המלצה לויול

annanat

New member
המלצה לויול

אנחנו דיירים חדשים בסין. הגענו לפני כ 3 שבועות ואנחנו מתגוררים בteda לא רחוק מ tianjin נשמח להמלצות לטיול בראש השנה הסיני באיזור טיאנגין או ביגין. יש לנו שני ילדים בני 2 ו4. נשמח לקבל קצת מידע לגבי אטרקציות מתאימות תודה ושנה טובה

nitzano

New member
כמה נקודות לקחת בחשבון

ראשית, שבוע החופש של השנה החדשה נקרא בסינית שבוע-זהב זאת מכיוון שכולם יוצאים לחופשה. מבחינת הזרים הוא מכונה שבוע שחור מכיוון שאין מקום על שום טיסה ואין כרטיסי רכבת או אוטובוס לשום מקום. המחסור בכרטיסים מתחיל כבר מספר שבועות לפני החג ונמשך מעט אחריו מכיוון שכולם רוצים להבטיח מושב הלוך חזור (וכולם נמצאים בדרכים !). אם אתם בכל זאת מתעקשים לנסוע לטיין אז יש את ג'י שיאן 蓟县 שם יש את החומה הסינית של טיאנג'ין, יש גם את pan shan 盘山 שהוא הר כלשהו שאמור להיות נחמד. אופציה נוספת היא הזמנת כרטיסי טיסה מראש ופשוט לטוס לעיר אחרת )למשל צ'אנגדו). קחו בחשבון שגם שם קשה למצוא תחבורה ציבורית לטיולים.. אני אישית תמיד נמנעתי מנסיעה לטיולים בשבועות השחורים (יש שניים) ובפעם שכן נכנעתי ללחצי בת זוג נתקענו באיי-שם (איפושהו בחביי) בלי כרטיסי רכבת חזרה (נסיעה של שעה וחצי) ובמזל מצאנו אוטובוס שחזר לטיאנג'ין ב 4 שעות....

annanat

New member
תודה ושאלה נוספת

בהנחה שיהיה לרשותנו אוטו כמה נורא זה יהיה??? פשוט הבת שלי ב 3 שבועות חופש ופה אין הרבה מה לעשות אז אנחנו חייבים שינוי אוירה

nitzano

New member
זה משנה לא מעט

רכב שלוקח אתכם הלוך ושוב זה מעולה כי אין תלות בתחבורה ציבורית. אילי יהיו קצת פקקים אבל אני משער שלא ממש נורא כי הרב מתניידים ברכבת. מה שכן, עדיין יהיו המון סינים בכל אתר אליו תלכו כך שיהיה קצת צפוף אבל עדיין אפשרי. כרטיסי כניסה לאתרים גם עלולים להיות קשים להשגה. יכול להיות שבימים הראשונים לא ממש תהיה בעיה עם כניסה לאתרים (אלא אם הם סגורים לחג - שווה לבדוק) מכיוון שהסינים מבלים את הימים הראשונים אצל המשפחה. טיאנג'ין קצת משעממת אבל אם אתם נוסעים לבייג'ינג ונשארים שם עם רכב אז יש המון מקומות סביב העיר (אני מדבר על פרוורים) אליהם אפשר להגיע לטיול (יש ספר שחור נחמד באנגלית על אזור בייגי'נג ומסביב לעיר, חפשי בחנויות הספרים הגדולות). הצפון כולו קצת בעייתי בעונה זו כי קר מאד ומושלג (למיטב זכרוני) וגם קצת מסריח ומלוכלך מנפצים, זיקוקים ושאר חומרי נפץ....

annanat

New member
תודה, אנחנו נוסעים לבייג'ינג מחרתיים

מה באמת העניין הזה עם הנפצים והזיקוקים מטורף לגמרי 24 שעות ביממה אנחנו תחת הפגזות ובארץ עושים סיפור מכמה זיקוקים ביום העצמאות

למעלה