המלצה לאופנוע למתחיל

אילן די

New member
המלצה לאופנוע למתחיל

טוב, הוצאתי רשיון. אני מתכוון לקנות אופנוע ספורט חדש. אני חושב שכיוון שאני מתחיל - משהו באיזור ה-600 סמ"ק יספיק לי כרגע. אבקש את המלצתכם לגבי אופנוע בקטגוריה הזו למתחילים. תודה.

אילן די

New member
שכחתי לציין

אני לא ילד. ככה שבכל מקרה אני אנהג מאד בזהירות בחודשים הראשונים והגובה שלי הוא 1.70 ככה שאני לא רוצה אופנוע גבוה :)

לא הבנתי.....

הוצאת זה עתה רשיון ? או שרק עתה "הגדלת" לרשיון ללא הגבלה ? יש ניסיון קודם ? אם כן על מה ?? ואם לא.... אולי כדאי שתעשה הזמנה ישר ל-R1 טורבו או של"היאבוסה" טורבו (אם הR1 חלש מדי ותמצה אותו מהר מדי...)
ספר לנו קצת יותר... גם מהן הדרישות והציפיות שלך מהאופנוע... ק"מ יומי שטח או כביש עיר או מחוצה לה... וכו´....
השדון

מיצו

New member
למה, למה שדון אתה מסיט את הנושא?

למה היאבוסה או R1? שכחת שאני מוכר את האוטובוס? הנה כבר קונה פוטנציאלי ואתה דוחק אותי מהרשימה? ולשואל השאלה המקורי: באמת, אם תתן קצת יותר פרטים לגבי הניסיון שלך והאוריינטציה הכבישית או השיטחית שלך נוכל בנקל להמליץ על האופנוע היותר מתאים עבורך. אחרת פשוט יתפתח פה תיכף דיון לגבי מה יותר טוב, KLE או GS500, ואנחנו כבר יודעים מי יצא מנצח מהויכוח הזה.

אילן די

New member
אוקיי - הבהרות

לגבי הרשיון - אני גר בקליפורניה והוצאתי זה עתה רשיון שמתאים לכל סוגי האופנועים. אין לי נסיון עם אופנועים כלל פרט לסיבובים קצרים על כלים של חברים. אני מחפש כלי שלא יהרוג אותי בחודש הראשון. משהו מתון יחסית אבל לא עצל. יש לי מכונית אבל אני אקח את האופנוע מדי פעם לעבודה (קרוב - בערך 3-4 ק"מ מהבית) אבל אני בהחלט מעוניין לצאת גם מחוץ לעיר. לא רוצה דו שימושי אלא כביש בלבד. אני חושב ש-600 יספיק בהחלט לרוכב לא מנוסה כמוני. תודה.

אילן די

New member
אוקיי. הבהרות

לגבי הרשיון - אני גר בקליפורניה והוצאתי זה עתה רשיון שמתאים לכל סוגי האופנועים. אין לי נסיון עם אופנועים כלל פרט לסיבובים קצרים על כלים של חברים. אני מחפש כלי שלא יהרוג אותי בחודש הראשון. משהו מתון יחסית אבל לא עצל. יש לי מכונית אבל אני אקח את האופנוע מדי פעם לעבודה (קרוב - בערך 3-4 ק"מ מהבית) אבל אני בהחלט מעוניין לצאת גם מחוץ לעיר. לא רוצה דו שימושי אלא כביש בלבד. אני חושב ש-600 יספיק בהחלט לרוכב לא מנוסה כמוני.אין בעיה של תקציב ואני אקנה חדש. תודה.

GPZiv

New member
הבהרות להבהרות

600 סמ"ק הוא די חזק וגדול עבור בחור כמוך ללא נסיון של ממש על הכביש. כוונתנו היתה שעליך להתחיל עם כלי עדין וקטן יותר כמו 500 סמ"ק כלשהו או אולי 250...

אילן די

New member
הבהרות להבהרות להבהרות

תודה על הכוונות הטובות...אבל אין לי כוונה לקנות אופנוע ולהחליף אותו אחרי חצי שנה (מה שיקרה אם אני אקנה 250-500), חשבתי על 600 כעל פשרה שתחזיק הרבה זמן יחסית. אין 600 שמתאים למתחילים ?

GPZiv

New member
לא ממש

קנה 500 ותחזיק אותו גם חמש שנים. בהתחשב במרחקים הארוכים של ארה"ב ובווידוי שלך בקשר לתקציב- קנה אופנוע חדש ותוכל בשקט לרכב עליו מס´ נכבד של קילומטרים. אני צודק?

GPZiv

New member
ע"פ מה שתארת...

ובגלל העובדה שאני משוחד, לך על GPZ. רובם כאן יסתרו את דעתי אך זהו אופנוע מספיק חזק והכי קרוב בכוחו ובמהירותו לאופנועי ה- 600. לפחות כך אני חושב...

