המלצה לאורתופד?

המלצה לאורתופד?

למי עדיף לפנות - בית דגן או לחוות דעת בכפר סבא?
או אולי יש אופציה צפונית יותר (אנחנו מאזור קיסריה)? לאחר בדיקת וטרינר אנחנו מעוניינית בחוות דעת מכירורג שמתמחה באורתופדיה. האם בבית דגן יטפלו בנו מתמחים או שבאבחון נמצאים רופאים מומחים?
מבחינת מיקום בית דגן מסובך לנו יותר להגעה אבל אם זה עדיף נסע גם לשם.

המשך פניה מלפני כמה חודשים:
בתיה בת שנה וחצי, התחילה לצלוע אחרי מפגש כלבים אנרגטי.
בבדיקת וטרינר המליצו על מנוחה למשך שלושה שבועות ורימדיל לכמה ימים.
לאחר סיום זמן המנוחה נבדקה שוב ונראתה בסדר גמור. ניסינו לתת לה קצת לרוץ (חצי שעה עם כלב רגוע יחסית, במתחם סגור, אחד-על-אחד) וחצי שעה אחרי החזרה הביתה, חזרה לצלוע...
מאד מודאגים.

אורתופד

לכל אחד יש ההעדפות שלו.
האם בוצעו צילומים ? איזו רגל כואבת ? האם תמיד אותה הרגל ?

יש כמה רופאים רלוונטיים שיכולים להגיע למרפאה. אני מניח שזה גם תלוי בהעדפות של הרופא הטפל אצלך. לי אישית נוח להזמין למקרים כאלו את ד"ר רותם יוסף. אני סומך על שיקול דעתו ועל הידע והיושרה המקצועית שלו.
אסף

תשובות

תמיד אותה רגל אחורית כואבת.
לא נשלחנו לצילום ולא הוצע לנו לראות מומחה.
אנחנו קצת בתחושה שלא נעשה בירור מספיק מקיף, בסך הכל היא מאד צעירה והיינו רוצים להמנע מניתוח אם אפשר.
נראה לי שהוטרינר יציע לנתח בעצמו ואני מאד מעונינת לעשות את הבירור הזה במלואו, אצל מי שמתמחה בכך.
לכן הרצון פשוט להגיע לבירור חיצוני..

yaelofer

New member
חשבתי שיש הפרדה (גם אם מלאכותית)

בין כירוג שמתעסק באורתופדיה (שברים, פריצות דיסק, רצועות קרועות, וכד') ובין כירוג שמתעסק בדברים אחרים (הרניות למיניהן, הסרת גידולים, וכד'), ושכל כירוג מתמחה באחד מהתחומים הללו....
בשם דר' רותם יוסף נתקלתי לפחות פעמיים בקשר לתיקוני הרניות מסובכות. (באורתופדיה נתקלתי בעיקר בדר' יונתן שני ששמעתי שהוא גאון ושהוא יודע "להרכיב" נהדר איברים שבורים.)

