המלצה לבנק

tenzer27

New member
המלצה לבנק

כרגע יש לי חשבון בבנק הפועלים בסניף עמוס, לא ידידותי שפתוח פעמיים בשבוע אחה"צ וסגור ימי שישי. הסניף לא קרוב למקום מגוריי או עבודתי הנוכחיים. אני רוצה לעבור לבנק אחר. אין לי חסכונות (קניתי דירה עכשיו ויש לי משכנתא בבנק הפועלים אבל בסניף מרוחק אחר), יש לי הכנס חודשית של 8000 ש"ח נטו ואני סטודנטית. ומה שבעיקר חשוב לי זה עמלות נמוכות או כלל לא (בחשבונות סטודנט נהוג) ושאני לא אצטרך להגיע לבנק! שמעתי על הישיר הראשון, מה אתם אומרים? ואם יש כל בנק אחר (אפילו סניף ספציפי) מומלץ, אשמח לשמוע (בנקים מסחריים או לא) תודה.

stkachov

New member
שאלה

מה בדיוק יש לעשות בבנק? הבנק שלי(גם פועלים) הוא אמנם במרחק 5 דקות הליכה ממגורי, אבל אני יכול לספור על יד אחת את מספר הפעמים שהייתי בו במהלך שנה. את רוב הפעולות שאת צריכה את יכולה לעשות דרך האינטרנט. מה בדיוק הצרכים שלך מהבנק, שאת מחפשת דווקא אחד שיהיה פתוח כל יום אחר הצהריים וקרוב אלייך?

tenzer27

New member
תשובה

בפעמים שאני כן מגיעה לבנק, החוויה מאוד לא נעימה. הפקידות אנטיפתיות והתורים ארוכים. מבחינתי זאת סיבה מספיק טובה לעבור לבנק אחר...

stkachov

New member
אגב

חוץ מהאינטרנט יש גם מוקד טלפוני וגם דרכו ניתן לבצע הרבה דברים. כך שלדעתי את פשוט צריכה לראות אילו דברים את חייבת לבצע פיזית בסניף ולפי זה להחליט.

tenzer27

New member
עייפתי

יש לי פועלים באינטרנט ובטלפון, לאמא שלי שקרובה פיזית לסניף יש יפוי כוח מלא ועדיין יש פעולות שלא ניתן לבצע מחוץ לסניף כגון: נבלע לי כרטיס האשראי בכספומט של הסניף, חוק מסגרת האשראי וטעויות של הפקידות בסניף שמאלצות אותי לחזור אליו: חשבון סטודנט שלמרות חידוש החשבון כחשבון סטודנט (היה כרוך כמובן בהגעה לסניף) הפך לחשבון רגיל ונגבו עמלות בשגגה (טיפול בזה- הגעה לסניף), כל זה קרה בחצי השנה האחרונה ודי התיש אותי - בעיקר האנטיפתיות של הפקידות (ניהול שיחות אישיות בטלפון בזמן שיושב מולן לקוח, חוסר רצון להסביר פעולות של הבנק בחשבון, הסתרת מידע) והתורים הארוכים.

ettt

New member
גם שינוי לחשבון סטודנט

אפשרי דרך האינטרנט- את פשוט מצהירה שאת סטודנטית וזהו... יש שם אייקון יעודי להצהרה הזאת. מסגרת- אין מה לעשות אחת לכמה שנים בכל זאת צריך לחתום עליה טעויות- קורות תמיד, בסה"כ מדובר באנשים וכולנו טועים מדי פעם. לגבי השירות- אישית הייתי פונה למנהלת הסניף או לפניות הציבור- זה משהו שמאוד מקפידים עליו בהנהלה תורים- לא צריכים לעניין אותך- רוב הפעולות חוץ ממספר מאוד קטן אפשר (ורצוי) לעשות טלפוני ובאינטרנט

tenzer27

New member
תגובה

ממש לא נכון. אי אפשר להצהיר על היותך סטודנט אתה צריך להוכיח זאת, ע"י הצגת תעודת סטודנט או אישור לימודים - אי אפשר דרך הטלפון. לדעתי, בסניף שלי מתרחשות יותר מידי טעויות, אולי זה עניין של מזל רע אבל אני כן רוצה לפעול לשינוי המצב ולא לקבל אותו. תורים, כך מסתבר, מאוד מעניינים אותי. ובקשר לפניות הציבור, זה משהו שאני אעשה. ולמרות (בזכות) זאת, אני ממש לא מרוצה מהסניף.

ettt

New member
אפשר גם אפשר

בפולדר האחרון שנקרא "מידע והגדרות" יש בצד ימין תחת הכותרת "מידע על החשבון" אייקון בו ניתן להצהיר שאתה סטודנט. כמובן שזה קיים רק בחשבונות בטווח הגילאים שמוגדר למועדון סטודנט (18-35)- ולא צריך להוכיח כלום...

laleniya

New member
../images/Emo91.gifתנהגי כמוני באסרטיביות וב...

