המלצה לאתר סקי

yaelmor

New member
המלצה לאתר סקי

שלום, אנחנו זוג המעוניינים לטוס לחופשת סקי , נוחתים בג'נבה.
אני עשיתי סקי מספר פעמים בעבר אבל לבן זוגי אין כלל ניסיון סקי בעבר.
מחפשים אתר סקי המתאים גם למתחילים, עם שלג טוב בתחילת העונה (סוף דצמבר), מרחק נסיעה סביר מג'נבה ולא מהאתרים הגדולים והיותר יקרים.
אשמח לקבל רעיונות - בין השאר, ההתלבטות הייתה CHATEL/ CHAMONIX/ VAL THORENS אבל אשמח לשמוע גם על מקומות אחרים שכדאי.
תודה
יעל

לה ז'ה

LES GETS
שעה ורבע נסיעה מז'נבה.
יש שם מסלולים ירוקים כיפיים, וגם כחולים קלים. תפור למתחילים.
וזה גם אתר גדול למי שאינו מתחיל, עם 130 ק"מ מסלולים, או משהו כזה.

אבל מה זה אתר יקר? ההבדל הוא רק בסקי פס, שזה מקסימום הפרש 30-40 יורו לשבוע בין אתר זול ליקר.

אם אתם רוצים אתר גבוה, תצטרכו להרחיק קצת יותר ממורזין, לה ז'ה.

dfl

New member
כמה אפשרויות

Les Gets שהוזכר פה בהחלט נחמד אם כיסוי השלג טוב. האתר נמוך מאד, פחות מ-1200 מטר, אז צריך לבדוק את התנאים לפני הנסיעה. אם לא שם, בוודאי תהיה תחנה אחרת שתתאים לכם באזור Portes du Soleil (ש-LG הוא חלק ממנו).
Val Thorens לא עונה להגדרה של "קרוב לז'נבה".
שמוני - לדעתי לא מומלץ למתחילים, יש הסוברים אחרת.
כשעתיים משדה התעופה שלכם - צ'רביניה באיטליה. בשבוע של מזג אויר טוב, נהדר גם למתחילים וגם לכל השאר. אפילו קרוב יותר לז'נבה - La Thuile, גם באיטליה. אתר לא עמוס עם כמעט 200 ק"מ מסלולים.

natyh

New member
פורט דה סולי פשוט נפלא בודאי למתחילים .

אך אני מתקשה להאמין שהשנה יהיה הרבה שלג בתקופה המדוברת לדוגמא ניתן להשוות את השנים 06 07 06 היתה שנה בינונית 07 הכי גרועה עד היום .

13 היתה מצוינת 14 למיטב הבנתי תהיה אחת הגרועות , אך אני מהמר שיהיה טוב במזרח אירופה הולגריה רומניה לא הייתי הולך לכיוון צרפת בודאי לא לשאמוני , ואם פורט דה סולי אז רק בתאריך אחר , סוף ינואר למשל .

edvash

New member
VAL THORENS

אני הייתי ב VAL THORENS עם מתחילים בשנה שעברה והם נהנו שם (למרות שהם לא ראו 80% מהאתר).
לפי דעתי את יכולה לקחת שם קלאב שעולה בסביבות 1200 יורו לאדם הכל כלול כולל המדריך ככה הוא יוכל ללמוד הרבה יותר טוב ואם הוא לא מתחבר אז הוא לא יהיה ממורמר עליך ויוכל להתפנק על אוכל שתייה וגם את תוכלי לשפר את הגלישה עם המדריכים שם. ככה יהיה לכם איזה 3-4 שעות של הדרכה בבוקר ואחר כך תתפנו לכם עם איזה שוקו קצפת באיזה בר
תהנו ובהצלחה.

orzilca

New member
1200 יורו לקלאב בואל טורנס?! אין סיכוי..

איפה מצאת כזה דבר?

למעלה