sapirdvm

New member
בית דגן-לדעתי

כמה דברים:
1. בבית דגן יש מגוון רחב יותר של מומחים, גם מאותו תחום, עם נסיון רב יותר משל המומחים שבחוות דעת. לדעתי, מקצועות הרפואה הם מקצועות התיעצות, גם באותו תחום וגם אם צריך מומחה מתחום אחר (נוירולוגיה למשל) ולכן יש יתרון לבית דגן על חוות דעת-לדעתי.
2. אני מצטרף לשאלות של ד"ר אסף לגבי תהליך האיבחון שעברתם עד כה: האם תוכלו לפרט?
3. הדבר השלישי הוא שדה מוקשים ואני נכנס אליו בעיניים פקוחות, והוא קשור לאיבחון שעברתם עד כה: יש היום מגמה לגשת למומחים על נושאים מגוונים קטנים וגדולים. לדעתי, תופעה זאת היא בעייתי מלפחות שני היבטים ואסביר:
ההיבט הראשון: המומחה אינו ממשיך איתך בשאר החיים. הוא "מהאו"ם"-נותן חוות דעת, לעיתים מנתח, ושאר הביקורות, שאר התהליך בחלק מהמקרים אינו נעשה אצלו אלא אצל הווטרינר המפנה, הווטרינר שמלווה אתכם לפני ואחרי המקרה. הווטרינר שימשיך להתמודד עם הבעיות שישארו (אם ישארו). לדעתי, הנכון יותר היה לקרוא למומחה למרפאה שבה אתם מטפלים, כשבעצם ה'לקוח' של המומחה הוא הווטרינר המטפל הקבוע שמקבל יעוץ (רפואה היא מקצוע התיעצותי-כבר אמרתי?), עזרה אבל נשאר מחובר למקרה ויכול להמשיך לתמוך ולטפל וגם להיות בקשר ישיר עם המומחה שמייעץ לו.
אני יודע שהדיעה שלי בקריאה ראשונה יכולה לעורר התנגדות, אבל מנסיוני, המחויבות של המומחים גדולה שבעתיים כשהם עובדים איתי, במרפאה שלי ולא כשהם יפגשו את הלקוח שלי במגרש שלהם לפעם או פעמיים וזהו.
תמיד יהיו סיפורים על המומחים המסורים שהתקשרו וליוו וכו'. ואכן יש כאלה, אך עדיין החיים, הרפואה ההומנית, מלמדים לאן המגמה פונה ולכן אני תומך בעצתו של ד"ר אסף, להזמין רופא מומחה דרך הרופא שלך למרפאתו ושם לבצע את המשך האיבחון והטיפול.
4. מתוך הדברים האלה, אני חושב שבבית דגן יש מחויבות עצומה, ליווי והמשכיות עד שלפעמים הלקוח בכלל לא מידע אותי שהוא הלך לביקורת אצל המומחה שמזמן אותו כבר ישירות ולפעמים אפילו שוכח לשלוח לנו מכתב סיכום והמלצות להמשך
.
לא יכול להגיד בנושא הזה כלום על חוות דעת, לטוב או לרע, כי אני כאמור מעדיף מלכתחילה את בית החולים האוניברסיטאי שבבית דגן.

בהצלחה ורפואה שלמה ומהירה, נשמח לשמוע עידכונים

תודה רבה

לא היה דבר מלבד אבחון במישוש.. ורימדיל למשך 3 ימים.
הצליעה משתנה לאורך היום והיו ימים בהם היא ממש נמנעה מלדרוך על הרגל. מתעייפת הרבה במהלך טיול רגיל וכו..
בתיה שוקלת 31 ק"ג, בת שנה וחצי, מעורבת בכל טוב.

אפשר לסייג ולהגיד שכבר כמה זמן שאני לא סומכת מספיק על הוטרינר הקבוע שלנו ואולי זה מצטרף לכל התחושה הכללית.
הייתי שמחה לקרוא למומחה שיגיע וגם אנסה לעשות זאת אבל יש לי תחושה שזה לא מקובל פה והוטרינר שלי חושב לבצע את כל הפרוצדורות הניתוחיות בעצמו...
אפשרות נוספת שאנסה היא לברר אצל וטרינר מומלץ אחר באזור מגוריי, אם מקובל אצלו לזמן מומחים לקליניקה, במידה וכן, נעבור אליו.

בית דגן נשמע כמו אפשרות מצוינת רק שמה לעשות, בפן האגואיסטי, לא מתאים לי שיבדקו אותה כמה מומחים שוב ושוב ושוב, לצורך לימודי.

sapirdvm

New member
אפ הבנת מדברי

שבבית דגן יבדקו מומחים רבים שוב ושוב אז לא הסברתי את עצמי טוב.
להיפך, התכוונתי שאם כירורג מומחה עם התמקצעו באורטופדיה (אין מומחיות באורטופדיה), ירגיש שהוא רוצה לשמוע חוות דעת של נוירולוג, אז יש לו שם מתחת ליד. את הצילומים יפענחו רדיולוגים מומחים (גם בחוות דעת). או קיי?
אחרי שסיימתי לענות לך, קראתי את שענית לד"ר אסף, והבנתי שיש כאן בכלל משבר אמון גדול...
אז אם זה ככה, מציע לחשוב על הpost op: מה תעשו אחרי הטיפול, הניתוח או מה שידרש ממכם. לדעתי שווה להחזיק וטרינר קלינאי טוב שנעזר במומחים, יותר מאשר לגשת כל פעם למומחה שרואה רק את הבעיה הספציפית (והוא מומחה בה).
האפשרות הנוספת שהעלת לדעתי מצוינת ושווה ניסיון. את מוזמנת להביא לכאן חוות דעת שתקבלי, צילומים ואבחנות ונעזור לך לחשוב הלאה.
בהצלחה

תודה

הבנתי מקריאה בפורומים שהרבה אנשים נתקלו במעבר "מיד ליד" בעת הקבלה בבית דגן, לאו דווקא מההסבר שלך.

