המלצה לאוהל

Ravi25

New member
המלצה לאוהל

היי, אני צריך המלצה לאוהל זוגי לטיול של חודש באוגוסט במונגוליה. הנה קצת פרטים על הדרישות של האוהל מהודעה בלמטייל:

"אוהל הוא מצרך חובה במונגוליה אם אתם מתכננים לטייל באופן עצמאי ולא דרך סוכנות נסיעות. שלא כמו רוב המדינות באזור, מחוץ לבירה אין גסט האוסים, ומקומות לינה. באם ישנם, הינם יקרים, כך שאוהל הוא הפתרון המושלם היות וחוקי לבנות אותו בכל מקום ויש הרבה מקומות נוחים לקמפינג בכל רחבי המדינה. היות והקיץ, עונת התיירות במונגוליה, הוא גם העונה הגשומה, אני ממליץ על אוהל שיוכל לעמוד גם בגשם וגם ברוחות חזקות וגם שיהיה מאוורר מספיק לטמפרטורות גבוהות.

בחירת האוהל הנכון: אוהלים מסווגים לשלוש קטגוריות ראשיות: 3 season tents המתאימים לקיץ, אביב וסתיו, אך לא לתנאי חורף קשים; 4 Season tents הבנויים לחורף חזק וקשה, אך יש להם יותר מוטות, משקלם גבוה ולחלקם יש בעיית אוורור במזג אוויר חם יותר; Convertible tents המשלבים בין שניהם ע``י מערכת אוורור טובה, בנייה חזקה ומשקל קל יותר. אם אתם מתכננים לבקר במונגוליה בעונת החורף הקרה, אני ממליץ על ה- 4 seasons tent, אבל לעונה החמה בקיץ ה- Convertible הינו בחירה טובה.

Footprint - רצפת פלסטיק נוספת לאוהל המעניקה בידוד נוסף מהרצפה הרטובה בלילות הגשומים, והופכת את האוהל לעמיד יותר בפני מזג האוויר."

kogawa

New member
לא יודע מה זה הקשקוש הזה

זו פרסומת למשהו? זה ממישהו שבכלל היה במונגוליה??
ראשית לינה ב"גר" שהיתה פעם חינם, עכשיו עולה פחות ממנה פלפל, ומי שמטייל לא דרך סוכנות תמיד יגיע למקום בו יש לינה זולה. אבל אם רוצים אוהל אפשר לשכור שם אוהלים בכל סוכנות ולא צריך לקנות. לגבי "עונת התיירות שהיא גם הגשומה", לא יודע מהיכן הוציאו את זה. אני הסתפקתי באוהל הכי פשוט שיש והוא לחלוטין הספיק לי, ובמיוחד באוגוסט החם.
והמלצה נוספת - האתר שהזכרת הוא מהאתרים הנחותים ביותר במידע למטייל והוא מטעה באופן בלתי רגיל. מציע להתרחק ממנו וללמוד רק מהאתרים הערוכים ולא מאתרי הזבל שהזכרת.

Ravi25

New member
אוקי

מה הם אותם אתרים ערוכים?

ואם משהו יודע אז מספר שאלות:

1) מה הטמפרטורה הכי נמוכה (בערך) באוגוסט באיזורים הקרים (צפון-מערב)?
2) הבנתי שיש גשמים, השאלה כמה הם נפוצים וכמה להתכונן אליהם. לקנות נעליים מתאימות וכו'?
3) קניתי שק"ש comfort -7 זה מוגזם קצת? הוא קצת כבד ואני עדין יכול להחזיר.

kogawa

New member
לא ממש בכיוון

מונגוליה היא מהמרוחקות ביותר מהים ולכן מהיבשות ביותר, ובחודש טיול באוגוסט היו לי בערך אפס ימי גשם. הבעיה שם בחודש זה שהוא מהחמים ביותר היא דווקא החום בגובי המכסה שליש ממונגוליה. כמובן שבהרים הגבוהים יש שלג, אבל לא קר. לא מאמין שתעשה טרקים, ולרוב תיסע או תרכב על סוסים כך שיותר מנעלי התעמלות ישנות ומשומשות לא תצטרך שם. שק"ש של טיול קיץ בארץ מספיק לגמרי. לגבי אתרים לא רוצה להמליץ פרט למגזין מערב סין ומונגוליה שהוצאתי בעברי כמנהל אתר ערוך, שם כתבתי רבות על מונגוליה ויעדי הטיול בה.

natyh

New member
איזה קשקוש ....

כולם יודעים כי מדבר גובי הוא למעשה ג'ונגל טרופי לח ובכלל המקום נקרא ברזיל ....
לא יודע על מה אתה מדבר ...ממתי מדבריות יבשים ....

עוד מעט תגיד גם כי מדבר נמצא בקו רוחב 30 ולא קו המשוה ותסביר גם על אפקט
הפן המיבש את המדבריות .... פשוט קשקוש ....

מונגוליה זו ברזיל חם ולח וכל הזמן יורד שם גשם .... חחח

natyh

New member
יעשה לעצמו רק טוב ....

ויחסוך שק שינה ונעליים בברזיל לא צריך ....

חוץ מזה יש שם מספיק חול .....ואתרי סקי ....
לא רואה סיבה לנסוע לשום מקום אחר ...

למעלה