המלצה לטיפול ב - ADD

המלצה לטיפול ב - ADD

הי, דיי חדשה כאן, לפני כחודש בני בן ה - 8.5 אובחן כבעל הפרעה (קלה, יש דבר כזה??) בקשב וריכוז ללא היפראקטיביות . הומלץ לנו לתת לו ריטלין כדור אחד של 30 מ"ג ביום .
כמובן שהאפשרות הזו הכניסה אותנו לחששות ואנו מנסים להמנע מטיפול בריטלין , אך עדיין יש צורך לטפל שכן יש רגרסיה בלימודים .
שאלתי היא, האם מישהו כאן מכיר והתנסה בתכנת attengo ? תכנה לטיפול בבעיית קשב וריכוז , מותאמת אישית לפי גיל המאמנת את גלי המוח לתדר הנכון (כך נאמר לי)
ע"מ שלא אקנה חתול בשק, וכדי שאוכל לקדם את בני , אשמח לקבל חוות דעתכם ו/או המלצות לטיפול חלופי שאינו ריטלין .

תודה .

ADD ללא היפראקטיביות

מבינה את הצורך שלך לטפל בילד ללא שימוש בתרופות. גם אני הייתי שם.
מנסיוני למדתי שהניסיון שלי עם טיפולים אלטרנטיביים {לא השתמשנו בתוכנות, כי זה תמיד היה יקר מדי בשביל התנסות שלא הצלחתי אף פעם לקבל עליה המלצות {וגם לא דיסהמלצות}}, לא גורם לאף אחד לקפוץ או לוותר על הזמן {וההוצאות}, שכרוך בהתנסות משלו. אז בכל מקרה- בהצלחה.

אבל, כדאי ללמוד על ההפרעה שנקראת ADD ללא היפראקטיביות- בניגוד לילדים עם בעיות התנהגות קשות לפעמים, ילדים ומבוגרים שהם ADD ללא H, מתאפיינים בעיקר בקושי בהנעה עצמית, יותר נוטים לדיכאון ולייאוש, והרבה פעמים נמנעים מכל מה שקשה להם והם גם איטיים יותר. במקום האימפולסיביות המאפיינת את ההיפרים- אנחנו שאוהבים לנוח, פשוט נמנעים מעשייה.
לכן, לא משנה מה תחליטי- לנסות קודם תרופות, או טיפולים אלטרנטיביים, תוכנות, או כל דבר אחר- עדיין , הדרכת הורים, ועזרה אינטנסיבית בהכנת שעורי בית, בהתארגנות, בהכנה למבחנים, ובהתיחסות מיוחדת למצבו החברתי- הם דברים חיוניים להצלחתו, ולהצלחתכם בשמירה על בית מאושר שישמש מקלט חם וטוב לילד שקשה לו.

את יכולה לדחות את הטיפולים, או לנסות כל מני דברים. אבל זכרי- התסכול והיאוש כתוצאה מירידה בלימודים או במצב החברתי- גורמים לירידה תלולה במצב הנפשי והרגשי. עשי הכל כדי למנוע ממנו להתיאש מעצמו . לוקח שנים אם בכלל לצאת ממצב כזה.
ולכל שאלה, אנחנו פה.
ממני, ADDית כמעט בת 50...{משתמשת בריטלין}

ואני מוסיפה

הבת שלי (היום בת 10) עם ADD, תחילה לא זיהינו את הבעיה, רק בכיתה ג', אחרי שהבנו שיש בעיה בלימודים, ולא משנה כמה שיעורים פרטיים נתנו בזמנו (והיא הלכה הרבה לשיעורים פרטים שעלו לא מעט כסף), היא עשתה אבחון TOVA ואבחון פסיכו דידקטי, והתחלנו לטפל בריטלין.
להגיד לך שאני מאושרת מזה שהיא נוטלת כדור? אז אני לא משתגעת על הרעיון, אבל אני רואה מה זה עושה לה, הלימודים השתפרו, וברגע שהיא הבינה שיש לה בעיה, שהיא נוטלת כדור לבעיה שלה, זה חלק מהפיתרון, זה גם נותן לה ביטחון שהיא יכולה להצליח.

