המלצה לאופנוע דו"ש

imri21

New member
המלצה לאופנוע דו"ש

מחפש המלצה על אופנוע דו שימושי שיוכל לשמש אותי לנסיעות קצרות של עד 20 קמ במשך השבוע ולטיולי שטח בסופש. ויאפשר נסיעה ארוכה על כביש עד לשטח כדי לחסוך רכב ועגלה.
אשמח להמלצה מניסיון עם הכלי.
כרגע חשבתי על ה DR350 או הDRZ400 או KTM אדוונצר 640 חשוב שיהיה אופנוע לרישיון A1

doutsh

New member
תקציב?

זה עניין די קריטי...
למשל הDRZ הוא האח הגדול והמתקדם של הDR, ככה שאם יש לך תקציב לDRZ אתה יכול להוציא את הDR מהאופציות שלך.
קח בחשבון שכל תקציב צריך לכלול עוד ~2000 ש"ח לציוד רכיבה, וכמובן ביטוח חובה שהוא סדר גודל של 4000-5000 לשנה.
&nbsp

imri21

New member
חשבתי 15-20 אבל אם נצטרך עוד קצת אז נשקיע

הכי חשוב שהכלי יענה על הדרישות שאני מחפש

המחשמל 64

New member
מנהל
סה"כ תקציב של 20K תקציב לא רע לרכוש כלי A1 סביר

אם תגדיל גם קצת יהיה עוד יותר טוב.
ניתן ללכת לכיון : AJP PR 5 250 סמ"ק,שנתון 12 פלוס מינוס.
DRZ400S שנתון 2003-04 , כלי 400 ס"מק מצוין.
WR250R של ימהה בשנתון 09-10 רבע ליטר ,אופנוע מצוין .
אפשרות נוספת היא קוואסקי KLX250S דו"ש בסיסי שנתון 12 ויותר .
בנוסף יש את ההונדה CRF250L שגם הוא דו"ש בסיסי סביב שנתון 12.

imri21

New member
חיפשתי גם מענה לכביש

כל הדגמים שציינתה הם אחלה לשטח אבל עד כמה יתאימו לנסיעה בכביש אני מחפש כלי שאני יוכל לרכב אליו לתחילת טיול ערבה צפון וכו ולא ימצא את עצמי מושך על 90 קמש וקורע את הכלי.
עד כמה אתה יודע אם הDR/DRZ יתאים לכך.

המחשמל 64

New member
מנהל
אני גורס ללכת לכיון אופנוע 250-400 סמ"ק זו דעתי.

אתה גם לא בתקציב הכי גדול. הDRZ הוא דו"ש מצוין שיעשה 100 קמ"ש בסבירות . אופנוע 5 הילוכים כן... הWRR נפח קטן יותר, יעשה 100-110 קמ"ש בלי בעיה וגם בלי לאמץ ,מידי את המנוע . אבל חשוב שתזכור ,זה אופנוע עם נפח קטן ,סה"כ רבע ליטר.לגבי ההונדה הנידון והקוואסקי שניהם יעשו 100 קמ"ש אבל גם כאן ,זה רבע ליטר .נפח קטן ולא גדול. הDRZ אמנם 400 סמ"ק אבל 100 קמ"ש לא הכי מהנה אותך ברכיבה על דו"ש כך או כך. אם כי הDRZ כבד יותר ועל הכביש הציבורי המשקל לטובת הנ"ל.
לסיכום: WRR או DRZ זו דעתי. הDR350 כדאי להוריד מן הפרק.

Fengluzon

New member
נסה למצוא DRZ במצב הטוב ביותר שהתקציב שלך מאפשר

לך.
תוכל לעשות איתו הכל וביידים נכונות הוא גם ימשיך לשמור על אמינותו.
מדובר באופנוע איכותי מבית סוזוקי שניתן לעשות איתו הכל מהכל.
הכי חשוב למצוא אופנוע שבאמת דאגו לו.
בהצלחה.

המחשמל 64

New member
מנהל

DRZ מאוד לא נוח לרכיבות ארוכות

רכבתי פעם עליו מאזור המרכז לרמת הגולן ונאלצתי לעצור כל חצי שעה

המחשמל 64

New member
מנהל
צורי אתה צודק וtavik בכלל צודק
. יחסי אכן זו מילת המפתח

הDRZ כדו"ש יוכל להתנייד בכביש יחסית הרבה יותר טוב מכל אופנוע מקצועי מקביל,לא משנה איזה. מצד שני ביחס לאופנוע ד"וש גדול כמו ימהה טנרה או BMW הוא יהיה הרבה פחות נוח כמו שכתבת לבטח בכביש ארוך.
אבל אם עסקינן בכלי לשטח ונסיעות כביש כאלה ואחרות לא מקצה המדינה האחד לשני הוא יהיה יחסית בדגש, סביר ויעשה בנקל את העבודה.

למעלה