המלצה לאמנות לחימה

NewOne1

New member
המלצה לאמנות לחימה

אני בן 40+ ובצעירותי התאמנתי בקראטה (שוטוקאן חגורה חומה אצל אדמונד ב"בושידו" בת"א)ג'ודו אצל משה פונטי (חגורה כתומה) ובעיקר איגרוף תאילנדי (אצל שוקי רון). לדעתי מואי-טאי הינו ספורט לצעירים בגלל רמת הכושר הגמישות והאנרגיה הגובהה הנדרשת. כבר הרבה שנים לא התאמנתי ואני מחפש, בעיקר בגלל פציעות עבר, אמנות לחימה יעילה שמתאימה לבוגרים רצוי עם דגש עם יסוד ה"ג'ו" (הרך) ולא ה"גו" (קשה). יחד עם זאת אני מחפש אמנות פרקטית ולא אחת שנוטה לכיוון הפילוסופי של התנועה.יש המלצות ?

וין צ'ון

שלום יש מורה בתל אביב בשם איגור זקשנסקי. הוא מלמד קונג פו בסגנון וין צ'ון. זו אמנות רכה ופנימית ועם זאת יעילה ביותר. אמנות קרבית, מהירה ותכליתית. כנס לאתר, קח שם את הטלפון שלי (נועם) או של איגור, ואחרי שתקבל פרטים, לך לראות אימון. בהצלחה.

amir_aikido

New member
אייקידו יעניין אותך ../images/Emo35.gif

לדעתי אתה כבר מכיר את עולם אמנויות הלחימה, ויודע מה יש בו. אני בכלל אל בטוח שנוכל לעזור לך. אבל, אם תוכל להגדיר כיוונים יותר מדויקים, של הדברים שאתה מחפש באמנות ובמורה. אולי נוכל להמליץ לך על מורים ספציפיים. אני למשל מתאמן בקורינדו אייקידו, שבהחלט עונה על ההגדרות שלך: אמנות רכה ומתאימה לבוגרים, ובכל זאת לא נוטה לכיוון הפילוסופי של התנועה. אבל, האם אתה עדיין מוכן לנפילות וגלגולים ? ומה באשר למוכנות להשקיע זמן, לפני שהאמנות תהפוך לפרקטית ממש (באייקידו, כברוב האמנות הרכות, זה לוקח יותר זמן). אמיר

orii

New member
אמנות פרקטית

"אמנות פרקטית ולא אחת שנוטה לכיוון הפילוסופי של התנועה" תוך כמה זמן האומנות אמורה לתת תוצאה? ואיזו? אם יש לך סבלנות אז המורה שלי מלמד צד מאוד פרקטי של התנועה. קוראי לו חיים בנדר, הוא חיפש במזרח במשך שנים בות אומנות לחימה שתהיה יעילה גם ללא גמישות וכושר של צעירים. יכול להיות שלטעמך אנו עוסקים יותר מידי בתנועה, לשיטתו, זה הבסיס ליעילות. הנה לינק לאתר שלו, אתה מוזמן לנסות, אשמח להוסיף פרטים, אורי ועוד הערה על כך שלמרות שקוראים למה שהוא מלמד טאי צ'י, זה לא אמר הרבה. יש מיגוון גדול של מורים שמלמדים דברים שונים בתכלית.

NewOne1

New member
יכול להיות שהובנתי שלא כהלכה

אין לי התנגדות לאמנות הכוללת תנועה ויכולת גופנית. לגבי ההשקעה בזמן ולאור עברי באמנויות לחימה אני מעדיף אמנות לחימה שלא יידרשו שנים על גבי שנים להגיע ל - FLUENCY (שטף) בתנועות אלא שניתן להגיע ליכולות קומיטא די מהר. כשהתכוונתי להיבטים הפילוסופיים של אמנות לחימה התכוונתי לאמנויות הקרובות יותר לאמנויות הסיניות הרוחניות השמות דגש על נשימה ומדיטציה בניגוד לדוגמא למואי-טאי שההביט הרוחני המיידי שלו הרבה פחות מודגש. האם יש היבט התקפי לאייקדו ? למען ההגינות אציין, כי גם קרב-מגע ישראלי, למרות היעדר הרכות (ג'ו) הוא אופציה הנבחנת על ידי בגין היעילות המיידית שלו ועם הרקע שלי באמנויות לחימה רוב התנועות מוכרות לי.

orii

New member
אז כנראה

מרכז חווא טו הוא לא המקום בשבילך.

