המלצה ליין טוב

• פותח הנושא M146
  • פורסם בתאריך

M146

New member
המלצה ליין טוב

היי כולם..
חשבתי לקנות בקבוק יין חביב ליום האהבה אותו נשתה עם בן זוגי סתם ככה אל תוך הלילה בשישי הקרוב (יום האהבה) אני לא מחבבת גדולה של ינות מרירים (וינות בכלל, אבל מוכנה להתפשר)
יש לכם המלצה ליין טוב, בסופן של דבר זו מתנה לו אבל משותפת (כי נשתכר יחדיו) המחיר לא משנה העיקר שיהיה באיכות טובה ויאפשר שתיה ארוכה ממנו (אם זה מר מדי או כבד אז זה סתם יבאס- אותי לפחות, ועל הדרך גם אותו חחח)

קלאסי - יין רוזה טוב

יחסית מתוק וקליל. היה שרשור לפני איזה שבוע עם המלצות של חברי הפורום, תחפשי עמוד או שניים אחורה.

M146

New member
נשמע טוב..למה זה מתאים?

בגדול תכננו לאכול ארוחת ערב במסעדה יפנית (סושי)
היין מתאים בגדול אחרי ארוחה שכזו? (חשבתי לקפוץ לאחריה לחוף היום ולשתות אותו אל תוך הלילה..) או אולי לקחת טייק-אוואי (סושי) ולאכול במקביל? (פחות באלי להזמין אותו במסעדה, אני רוצה את האינטימיות הזו)

Desert Seagull

New member
יינות רוזה, לבנים, מחוזקים או קינוח

מבחינת לשתות על חוף הים, יין לבן קליל או רוזה זה אחלה. רק נקודה אחת, חייבים לשתות אותם קרים. בין המומלצים בעיניי הם הרי גליל רוזה (35), ויתקין רוזה (65), תבור סוביניון בלאן (50) , פלטר סוביניון בלאן (60-70).

מחוזקים - שרי או פורט. יינות מחוזקים לרמה של 16-20 אחוז אלכוהול. ככלל אצבע, ססמיכים יותר, סירופיים יותר ועשויים להיות מתוקים (שרי פדרו חימנז או כל יין ישראלי בסגנון פורט). יהיה לכם קשה לנהוג אחר כך אם תשתו בקבוק שלם של זה...וגם החום בחוץ עשוי להעיק עם משקה כזה סמיך. המלצות : ויתקין NV, אור הגנוז הר סיני. שרי אני לא יודע להמליץ.

יינות קינוח או יין לבן חצי יבש גם יכול להיות אחלה אבל גם כדאי לשתות בקירור. כל מוסקט/מוסקטו ואולי אפילו גוורצטרמינר חצי יבש יכול לעשות את העבודה. אני מאוד אוהב את ה"בציר מאוחר" של טפרברג. הרבה ממליצים גם על הייטס ויין של יקב רמת הגולן אך הוא עולה כ-100 שח.

ספרי מה קנית
תהנו

M146

New member
תודה! אממ

נראלי נסגרתי עם עצמי על הרוזה, גם בגלל ששותים אותו קר וגם בגלל כל מה שמיוחס אליו שהוא קליל וכאלה ומתאים לקיץ וכל זה..
אבל לא יודעת של איזה חברה!!! לא משנה כמה בדקתי אני לא יודכעת איזה לבחור. המחיר לא משנה לי, העיקר שיהיה טעים ושיהיה אפשר לשתות ממנו הרבה.. |(כי אני די על גבול השונאת יין. אלא אם כן הוא פרשי כזה ולא כבד.. רוזה כבר נופל פה להגדרה אבל בין הסוגים השונים אני די לא יודעת מה לבחור...)

M146

New member
אה עוד שאלה!!

אפשר למצוא הכל בסופר?(שופרסל/מגה) ?

Desert Seagull

New member
כתבתי לך המלצה. הרי גליל רוזה וויתקין רוזה

עדיף לחפש בחנות יין מתמחה הקרובה לביתך

eran735

New member
אדום\לבן?

המלצה שתמיד עובדת זה המוסקטו של רמה"ג\דלתון
בנוסף לבנים שתמיד עושים טוב:
ויתקין מסע ישראלי לבן
וויט טוליפ
והירדן ריזלינג של רמה"ג
אפשר אפילו לנסות ללכת על איזה אמרלד ריזלינג הם בד"כ קלים לשתיה וטיפה מתוקים.

המלצה אחרת

אם את לא אוהבת יין ויין 'מריר' אז רוב היינות הרוזה הם יבשים (או כמעט יבשים) ולא יהיו לך מאוד טעימים.

במקרים כאלה הכי מומלץ מוסקטו (לא מוסקט), בדגש על אלו של יקבי רמה"ג, דלתון, או טפרברג (יש גם ורדרד מהאחרון). הם די מתוקים, טעימים לאללה - במיוחד למי שלא אוהב את החמיצות/מרירות/כובד של יין. אפשר להשיג בכל חנות, 30-40 ש"ח. לקרר ממש טוב לפני ההגשה, אפילו להביא בצידנית. בשום אופן לא לקנות בציר יותר ישן מ-2010 (עדיף 2011)

לחילופין, לבנים חצי יבשים אבל לכיוון המתקתק, כמו הגוורצטרמינר (לא להיבהל מהשם) של שאטו סנט מישל, ריזלינג לבן מסדרת גמלא של רמה"ג (יש בסופרים לפעמים, בקבוק צר ויפה) וכד'

כמו שאמרו - לא לשתות ולנהוג.

למעלה