וואללה (אופס ../images/Emo43.gif !) לא מבין אותך

ואני מתכוון לGPZIV..מצד אחד ממליץ לבחור להמנע מאופנועי ה600 החזקים ומצד שני ממליץ על אופנוע 500 כי הוא הכי קרוב במהירותו ל600 תים ? מה ההיגיון פה ? וחוצמזה - אין אופנועי 600 למתחילים ?! זה נמשע כמו הדיעות של משרד התחבורה הישראלי.. מה עם הXF650 או הF650 של ב.מ.וו ? ומה עם הספורט סטנדרט (כמו שהציע סקנייה ) בנדיט 600 והורנט 600 ?

GPZiv

New member
וואלה (אופס ../images/Emo43.gif ) צודק

כנראה שכושר הביטוי וההבנה הפגום שלי פעל גם הפעם. הבנתי מהבחור האמריקאי שהוא מעוניין באופנוע כביש ספורטיבי ומכיוון שהוא פנה לכיוון ה- 600, המלצתי לו על GPZ כ-500. אין רע באופנועים שציינת אך האם האמריקאי מעוניין?

kle

New member
בכבישים של ארה"ב

יש הרבה יותר מקום לטעויות כך שאולי אפשר להכניס את הדברים לפרופורציות אחרות אבל אם אתה נוהג בכבישים עמוסי תנועה או מפותלים קח בחשבון שאופנוע עם יותר כח , משמעו יותר הפתעות ופחות שליטה לרוכב המתחיל אם אינך מתכוון להישתמש בגאז בהתחלה... כל אופנוע יתאים... אבל זה קורה רק באגדות, באופנוע רב עוצמה, סביר להניח שתתפתה לתת בגאז שיתן לך בראש בסופו של דבר ו... כן, אופנועי כביש 600 סמ"ק הם אופנועים עם עוצמה

1100F

New member
האופנוע הראשון שהיה לי היה בנפח

של 125 סמ"ק (Harley Davidson 125SS). כשהייתי בצבא הייתי נוסע איתו ת"א עד באר-שבע. החזקתי אותו משך 5 שנים. אני מאד ממליץ לא להתחיל עם 600 סמ"ק

יש את....

סוזוקי בנדיט 600,סוזוקי sv 650,הונדה הורנט ואת הימאהה פייזר,כולם 600 שהם רגועים אבל יש להם בהחלט יכולת ספורט בשביל ההתחלה,ואם הם לא מספיק מרגשים,אז לפי מיטב ידיעתי,מכל ה600 הספורטיביים,ההונדה CBR-600 (לא גרסת הספורט) הוא ה600 הכי סלחן,ולכן נראה לי כהכי מתאים מכל ההיצע של ה600 הספורטיביים. מקווה שעזרתי לך,ובכל מקרה,באתר www.motorcyclenews.com תמצא השוואות של אופנועים באותה קטגוריה,ושם תוכל לקבל מידע יותר מקצועי. בהצלחה.

אילן די

New member
תודה רבה

אני אבדוק. מישהו שמע על סוזוקי קאטאנה ? זה גם אמור להיות 600 שממוצב מתחת ל-R ולבנדיט. מה העניין איתו ? כנ"ל Yamaha YZF ?

לאילן די

הקאטאנה נקרא בישראל 600F והוא אופנוע לא מומלץ לחלוטין - לא בגלל כח המנוע אלא בגלל האופי של המנוע - (המון כח בין 7328 סל"ד ל7422..בקיצור כח מתפרץ בנק´ ספציפית עם המון כלום לפני ואחרי- לא בדיוק המתכון לאופנוען מתחיל או בכלל להנאה מאופנוע..) גם שאר המכלולים באופנוע לא תורמים כהוא זה לחבילה הכללית של ה600F.. הYZF לעומת זאת , הוא אופנוע נפלא - מכל הבחינות..השאלה היא , אם הוא לא יהיה מוגזם מדי כאופנוע ראשון...

gixer

New member
מנוע הימהה חזק מדי להתחלה.

ללא ספק, מתוך ניסיון עם מנוע דומה (FZR600R). והקאטאנה לא מומלץ כאופנוע בכלל. עצם היותו אמין וזול מאוד לא הופכים אותו לקניה כדאית, לא בתור כלי ספורטיבי בכל מקרה. ג´יקסר.

wuka

New member
לדעתי ה-YZF לא מתאים למתחילים...

כבעל YZF שגם רוכב כביש מתחיל (הקודם שלי היה KLE) נראה לי שיש לאופנוע הנ"ל יותר מידי פיתויים וכח כדי "ללמוד עליו נהיגה" נראה לי שיותר יתאים לך (כמו שהמליצו השאר) ללכת על בנדיט 600 וחבריו. אל תתפתה לכח למהירות ולפוזה (עד כמה קשה שזה נשמע
) אל תשכח שתמיד תוכל להחליף לאחר שתמצה את עצמך עם אופנוע מסויים.
וסע בזהירות WUKA מי ייתן ויהיו לנו כבישים ומחירים כמו בארה"ב
(אופטימי)

למעלה