אני נוהגת לומר לפקידה שיחת
היא כמו עוד אדם בתור לכן קודם תגמרי לטפל בענייני ואחר-כך תעני
אישית לרב זה עובד לדבר בעדינות אך בתקיפותתתת לא פעם שמעתי פקידה אומרת תן לי מספר הטלפון שלך ואחזור אלי מייד

yair24

Member
צריך להבין ששיחת טלפון זה באמת

לקוח שמדבר ושכאילו עמד בתור. אני הרבה פעמים מתקשר ליועץ השקעות בבנק שלי ומדבר איתו, אם יש אצלו מישהו הוא אומר לי שהוא עסוק אבל אם אין אצלו אף אחד, אז הוא מדבר איתי ואז כשמישהו מגיע הוא מחכה עד שהשיחה תסתיים ופעמים הוא מחכה הרבה! היה אחד ששמעתי אותו אומר ליועץ "תגיד זה שמדבר איתך בטלפון שיבוא לפה למה הוא לא מחכה בתור?" אז היועץ אמר לו שהוא מדבר איתי עכשיו וכשהשיחה התחילה לא היה אף אחד ולכן הוא יצטרך להמתין שהשיחה תיגמר.

tenzer27

New member
זה נכון גם לפקידות באשנבים?

ואם כן, לדעתי, אם הסניף פתוח פעמיים בשבוע אחה"צ לשעתיים (סניף מ א ו ד עמוס) אז שהפקידות שמקבלות קהל לא יענו לטלפונים. ובאותה שיחה שהייתי נוכחת בה, השיחה לא היתה בעניינים פיננסיים...

laleniya

New member
אין ספק שאתה צודק

בדיוקלזה התכוונתי פשוט הדבר הוא דו-כיווני

benedictine

New member
בנק מרכנתיל ברמלה

ברח' הרצל. אחלה סניף, פעילות פיננסית עניפה ולא משעמם שם לרגע

bvb6

New member
תבקשי לעבור סניף

תחפשי סניף של אותו בנק שפתוח בשעות שונות , כמו סניפי עסקים ותנמקי את בקשתך באנטיפתיות של הפקידים

asafasa

New member
הישיר הראשון

אני עברתי אליו ממש לא מזמן (גם בתור סטודנט) ואני בדיעבד מצטער כי לא מתאים לי הקונספט שבו אני לא רואה עם מי אני מדבר במיוחד כשזה נוגע לכסף ובנקים וכו'. הזמינות - 24 שעות בטלפון ובאינטרנט- זה דבר שהרבה בנקים מסחריים אחרים גם מציעים, ומבחינת התנאים לסטודנטים הישיר הראשון לא שונה מלאומי פרט לכך שאין לו סניפים. הישיר מתאים בעיקר לאנשים שערים בלילה (או פועלים בו כשהם בחו"ל) כמובן כל הרשום להלן הוא על סמך התרשמותי הסובייקטיבית מסיור עצמאי בין חמשת הגדולים: עשיתי בחודש שעבר סקר בנקים באיזור מגורי (איזור רחובות/אוניברסיטת בר אילן) . פועלים - לטווח רחוק הכי יקרים לפי דעתי (עמלות וכד), עושה רושם של בנק המוני עם שירות לקוי. לסטודנטים כמעט חינמי. מתנות יפות מזרחי - לוקחים עמלות בדלת האחורית, לסטודנטים 8 שח דמי ניהול (!), מבחר שירותים קטן. הפקידה היתה אנטיפטית בסניף אליו ניגשתי (ציטוט: "את ההשוואות שלך עם בנקים אחרים - תשמור לעצמך!") לאומי - הכי זול לסטודנטים (כמעט הכל בחינם), בטווח הרחוק הוא יקר בערך כמו דיסקונט, והמוני כמו הפועלים. דיסקונט - מרחיבים את השירותים בזמן האחרון והמגוון מתחיל להזכיר את 2 הבנקים הגדולים אבל המחירים בהתאם. (פעם עבדתי בבנק הזה בתור טלר אז אני לא הכי אובייקטיבי.לא אגיד עוד) הבינלאומי - לדעתי יחסית זול ושירות טוב (בסניף בו הייתי), אבל מבחר המוצרים והשירותים שמציע מצומצם ביחס לשלושת הגדולים. לסיכום, קשה לדעת מה לעשות, מה שכן גיליתי שבנק ירושלים מצויין. אני מציע - חשבון בבנק הדואר לעו"ש, ובבנק ירושלים לפתוח קופה קטנה, או פשוט חשבון השקעות/חסכונות בלי עובר ושב בכל בנק מסחרי אחר. מי צריך צ'קים? בהצלחה

ettt

New member
ורק לשם ההבהרה

הישיר הראשון אינו נחשב בנק מסחרי- אלא זהו סניף טלפוני שלבנק לאומי. יש בו הטבות ושירות שונה במקצת מבנק לאומי אבל בגדול- זה בנק לאומי!

benben30

New member
לי יש חשבוןבישיר הראשון -הרבה חושבי

חושבים שהישיר נותן שירות טלפוני כמו כל מוקד...ולכן הוא לא מחדש כלום זה נכון אבל יש לציין שבהרבה פעולות אחרות שבהןבסניף רגיל יש צורך להגיע לסניף או לחילופין שמוקד שולח הודעה לסניף לחזור אליך בישיר זה מתבצע און=ליין בנוסף לא גובים על פעולות שסניף רגיל גובים כמו דפי חשבון שליחת פקס וכו' שלא לדבר על 20% החזר עמלות ו 5 שליחויות בשנה חינם 24 שעות פעילות כולל שישי ושבת הזמנת שיחה באינטרנט מחלקת אשראי והשקעות עד שעה מאוחרת מידי יום וכו'

למעלה