המלצה לאתר סקי

13yaya

New member
המלצה לאתר סקי

בא לי איטליה - יומיים שלושה סקי + יומיים שלושה להינות מאחת הערים האיטלקיות או אזור כפרי וציורי עם נופים שווים.
מבחינת סקי אנחנו מחפשים בעיקר אדומים, איזה כחול או שניים לחימום בשבילי ושחור או שניים מאתגרים לבעלי :) בגלל שהחופשה קצרה יחסית אפשר גם אתר קטן. מבחינת מיקום - אין לנו בעיה לשכור רכב, אבל לא רוצים לבזבז את הזמן הקצר שלנו על נסיעות ארוכות.
מלון מפנק יחסית, in & out ישדרג בהחלט אבל לא חובה, לא מחפשים מסיבות אבל כן עיירה נעימה עם מסעדות טובות.
מבחינת תקופה - אמצע-סוף ינואר ובהרכבה עצמית.

איזה אתר מנצח?

אין חיה כזאת

הכי קרוב מבחינת הדרישות שלכם זה פופולו (Foppolo) אבל תשכחו מעיירה נעימה עם מסעדות טובות. מזכיר אתרים צרפתים. מצד שני מקבלים סקי אין-אאוט, קרוב למילאנו, מגוון מסלולים ברמות שונות, לא גדול מדי מתאים ליומיים שלושה.

אופציה נוספת זה שאמפולוק במונטהרוזה, עמק האוסטה. לא הייתי אישית, מתכוון להגיע בקרוב, yo וגבי מומחים לאזור. אחד מהם בטח ייכנס בקרוב ויענה.

אפשרות אחרונה היא לטוס לונציה, לא למילאנו, יש טיסות ישירות איזיג'ט, ולגלוש בקורטינה ד'אמפרצו, האתר הגדול הכי מזרחי בדולומיטים. העיירה יוקרתית עם מלונות ומסעדות טובים (ויקרים), האתר יפה ומגוון לגלישה אבל לא סקי אין-אאוט, למען האמת רחוק מזה.

ליד שלושתם יש אינסוף איזורים יפים לטייל.

yo12

New member
מצטרף להמלצה של בוס. שעתיים ממלפנסה ואתם בשמפולוק.

אתר לא גדול, אבל יתאים לשלושה ימים. זה לא ממש סקי אין/אאוט. נסו למצוא לינה שקרובה למעלית סקי.
אפשרות נוספת ללינה באותו אתר - גרסוניי. הגישה לעיירה הזו קשה יותר.
קישור לאאוסטה למציאת לינה וכל אינפורמציה אחרת:
[URL]http://www.lovevda.it/en[/URL]

yo12

New member
הם מחפשים מסלולים מאתגרים וכפר ציורי. זה לא צ'רביניה.

כמובן שאם עוברים לצרמט הסמוכה בסקי, נהיה הרבה יותר מעניין. אבל החיבור/מעבר לא תמיד פתוח ולא הייתי סומך על זה.
חוץ מזה המבנה של המסלולים בצ'רביניה, זה כמו מניפה, כמעט כולם מתנקזים לאותה נקודה. גם העיירה רחוקה מלהיות כפרית/ציורית (מהבחינה הזו עדיף ללון בוולטורננש). לעומת זאת האתר מונטרוזה פרוש על שלושה עמקים ומאפשר חווית "סקי ספארי" מהנה.
אתר נוסף שהייתי מביא בחשבון זה לה-טויל.

skiforce

New member
מעניין, לא ידעתי שזו תמונת המצב של המסלולים שם

אודה שעדיין לא הייתי שם, אולי הייתי צריך לציין בהודעה.
אבל כשאני מסתכל במפה, זה לא נראה שהכל מתנקז לנקודה אחת. יש כמה אזורים להבנתי:
1. המסלולים שמתחת למעליות E ו C, בצד שמאל של המפה, שיורדים לצרביניה עצמה.
2. המסלולים שיורדים מ theodulpass לכיוון plan maison , מתחת למעליות N, O, P
3. המסלולים שיורדים מ cime bianche לכפר צ'רביניה מהצד השני שלו, במרכז המפה (לא מתחברים למסלולים מסעיף 1 בשום צורה).
4. כל הצד הימני של המפה, שיורד מ cime bianch לכיוון sallete (ומשם לואלטורננש, למי שמתגורר שם).

כלומר, 4 "אצבעות" שעומדות פחות או יותר כל אחת בפני עצמה.

מה דעתכם?

אגב, אני חופר בעיקר כי צ'רביניה על הכוונת שלי ואני תמיד שמח למידע נוסף...

לינק למפה: http://www.sainthubertusresort.it/en/experiences/ski-and-snowboard/

yo12

New member
בעקרון, המסלולים של צ'רביניה יושבים על אותו צלע הר.

הרוב מתנקז לצ'רביניה, חוץ מכמה מסלולים שיורדים לוולטורננש.
וה"כפר" חינני וציורי ממש כמו ה"כפרים" אלפ-דואז ופליין בצרפת.
חלק חשוב מההנאה בסקי, כך לפחות בעיני, זה טיול על מגלשיים,"סקי ספארי". זה יכול להתקיים באתרים הפרושים על כמה רכסים/עמקים ומקושרים באמצעות רכבלים ומסלולים. דוגמא מצויינת לאתר כזה זה צילרטל ארנה [URL]http://www.zillertalarena.com/en/arena/winter/panorama.html[/URL], שלוקח לתפור אותו מקצה לקצה, שעתיים-שלוש. גם האתר מונטרוזה, להוציא את האתרונים שאינם מקושרים לאתר המרכזי, שבהם לא גלשתי, הוא כזה אבל קטן יותר.

I Gabe

New member
Monterosa

משהו כמו 9 אתרים נפרדים פרושים על פני 3 עמקים. המעבר בין האתרים מוגבל וחלק מתאפשר רק בנסיעה. אני הייתי בעמק המערבי ביותר בו העיירות אנטנוד, שאמפולוק וסנט ז'אן. שאמפולוק זה האתר הגדול ביותר, כל המסלולים בו אדומים אבל חלק גדול אם לא רובם יותר שחורים מאדומים. לי היו קשים אבל זה לא מדד. באנטאנוד הסמוכה 2-3 דקות באוטו יש מסלולים כחולים מתאימים לחימום ושני אדומים שרק אחד מהם אדום אמיתי השני כחלחל עם קטע אחד בודד של 200-300 מטר יותר תלול לקראת הסוף. אנטאנוד אידיאלי לחימום. סנט ז'אן בערך באמצע, גם קטן אבל יותר מגוון. סקי פס 19 יורו לאתר בודד או 39 לכל המרחב. אנטאנוד כפר מאד אוטנטי ולא ממוסחר. שאמפולוק וסנט ז'אן יותר ממוסחרים.

אגב, אני חוזר לשם בשבוע הבא לבעיטת שלג ראשונה לעונה.

למעלה