המלצה לבורד AM..

adi518

New member
המלצה לבורד AM..

בורד רך וקצר.. הבנתי שזה טוב למתחילים? כבר הייתי פעם בחרמון (2006), באתי, השכרתי סנובורד ועליתי לרכבל של המסלול הבינוני איזה 7 פעמים, כל פעם למדתי קצת אבל ממש אהבתי את זה ומאז לא יצא לי ללכת. אני עכשיו רוצה "להרים את הכפפה" שוב חחח.

המלצה

רום גארג רוקר יהיה אידאלי,גם רוקר וגם גמיש וקפיצי כמו שרק הקרשים של רום יודעים להיות.

1490 שח דגם 2013 עם 5 שנות אחריות

להשיג באוף פיסט-www.offpiste.co.il

בשביל מה לקנות בורד כרגע?

רוצה להשקיע? קנה נעליים, הם ישמשו אותך להרבה שנים. בורד בנתיים תשכיר.

2 איזי

New member
בשביל מה לקנות נעליים כרגע?

רוצה להשקיע? תיקח שעורים. זה ישמש אותך להרבה שנים. ציוד בינתיים תשכיר...

ועכשיו ברצינות. לפני הכל, צריך ללמוד! בהתחשב שישראל זה לא קנדה והחרמון זה לא האלפים. ללמוד לגלוש לבד זה בזבוז זמן. הטכניקה לא תהיה טובה והסיכוי לפציעות גדול...
מי שרוצה להיכנס לתחום כמו שצריך, יכול לצאת לחופשת סקי באירופה ושם לקחת שעורי סקי או אולי אפילו בכמה ימים בחרמון אבל לקחת מדריך פרטי (לפי המלצות) לכמה שעות בכל יום (לא להתבלבל עם הדרכה הפרטית של החרמון).

לקניית ציוד יש עוד זמן... חבל על הכסף בינתיים...

adi518

New member
האמת שחשבתי על זה

אני רק לא רוצה להשכיר את הציוד הלא משהו של החרמון. נעליים רטובות, בורדים לא משהו (הבנתי את זה ממישהו שעבד שם וגם חוויתי בעצמי את הנעליים הרטובות שלהם). אני גם לא מתכוון לעשות אצלם שיעורי סקי, כבר אתקמבן על שיעור פרטי עם מישהו מהאינטרנט.

אני אוהב שיש לי את הציוד שלי. חשבתי לקנות נעליים ביד 2.. ממישהו שקנה השתמש פעם-פעמיים ומוכר את זה כ-חדש בהרבה יותר זול מחדש לחלוטין. ויש לא מעט כאלה.

בכל מקרה, מחיפוש קצר שהבנתי שלא כל נעל עובדת עם כל ביינדינג, לכן קנייה של נעליים לבד עלולה לשים אותי בבעיה, כמובן תקנו אותי אני טועה. בעיקרון, חשבתי להשיג נעליים ואז להשכיר בורד מאחת החנויות, קשה לי להאמין שהחנויות לא מחזיקות ציוד מתוחזק וטוב להשכרה.

כמו הרבה מתחילים אחרים שמתי לב למבצע של סקיפס על באנדל ביגוד ב 1200 שקל. הבנאדל הזה באמת שווה או שעדיף להשיג משהו יותר טוב?

אני גם מתכוון להגיע לחו"ל מתישהו.

adi518

New member
שאלה לגבי נעליים של ברטון JET מ2013

שמתי לב שיש להם פטנט עם חוגה לקשירה מהירה.. אני שונא שרוכים (מי לא?) נראה לי שזה חוסך לך המון זמן וכאבי ראש. למישהו יש ניסיון עם זה? המחיר די מפתה... 130-140$ באיביי\אמאזון (לא דואג לגבי מסים). בטח בסקיפס 700 שקל או יותר. האמת הופתעתי מהמחיר הזול שלהם אבל אם זה הפרש של 100 שקל מהארץ, כבר עדיף לקנות פה. אם מישהו יודע ת'מחיר שלהם בסקיפס, שיגיד.

אגב, אם אני מידה 44 בכל הנעליים שלי אזי, 44 גם בנעלי סנובורד או שכדאי לקחת מידה פחות? תנו לי תשובה לפי ממוצע (מי שכבר עברו אצלו כמה זוגות נעליים).

idotriple

New member
צריך לקחת מידה או שתיים פחות מהמידה הרגילה

קח מידה 42. הרגל שלך תרחיב את הנעל, זהו תהליך שנקרא ברייק אין בו הנעל מתעצבת לגודל הרגל.
בכל מקרה, תמדוד לפני שאתה קונה

adi518

New member
יש לי רגל די צרה

בשביל השוואה, אני הולך עם אדידס גזל שזה נעל די צרה ברוחב.
אז ככה זה עובד? אשכרה שתי מידות פחות ממה שצריך?

2 איזי

New member
זה לא חוק

בנעליים מומלץ פשוט למדוד כמה שיותר חברות ודגמים ולמצוא את הנעל המתאימה ביותר...

ממליצה לא לקנות בלי שמדדת

מדדתי מלא נעליים עד שמצאתי נעליים שהיו נוחות לי, וזה כולל נעליים של חברות גדולות וטובות. אל תקנה נעליים בשק, תמדוד ותקנה רק מה שנוח לך.

Snow Fiend

New member
קנה מה שבא לך, ממילא אתה יודע יותר טוב מכולנו

עוד דוגמה מהספרים לגולש הישראלי המצוי.

Snow Fiend

New member
קניית נעליים -

לא קונים נעליים משומשות, גם אם היו יום בשלג. כי מהרגע שלובשים את הנעל, הפנימית מתרחבת כדי להתאים למבנה הרגל, וכידוע אצל כל אדם זה שונה.
גם לא קונים בלי למדוד, שזה אפילו יותר גרוע. שום כלל אצבע למידות לא יהיה אמין. יש נעליים שרצות במידה קטנה ויש כאלו שצריך לקחת גם 2 מידות מתחת.
יתרה מכך, יש נעל שבחנות תהיה נוחה בטירוף, אבל בהר היא תהיה סיוט בלתי נסבל.

מכל הסיבות האלו אני ממליץ לקנות נעליים אך ורק בחנות מקומית או לפחות בעיירה במהלך חופשת הסקי.

מבין את ההתלהבות שלך אבל חבל שתגמור עם ציוד שלא מתאים לך ורק יעכב את ההתקדמות שלך.

adi518

New member
מודה לך מאד

כנראה שארכוש בחנות וזהו. הבנתי ממוכרן של סקיפס, שה JET מגיעה גם ללא פנימית, אולי בגלל זה גם המחיר הזול שחשבתי.

Snow Fiend

New member
תעשה סיבוב מדידות בחנויות

תתחיל למדוד ולמדוד ולמדוד. גם אם מצאת משהו נוח - תמשיך למדוד את כל הדגמים שאתה יכול להרשות לעצמך, ורק בסוף תחזור שוב למדוד את הנעליים שהיו נוחות ואז תחליט.

נעליים טובות ישרתו אותך בנאמנות לכמה שנים, בורד תמיד אפשר להחליף. לכן קודם קונים נעליים.
אם אתה נוסע לחו"ל ולא רק לחרמון - יש הרבה חנויות שמשכירות ציוד ברמה טובה מאוד.

למעלה