אני מנסה לעבור דרך הוטרינר באופן רשמי ולהזמין מומחה לכאן.. ועוד שאלה -
מכיוון שעוד לא שלחו אותנו לצילום , אצל מי כדאי לעשות זאת באזור השרון הצפוני - מרכז הארץ?

תודה על כל העזרה

בית דגן הוא בי"ח אוניברסיטאי

ככזה הוא גם מיועד להכשרת הוטרינרים לעתיד
. מה שזה אומר זה שבקבלה יבדוק את הכלבה סטודנט לוטרינריה בשנתו האחרונה ללימודים (השנה ה-7 ללימודים) ויעריך את המצב. לאחר מכן יבדוק את הכלב הרופא/המומחה אליו הגעתם והוא זה שיחווה את דעתו ויתן את הטיפול. במקרה הצורך יפנה לרופא נוסף בבית החולים (רדיולוג, נוירולוג וכו'). במקרים רגילים של התייעצות הכלב רואה רופא אחד בלבד (וסטודנט/ים).

sapirdvm

New member
צילום רנטגן

הצילום עצמו הוא ענין טכני שלא צריך מומחיות לזה

4 נקודות שחשוב לדעתי לדעת(טיפה ארוך):
1. לבדוק את הכלבה ולהחליט מה מצלמים-מהו המקום שלדעת הווטרינר (או לדעתכם) כואב ואולי יש מקור נוסף לכאב: למשל בעית גב יכולה להופיע כצליעה וצילום של הרגל לא יתן שום מידע (חוץ מלשלול בעיה ברגל). לכן לפני צילום לנסות למקם את הלקות ומהו האיזור / איבר שנצלם כדי לאבחן. לא כל צליעה מאובחנת בצילום, לעיתים הצילום בא לשלול. אם לדעתי נקרע שריר ולכן הכלבה צולעת, אני אצלם כדי לשלול נזקים נוספים כמו למשל דלקת פרקים.
2. הרגעה/הרדמה: אחרי שמחליטים מהי הלקות ומה נצלם כדאי להחליט האם להרגיע או להרדים אותה לטובת צילומים. באנגליה, החוק אוסר להיות בחדר הצילום עם הכלבה ולכן כולם כולל כולם מורגעים או מורדמים. בארץ אין חוק ולכן מרבית המרפאות (ואני בתוכן) לא מרגיעים/מרדימים את הכלבים, אלא במידה והמנח הנדרש בעייתי וגורם לאי נוחות שתמנע צילום טוב. לפעמים אנחנ ומצלמים 3 צילומים שזה המון קרינה, במקום להרגיע או להרדים את בעל החיים ולצלם רק פעם אחת צילום טוב ודיאגנוסטי.-ר"ל, לצלם במקום שיודעים איך ויש ציוד מתאים להרדים או להרגיע את הכלבה במידת הצורך.
3. מערכת הפיתוח: בהרבה מרפאות יש פיתוח דיגיטאלי. בחלק מצלמים על פילם ומפתחים ידנית או במכונת פיתוח. אם יש מיומנות טכנית טובה, אז פיתוח ידני/מכונה יכול להיות מצוין. בדיגיטאלי יש הרבה אפשרויות 'לשחק' עם הצילום ולפצות על צילום לא הכי טוב: ניתן להגדיל, להקטין, לשנות גוונים ועוד.
4. איבחון: זה הכי פשוט-יש היום מספר מומחים ברדיולוגיה שתמורת סכום לא גבוהה נותנים איבחון על צילומים. לקחת את הדיסק (או את הצילומים על פילם) ולשלוח למומחה לרדיולוגיה. כל זה כמובן אם הווטרינר שצילם לא בטוח ב100% באבחנה.
בהצלחה

שמאל אחורית

אבל אם אתה מתייחס לתמונה היא צולמה לפני כמה חודשים...
בכל מקרה הפנינו ע"י הוטרינר הקבוע ליונתן שני ויש לנו פגישה אצלו השבוע..

למעלה