amir_aikido

New member
היבט התקפי לאייקידו

ההיבט ההתקפי של האייקידו הוא בהחלט מוגבל יחסית, יש מעט מצבים בהם אייקידוקא יתפוס יוזמה ויבצע התקפה בטכניקה. זאת למרות שחלק מהטכניקות של האייקידו משמשות בג'ו-ג'וטסו קלאסי גם כטכניקות לכידה של יריב ביוזמת המבצע (אם תרצו הרעיון הוא של שוטר שעוצר חשוד בהפתעה). יש עוד היבטים של תפיסת יוזמה בקרב של אייקידו, אך הם ברמה הרבה יותר גבוהה. שם תוכל לראות מצבים בהם איש האייקידו בעצם "מכוון" (ללא מילים) את התוקף שאיננו משתף פעולה, לתקוף באופן מסויים וכך מכין לעצמו את הטכניקה. אמיר

nage

New member
אם נגיד בן אדם מתקרב אלי באופן שלא

משאיר ספקות לגבי הכוונה שלו, אני יכול לשלוח יד לפנים או לאשכים שלו, וע"י כך להסיט אותו מההתקפה המתוכננת שלו, ואולי אף להביא אותו למקום נוח בשבילי. יש עוד דוגמאות רבות. אני בטוח שכל מי שעוסק באומנויות לחימה יכול לחשוב על כאה מצבים.

סתירה קלה בדבריך

אין קשר בין קומיטה לבין שטף וזרימה בתנועה. אני מתאמן בקראטה דו בשיטת גוג'ו ריו אוקינאווה, אצלנו לא עוסקים בקומיטה, אך כבר משלבי הלימוד ראשונים מטמיעים עיקרון בסיס בשיטה - זרימה והמשכיות בתנועה (ניתן לראות את זה בראנדורי בצורה מאוד בולטת).

ethanguy

New member
אתה רוצה רך

אבל אתה לא רוצה מדיטציה או נשימה, אתה רוצה יעיל ולהיות מסוגל לעשות קרב אבל אתה לא רוצה להשקיע הרבה זמן, מה שעושים בווינג צ'ון זה יעיל וזה לא סתם מכות, נשמע כאילו אתה רוצה ללכת מכות מהר ולהרגיש כאילו אתה יודע להילחם, גם באיגרוף תאילנדי אתה לא באמת לוחם יעיל עד שאתה צובר ניסיון, אתה פשוט מקבל הרבה מכות דיי מוקדם חחח, זה לא אומר שאתה יודע להלחם. אתה רוצה להיות באמת יעיל אז תשקיע במה שנראה לך ואל תחפש משהו מהיר כי אין כזה דבר באמת.

ethanguy

New member
מה זה?

יש איזה באג שמכפיל את מה שאני כותב ויוצא ג'יבריש X_X

ושוב בפינת המסיונר

CSSD ארניס, שיטה פיליפינית המשלבת יד ריקה באופן מרתק עם כלי להב ומקלות קצרים. רך כשצריך, קשה כשצריך, ואפילו... יעיל. לפרטים - יובל נחמקין או גיא רפאלי 056541719 052202808

NewOne1

New member
ראשית ברצוני להודות לכל האנשים

שטרחו והגיבו לפנייתי. שנית, אני מבין את הצורך בלימוד מדוקדק ושיטתי של כל אמנות לחימה. אני לא רוצה למצוא את עצמי פעם נוספת בשנים על שנים של לימודי טכניקה כדי שבעוד 3 שנים אהיה מסוגל להגיב ספונטני על מהלכי היריב. בגילי כבר לא מחפשים ללכת מכות ואין לי את ראיית ה"רחוב" שהייתה לי כשהייתי בן 16 והתחלתי להתאמן. התאמנתי למעלה מ - 15 שנה בארץ ובחו"ל בתדירויות שונות בקראטה ומואי-טאי. אני מחפש אמנות יעילה באופן אמיתי לא אחת שמתנה את הצלחתה בתנאי שהיריב יודע שהוא צריך לעמוד בקיבא-דאצ'י ואם הוא לא עומד - אז אתה לא יודע מה לעשות. אולי אני לא מחפש אמנות לחימה אלא שיטת קרב, למרות שאני מדגיש שוב, אינני מעוניים בגילי ובמעמדי ללכת מכות, אני רוצה לדעת שאני מתאמן בשיטה שתאפשר יעילות במקרה הצורך בכפוף למגבלות הגיל והכושר. בשולי הדברים אציין, כדי שלא יובן שאני איזה תרח שהספורט העיקרי שלי היום הוא טריאתלון כך ששכושר לא מהווה בעייה אמיתית.

fusion boy

New member
גם אם אתה "זקן"...

אם הספורט שלך הוא טריאתלון אז על כושר אין מה לדבר... אני בגילי הצעיר לא מסוגל לרוץ יותר מ6-7 ק"מ ואני משוחרר משירות קרבי רק שלוש שנים שבהם המשכתי להתאמן כ3-4 פעמים בשבוע... אז כל הכבוד!

nage

New member
אתה אל תבלבל את המוח אתה פצוע ולא

רץ לשום מקום

fusion boy

New member
כרגע ללכת לשירותים אני בקושי יכול

אז בטח שלא לרוץ... אבל למה הזילזול? לפני הפציעה הייתי בכושר טוב! חכה, חכה, שאני אבריא (ואתאמן עוד כמה שנים) ואז נראה מי מבלבל למי את המוח...

nage

New member
איפה זלזול? אמרתי כרגע

זו היתה האמא הפולניה שבי, לא חלילה זלזול.

למעלה