אני לא מכירה את התוכנה שאת מתייחסת אליה, אבל אני רוצה להגיד לך משהו בנוגע לתחליפי הריטלין (ודומיו) שיוצאים לשוק כל הזמן. חבל על הכסף ועל הזמן. אף אחד מהם לא הוכיח את עצמו לחלוטין. בניגוד לכדור שמיועד לבעיות קשב וריכוז, ומשפיע מיידית, טיפולים אחרים הם לטווח הארוך, כלומר את לא תוכלי לראות תוצאה מיידית, אלא לאחר מס' ימים/שבועות, אם בכלל.

בינתיים בזמן הזה הסובל העיקרי הוא בנך, את מצביעה על רגרסיה בלימודים, זה לא ישתנה, אלא רק להיפך, זה יחמיר. הסובלים המשניים לאחר מכן אלה אתם ההורים, שתחוו תסכול מהסבל של בנכם, שבסך הכל אתם רוצים לעזור לו ואתם עושים ההיפך.

תחליטי מה שתחליטי, רק שתדעי שלכל החלטה שלך יהיו השלכות לכאן ולכאן.
בהצלחה.

מעצימה

New member
אטנגו

תוכנה שעוזרת למיקוד...עבד עליה כמה זמן....לא הוכיחה את עצמה במאום מלבד עלות גבוה.
טוב בתור עיסוק...שיפור יכולות המח...אבל תוצאות אולי בטווח ארוך.וצריך לשבת איתם...כיוון שמתייאשים מהר.

וואו מירב, כ"כ צדקת באיך שתיארת את התחושה

שלנו כהורים מהירידה של הילד בלימודים , את היאוש את הבאסה , כמה צריך לחזק אותם כדי שיאמינו בעצמם. אני אישית נותנת לילד כ"כ הרבה שיעורים פרטיים על מנת שירכוש ביטחון וירגיש טוב עם עצמו בכיתה , וכאשר יש לו מבחן שמסיבה זו או אחרת הציון לא משהו , אני מרגישה בשבילי ובשבילו כאילו נפלו השמיים. וזה לא נכון. אסור להרגיש כך. מכל כמה הצלחות תמיד תהיה גם נפילה. ומנפילה באה צמיחה. אבל זה דורש ממני כהורה לילד ADHD לעבוד על עצמי המון , ולא להתיאש , ולשדר לו הרבה אמונה בו וביכולות שלו למען לא תיפול רוחו.
בקיצור, אני מסכימה עם כל מילה שכתבת.

אגב בעייה חברתית אין לו , בזמן שאיננו תחת

כדור הוא עושה לעצמו יחצנות מעולה. הוא חביב , הוא מלא חיים , ראש טוב וילדים מאוד "נמשכים" אליו, בעל קסם , זה המזל שלי.

תודה לך .

הסבל מהתסכול של הילד הוא באמת גדול . מודה שמאז האבחון ועד היום מלבד בירורים שונים ,טרם קיבל טיפול בעיקר בשל החששות שלי שמא אתן לו טיפול לא מתאים ו/או כדור עם השפעות לוואי. .. מקווה מאוד להגיע להחלטה בקרוב ומודה לך על התייחסותך.

שלום אמא לנסיכים2

רציתי לספר לך על נוירוקליניק, יש להם כרטיס בתפוז עסקים,
זה הכרטיס שלהם: http://biz.tapuz.co.il/bizcard-249#baseInfo

ד"ר דורון תודר, שהוא פסיכיאטר מומחה עומד בראשם.
מדובר בטיפול בשיטת נוירופידבק וללא תרופות, הייתי ממליצה לך לבדוק את האופציה הזו וליצור איתם קשר.

כמובן לא לשכוח לומר שהגעת דרך תפוז.

סוף שבוע נעים

לדעתי זו אופציה טובה שכדאי לבדוק לעומק

בתוך האתר שלהם יש תיאורי מקרה... מצרפת לך לינק:
http://www.neuroclinic.co.il/CaseStudy-ADHD.php

זו אופציה מומלצת שכדאי לבדוק, להתקשר, להתייעץ איתם ואז להחליט.
אני בטוחה שהם יענו לך על כל שאלה שתהיה לך.
מדובר במרכז מאוד מקצועי עם הרבה ניסיון.

bhs

New member
קיבלנו את התוכנה חינם -

השתתפנו במחקר- הבן שלי לא הסכים לעבוד איתה - היא שיעממה אותו - והוא מאוד אוהב להיות במחשב, לשחק, לבנות,לצייר וכו.הוא היה בן 8.

למעלה