומר כי ככל שיצאו משחקים כבדים/מורכבים יותר כך הוא יחשב עוד יותר חלש... מצד שני לא ממש ראיתי מחשבי 13.3" עם כ.מסך כמו 8600GT צפונה.

undi

New member
נתחיל מהתחלה

ונסכם שאתה לא מחליף כרטיס מסך אלא הולך על דגם אחר שמגיע עם הכרטיס הרצוי. (אין יותר מידיי הבדלים בין האינטל 3100 לאנוידיה 8400 ) מהסקירות הבנת שהוא טוב לך ? לך תתרשם במו עיניך ואולי תחליט שמסך 13.3 הוא קצת קטן לך. אין "יעוץ" שיכול להתאים לך מכיוון שלמעשה אתה לא "צריך" נייד מסויים אלא בסופו של דבר הקניה תעשה בהתאם לעומק הכיס בלי קשר לצרכים אמיתיים.

eliel11

New member
הלו, בלי להעליב לי את המחשב ../images/Emo8.gif

ה8400GS למרות שהוא לא בדיוק הכרטיס האידיאלי הוא עדין הרבה יותר טוב מהאינטל. אולי בנצמרקים לא מראים הבדל אבל יש הרבה הבדל. לי במקרה יש כזה ולא מזמן סיימתי את המשחק COD4 ועכשיו אני מדי פעם יושב ומשחק STALKER כמובן שאני לא משחק בהגדרות מעל MED אבל לי זה מספיק. זה כרטיס ל casual gamer לא לגיימר. מחשב עם X3100 לא יסכים בכלל להתקין את המשחקים האלה (מנסיון, ניסיתי להתקין לחבר, אפילו BF2 לא הסכים לעלות)

jugrad

New member
טוב לשמוע- יש כרטיסי מסך נוספים שהיית ממליץ ע

ליהם? מה התכונות האחרות של המחשב שלך? האם אתה מרוצה ממנו ? מה היית משפר בו?

eliel11

New member
שמע, זה המחשב הכי טוב שיצא ב2007 לדעתי

עיצוב מופלא שמשדר יוקרה ולי זה חשוב מאד. הוא קל מאד יחסית (2 קילו עם סוללת 6 תאים 2.2 עם סוללת 9) והזמן סוללה טוב. המסך מעולה לדעתי. לי קשה עם 12.1 מכיוון שבמחשבים של 12.1 מוותרים יותר מדי על הביצועים של המחשב והמקלדת מכווצת מה שמחרפן אותי אישית. המחשב הזה בנוי לתפארת ונותן תחושה מאד טובה כשעובדים עליו. כאמור ביצועי החומרה שלו מאד מספקים אותי. כשבא לי להירגע ולהרוג כמה מפלצות עם 3 ראשים אני יכול לעשות את זה וכשצריך לעבוד המחשב פועל מהר וחלק (אגב אני עם ויסטה ולי היא בסדר גמור. קח בעירבון מוגבל אבל, אני ביטלת משהו כמו חצי מהסרביסים שלה כדי שהמחשב יעלה תוך דקה ויגיב מהר, לפני זה לקח לו 3-4 דקות רק לעלות ולפתוח דפדפן לקח 30 שניות).הכרטיס מסך שלו הוא לא פאר היצירה ואם אתה אוהב משחקים רק כשהגרפיקה חלקה לגמרי אז הוא פשוט לא מספיק. את STALER למשל אני מריץ על MIN ו 1024X768 והוא עובד חלק. אם אני יעלה את הרמת פרטים אז כלום לא יזוז לי. כרטיס שיריץ חלק משחקים יהיה 8600GT או 2600 של ATI (בNVIDIA עדיף ממה שקראתי). תכלס, אם אתה רוצה מחשב שהוא נייד ולא משקולת בגודל חצי שולחן בית קפה בלי יותר מדי תוותר על בצועים זה מחשב מעולה אבל אם אתה לא הולך להתנייד עם המחשב כמעט אז כמובן שיהיה עדיך מחשב מיינסטרים בגודל 15.4 עם 8600GT שיעלה אותו מחיר אם לא פחות. אגב, מציע לחכות למעבדי ה PENRYN שצריכים להיכנס למיינסטרים בקרוב(כמה חודשים אני מניח). הם יעלו כמו סנטה רוזה אבל התמורה למחיר גבוהה בהרבה.

jugrad

New member
יש לציין כי אני לא מבין גדול במחשבים-

אז אתם אומרים שמחשב נייד זה לא למשחקים בעצם? אם אני בכל זאת מעוניין ב cod ודברים בסגנון - מה הייתם מציעים? מה זה אומר fps?

bar666xp

New member
FPS = פריימים בשניה.

יש הרבה ניידים למשחקים {המלצה אישית ברוב המקרים נייד לאינטרנט אופיס ושות + מחשב שולחני למשחקים יעלו יחד כמו נייד אחד למשחקים}. למשחקי 3D מורכבים/כבדים מומלץ כיום מעבד T72##/T73## צפונה.. כ.מסך 8600GT או המינימום 8600GS {שלא טוב בהרבה מה8400GT} זיכרון החל מ2G צפונה {מומלץ צפונה}... אפשרי גם ה""מקבילים"" מבית AMD/ATI לגבי מעבדים וכרטיסי מסך {הם יהיו ""חלשים"" יותר אבל יעמדו בדרישות ועשויים להיות זולים יותר}... קח בחשבון כרגע הטופ למשחקים וגרפיקה ברמה גבוה הם אינטל כמעבד וכרטיס מסך של NVIDIA. אגב COD=CALL OF DUTY כן... אם כן אז תחשוב בתקציבים של 10K צפונה {אולי אפשרי להתחיל ב7K~8K}... אילו משחקים שכמה שהחומרה תהיה חזקה המשחק הבא בסידרה בסבירות גבוה ידרוש חומרה גבוה של היום כמינימום להפעלת המשחק... לגבי FPS כל עוד תקבל מעל 35FPS זה לא חשוב העין האנושית רואה 32 או 36 פריימים בשניה לא זוכר במדויק... אם הפריימים ירדו מתחת ל15FPS זה כבר ממש יורגש ואפילו עשוי להיראות כאילו המשחק ניתקע לשניה/מספר-שניות.

למעלה