המלצה למדריך

המלצה למדריך

בזמן הקרוב אני מתכוון לסיים את לימודי בc++ וניראה לי שאתקדם לmfc וapi. אז אני צריך המלצה לספר טוב ובאנגלית (משהו שיש באינטרנט אם אפשר) לmfc. תודה

Zack DA

New member
תשובתו של Dnile:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=89&msgid=24238736 מניסיוני האישי, יש הרבה מאוד ספרים טובים - ברגע שהחלטת לקחת ספר באנגלית - זה כבר פחות משנה. רצוי שתבחר בספר לא ארוך מדי. יש הרבה מאוד ספרי "תנ"ך" שהם בעצם רפרנס ענק שלא תמיד מתאים ללימוד עצמי (ראה ערך סטרוסטרופ).

אני מחפש ספר

שלא יהיה ארוך מדי ובכל זאת שילמד אותי את הדברים העיקריים ברמה שאני אוכל להגיד שיש לי שליטה לא רעה בmfc. כ500 עמודים זה מעט מדי? זה מה שתכננתי בערך לקרוא. עכשיו אני רק צריך ספר, ולמרות שאולי יש הרבה ספרים טובים אני מעדיף אחד טוב במיוחד שילמד באופן מקיף וטוב. אז אם למישהו יש המלצה אני אשמח (וסליחה שלא שרשרתי לשרשור שכתבת לא ראיתי אותו).

DNile

New member
אני,

אחרי 2 ספרים של 1300 עמודים כל אחד, וכחצי שנה של התגוששויות מול MFC, עדיין לא הייתה לי היומרה להגיד שיש לי שליטה לא רעה בMFC. בכל מקרה, programming windows with MFC זה בערך 1300-1400 עמודים, וגם אז, הוא לא מקנה לך את הידע שתצטרך לרכוש על ידי תכנות נטו עם MFC. תעשה את החשבונות לבד.

המממ

אז אני חושב שההגדרות שלנו למושג שליטה לא רעה שונות במקצת, ולכן נעזוב את המושגים וההגדרות. אני מחפש ספר טוב, באנגלית וחינמי\אונלייני. חיפשתי את הספר שציינת ולא מצאתי אותו אונליין בשום פורמט. לכן אם יש לך המלצה לספר טוב אחר שעוסק בmfc ואפשר למצוא אותו באינטרנט אני אשמח מאוד (כמו שההוא למעלה כתב משהו לא ארוך מדי אני לא מחפש להיות דוקטור בנושא (אני לא מחפש שליטה לא רעה)) . אני יודע שניסיון בתכנות זה חשוב אבל בכל זאת אוכל לרכוש אותו רק לאחר שאדע את הנושא (לפחות בצורה בסיסית). ותודה

gmorphus

New member
לדעתי

עדיף להתחיל בלימוד בסיסי של win32api (אני לא זוכר את השם של הספר אבל הוא מאוד ידוע ואני בטוח שיהיו כאן אנשים שימליצו עליו) ואח"כ ללמוד באופן בסיסי MFC, להחזיק לידך ספר טוב שמכיל הרבה מידע על MFC ולהתחיל לתכנת. ללמוד MFC לא תצליח מספרים, אלא מנסיון ופתרון בעיות מסובכות. בהצלחה.

DNile

New member
Programming windows

של charles petzold. גם דרך, למרות שהדעות חלוקות לגבי ללמוד MFC קודם או לא. בכל מקרה, גם זה ספר של בערך 1300 עמודים.

למעלה